Vali Moraru: „Ca să înțeleg un meci cu adevărat, trebuie să-l văd la televizor!”

articol scris de Digi Sport
02.04.2021, 09:32
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Realizatorul Digi Sport Special, Vali Moraru, spune că s-a îndrăgostit de fotbal pe vremea când se uita la meciuri doar la televizor. În acest interviu, el ne vorbește despre secretul longevității unui talk-show sportiv și un nou premiu acordat de AFAN, dar și despre cum vede noua generație de jurnaliști.

  1. Cum reușește o emisiune cu peste 10 ani de experiență, cum este Digi Sport Special, să își păstreze prospețimea, să facă publicul să revină la ea, ediție după ediție?

Încerc să găsesc ingredientele potrivite. Încurajez dezbaterea, nu-mi place când toată lumea e de acord. E adevărat, putem pleca de la niște principii comune, ba chiar ar fi potrivit să avem o scară de valori comună, dar e bine când există păreri diferite. Cred că e importantă și părerea unui specialist, dar mai cred că e la fel de importantă și părerea unui amator. Fotbalul nu e pentru specialiști, ci e pentru toată lumea. Așa că și discursul din emisiuni trebuie să fie pentru toată lumea.

  1. Cum vezi generațiile de tineri care acum intră în presă și vor să facă jurnalism sportiv? Care sunt aptitudinile și competențele obligatorii pentru un aspirant la statutul de jurnalist sportiv?

Mă frapează când mă iau cu „dumneavoastră”, cu „domnul”. :) Parcă ieri eram în locul lor! Știu câțiva tineri jurnaliști foarte buni, mult mai buni decât mine! Ei vor ține meseria asta pe picioare, indiferent cum va arata ea peste 10 ani, să zicem. Altfel, cred că îți trebuie pasiune, în primul rând. După aceea, îți trebuie respect față de ceea ce faci și față de cei cărora te adresezi. În fine, cred că ai nevoie și de puțin talent și noroc.

  1. AFAN te-a premiat din nou cu titlul de cel mai bun realizator de emisiuni în sezonul 2019-2020. Cum reușești să te menții pe podium? Care e secretul constanței?

AFAN a tot schimbat de-a lungul anilor modalitatea de alegere a câștigătorilor. Îi felicit pe cei de acolo în special pentru încăpățânarea de a duce mai departe acordarea premiilor, dincolo de obstacole. Constanța e una dintre calitățile care cred că ne lipsesc, ca popor. Faptul că am luat câteva premii pe parcursul ultimilor ani cred că se datorează unui soi de echilibru pe care încerc să-l aduc în orice abordare.

  1. Pandemia a redus la tăcere tribunele. Cât de des mergeai înainte pe stadion și cât de mult îți dorești acum să o faci?

Eu m-am îndrăgostit de fotbal la televizor. Nu am avut ocazia să merg în copilărie pe stadioane importante, la meciuri importante. Și așa m-am obișnuit. Când am putut să fac acest lucru, m-am dus pe stadion cât de mult am putut. M-am bucurat de atmosfera marilor meciuri –  este inegalabilă. Totuși, ca să „înțeleg” un meci cu adevărat, trebuie să-l văd la televizor. În rest, mi-e dor să mai fac emisiuni de la stadion, au un farmec aparte. Dar mi-e dor și să merg la un meci pur și simplu, fără treabă.

  1. Un mesaj pentru telespectatorii Digi Sport și Digi Sport Special.

Mulțumiri pentru că ne sunt alături!

Etichete: digi sport special , vali moraru


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Cristi Chivu, în fața loviturii carierei! Ajax îi propune un contract pe 5 ani

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Citeşte şi

Adevăratul motiv al răspândirii COVID-19 în Italia şi Spania? Momentul crucial ar fi fost descoperit: "A fost o nebunie!"

Un copil l-a întrerupt pe Ion Țiriac pentru a-l corecta și l-a lăsat fără cuvinte: ”Câți ani ai, Vasilică? De unde știi?”

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă