Înotătoarea Viktoriya Zeynep a călcat pe drapelul Rusiei / Foto: Instagram @viktoriagunes

Un parlamentar rus i-a cerut lui Recep Erdogan să trimită la închisoare o sportivă! Gestul care a provocat furia Moscovei

articol scris de Digi Sport
29.03.2022, 16:19
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

Viktoriya Zeynep Gunes (23 de ani), înotătoare născută la Poltava, a reprezentat Ucraina până în 2015, iar acum concurează sub steagul Turciei.

Sportiva a fost nevoită să plece în 2014 din Crimeea, după invazia Rusiei, iar acum a reușit să provoace furia Moscovei printr-o postare pe rețelele sociale: a publicat o fotografie în care a apare călcând pe un drapel al Rusiei.

Galerie Foto

Un parlamentar rus i-a cerut președintelui Turciei să o trimită la închisoare pe Viktoriya Zeynep Gunes

Vitaly Milonov, parlamentar rus, a avut o reacție dură după ce postarea Viktoriyei Zeynep Gunes s-a popularizat pe rețelele sociale și i-a cerut lui Recep Erdogan, președintele Turciei, să ia măsuri aspre, inclusiv condamnarea la închisoare a sportivei.

Nu cred că Erdogan îi va încuraja pe cei care vor să provoace un nou conflict între Rusia și Turcia. Ăsta nu e un motiv ca Erdogan să aibă neînțelegeri cu Federația Rusă. Sper ca această sportivă să fie pedepsită, chiar trimisă la închisoare, iar alții să audă povestea ei.

Mi se pare că această înotătoare din Turcia, cu un trecut dubios, nu se va întâlni curând cu sportivii noștri în competiții. Mi s-a spus că e semi-profesionistă. Chiar îmi doresc ca autoritățile din Turcia să ia măsurile cuvenite”, a spus Vitaly Milonov, citat de publicația rusă Sport24.

  • Viktoriya Zeynep Gunes este campioană europeană la 400 de metri, cucerind medalia chiar în Rusia, la Kazan, în 2021.

Ministrul rus al Sportului: ”Este dezgustător”

Dmitry Shvishev, ministrul rus al Sportului, a reacționat, la rându-i, și a catalogat gestul Viktoriyei Zeynep Gunes drept ”dezgustător”.

Este dezgustător! Vreau să cred că Federația Internațională de Natație, împreună cu celelalte foruri relevante, o vor pedepsi pentru comportamentul său. Sportivii noștri au fost pedepsiți pentru atitudinea lor. Noi avem un sentiment uriaș de nationalism.

Astfel de provocări trebuie să fie pedepsite indiferent de țara spre care sunt îndreptate și de țara pe care o reprezintă sportivul în cauză. Cred că Federația noastră ar trebui să se adreseze către Federația Internațională, pentru a investiga în detaliu acest caz”, a spus Dmitry Shvishev, citat de Marca.

Etichete: recep erdogan , vitaly milonov , viktoriya zeynep gunes


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text Farul - Sepsi 0-3, ACUM, Digi Sport 1. Umilință la Ovidiu! Safranko a reușit hat-trick-ul

Scandal mare la U Cluj! Șumudică, ofertat! Sabău: ”Știu că s-a luat legătura cu el!”

Exclusiv Dani Coman a lămurit totul: ce a răspuns când a fost întrebat dacă se duce președinte la Rapid

Exclusiv Daniel Pancu a spus lucrurilor pe nume, după ce a văzut situația în care a ajuns Rapid: ”Sunt foarte trist”

Citeşte şi

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

Un copil l-a întrerupt pe Ion Țiriac pentru a-l corecta și l-a lăsat fără cuvinte: ”Câți ani ai, Vasilică? De unde știi?”

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”