Victor Becali a scăpat de închisoare

News Alert Victor Becali, eliberat condiționat! Decizia de ultimă oră a Tribunalului Ilfov

24.10.2018, 18:05
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Victor Becali a fost eliberat condiționat, după ce magistrații au admis cererea acestuia. Momentul se va petrece de îndată ce documentele trimise de Tribunalul Ilfov vor ajunge la închisoarea Jilava.

Acesta scăpase de sentința din Dosarul Transferurilor, dar a fost din nou condamnat, cu opt luni în urmă, după ce, alături de fratele său, i-a dat bani judecătoarei Geanina Terceanu.

Cum a ajuns Victor Becali în închisoare

Fostul agent a primit o pedeapsă de cinci ani şi opt luni de închisoare în dosarul în care a fost condamnat împreună cu fratele său, Ioan, pentru mita de 200.000 de euro dată fostei judecătoare, Geanina Terceanu, pentru a da o soluţie favorabilă în dosarul transferurilor de jucători.

Tot în respectivul dosar, Cristian Borcea a fost achitat, iar Geanina Terceanu a fost condamnată la şapte ani de închisoare.

În noiembrie 2016, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat pe Ioan Becali la şapte ani şi patru luni de închisoare, pe Victor Becali la cinci ani şi opt luni, pe Borcea la şapte ani şi zece luni şi pe Terceanu la cinci ani şi şase luni, în dosarul privind mita de 195.000 de euro primită de Terceanu, când era judecător la Tribunalul Bucureşti, pentru a da o soluţie favorabilă în dosarul transferurilor de fotbalişti. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la instanţa supremă.

Pe 3 aprilie 2012, Terceanu a pronunţat în dosarul respectiv o hotărâre de achitare faţă de toţi inculpaţii trimişi în judecată şi pentru toate infracţiunile de care aceştia au fost acuzaţi. Potrivit rechizitoriului, pentru a pronunţa această soluţie, magistratul ar fi primit, în intervalul aprilie 2009 - mai 2012, 195.000 de euro, din care 185.000 de euro de la Ioan şi Victor Becali, iar 10.000 de euro de la Cristian Borcea.

Din banii primiţi, Terceanu a folosit 56.000 de euro pentru cumpărarea unei locuinţe.

Pe 12 noiembrie 2012, hotărârea de achitare pronunţată de judecătoare a fost desfiinţată printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti, care a dictat pedepse între trei şi opt ani de închisoare, cu executare sau cu suspendare, în cazul inculpaţilor. Ioan Becali a fost condamnat la opt ani de închisoare, iar Victor Becali şi Cristian Borcea, la câte şapte.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ulterior rejudecarea cauzei, motivând că judecătorii de la CAB au respins toate probele cerute, nu i-au ascultat temeinic pe cei opt oameni de fotbal acuzaţi şi a dispus condamnarea pe probe în baza cărora fuseseră anterior achitaţi, de Tribunalul Bucureşti.

Tot la Curtea de Apel Bucureşti, în urma rejudecării, toţi inculpaţii au primit pedepse cu executare, în martie 2014: Cristian Borcea şi Ioan Becali - câte şase ani şi patru luni, Victor Becali - patru ani şi opt luni, George Copos - trei ani şi opt luni, Mihai Stoica - trei ani şi şase luni, Gheorghe Neţoiu şi Jean Pădureanu - câte trei ani şi patru luni şi Gheorghe Popescu - trei ani, o lună şi zece zile.

Etichete: victor becali , cristi borcea , ioan becali , dosarul transferurilor , victor becali eliberat


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Gabi Tamaș, gata să dea afară șase fotbaliști: ”Salariu mare și nu faci nimic”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Au luat titlul cu FCSB și acum urmează să semneze contractele + Cine va pleca de la campioană

Exclusiv ”Dacă vine Gigi Becali cu un milion?”. Laszlo Dioszegi a dat răspunsul și și-a anunțat decizia finală

Transferul lui Florinel Coman e ”99% gata”

Citeşte şi

Exclusiv Marcel Răducanu a rostit șase cuvinte când a fost întrebat despre răbufnirea lui Victor Becali la adresa sa

Adrian Porumboiu a auzit ce a declarat Gigi Becali și l-a ironizat! Nici Cristi Borcea n-a scăpat

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a anunțat primul transfer al verii pentru Champions League! Semnează cu FCSB: ”Am vorbit cu el” citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”