Victor Pițurcă / Foto: Sport Pictures

Victor Pițurcă ”nu-l slăbește” pe Mircea Lucescu! ”Dorea să vină la Steaua!”. Condiția pentru care a ajuns la Dinamo

19.05.2020, 23:55
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Victor Pițurcă a lansat un atac frontal la Mircea Lucescu, după cele mai recente declarații ale ultimului. După ce l-a certat și pe Ilie Dumitrescu, fostul mare antrenor al roș-albaștrilor a dezvăluit și cum a ajuns ”Il Luce” la Dinamo.

Pițurcă a spus că, de fapt, Mircea Lucescu ar fi vrut la Steaua, dar că Valentin Ceaușescu, unul dintre băieții fostului dictator Nicolae Ceaușescu și protectorul marii echipe a roș-albaștrilor, l-a deturnat spre rivalii din ”Ștefan cel Mare”.

Victor Pițurcă a dezvăluit de ce Mircea Lucescu n-a ajuns la Steaua!

”Vă spun ceva în premieră. Mircea Lucescu a ajuns la Dinamo datorită lui Valentin. Niciodată n-ar fi ajuns la Dinamo dacă nu era Valentin! Aveau o relație foarte bună, Valentin îl aprecia ca antrenor. Lucescu dorea să vină la Steaua, dar Valentin i-a explicat că nu poate, că nu e pe profilul echipei.

I-a spus însă că îl pune la Dinamo, fiindcă Valentin gândea să fie cât mai multe echipe bune. I-a pus însă o singură condiție atunci când a facilitat acest lucru. «Te rog să fii corect, meciurile să se joace doar pe teren!».

Ulterior, și ce vă spun acum mi-a povestit Valentin, un primar de la Buzău i-a dezvăluit că au venit de la Dinamo pentru a face presiuni. A fost momentul în care Valentin n-a mai vorbit cu Lucescu.

Oamenii de azi nu-și imaginează ce forță teribilă avea Dinamo, la ce anume se preta. Nici măcar Valentin nu se putea opune. În plus, el era prea mare senior ca să se coboare la acest nivel”, a spus Pițurcă pentru Gsp.ro.

Victor Pițurcă i-a certat pe Ilie Dumitrescu și pe Mircea Lucescu! ”Noi, steliștii, trebuie să ne apărăm!”

După ce Mircea Lucescu a declarat că Steaua beneficia mai mult de implicarea Ministerului, iar performanța obținută în 1986, câștigarea Cupei Campionilor Europeni, s-a datorat traseului facil avut de ”roș-albaștri”, replica lui Victor Pițurcă, atacantul ”miltarilor” în acea perioadă, nu a întârziat să apară. 

”Noi, steliștii, trebuie să ne apărăm, să luăm atitudine. Nu putem să stăm să ascultăm cum Mircea Lucescu spune niște lucruri care.. te doare capul. Steaua București, pe vremea mea, a jucat la Oradea și s-a prelungit meciul cu șapte sau opt minute, dar a fost corect, că tot meciul au aruncat mingile prin tribune.

Domnul Lucescu a zis că Steaua nu a avut adversari puternici în 1986. Steaua a întâlnit numai campioane! Cum poți tu, profesionist, să spui așa ceva? Eu îl respect pe Mircea Lucescu, dar trebuie să ai puțină decență când vorbești despre Steaua. Noi, steliștii, trebuie să luăm atitudine în acest aspect.

Steaua a fost cea mai mare echipă a României din toate timpurile! Performanțele făcute atunci nu vor mai fi egalate niciodată. Și eu dacă eram antrenor la Dinamo aș fi spus la fel”, a declarat Victor Pițurcă, la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport.

În 1986, când a devenit prima echipă est-europeană care a câștigat Cupa Campionilor Europeni, Steaua a întâlnit, în drumul către trofeu, Vejle Boldklub, Honved Budapesta, Kuusysy Lahti, Anderlecht și Barcelona.

Victor Pițurcă nu l-a iertat nici pe Ilie Dumitrescu

Victor Pițurcă a fost nemulțumit și de lipsa de reacție a lui Ilie Dumitrescu la afirmațiile făcute de Mircea Lucescu în privința jocurilor de culise ale anilor '80, principalii actori la vremea respectivă fiind Steaua și Dinamo.

Îmbătrânim urât. Eu îl respect foarte mult pe Lucescu, dar nu e adevărat ce-a spus. Și Ilie al meu îi zicea: 'Așa e, da, a fost corect meciul ăla, s-a jucat pe teren...'. Noi, steliștii, trebuie să ne apărăm între noi”, a mai spus Pițurcă, la Digi Sport.

Ilie Dumitrescu s-a repliat imediat: ”Piți, nu am spus așa ceva, nu ai fost atent. O să-ți trimit înregistrarea cu emisiunea. Dar, pentru mine, Mircea Lucescu este unul dintre cei mai mari antrenori din fotbalul românesc. Îl respect enorm. Ce voiai să-i spun?”, s-a apărat Ilie Dumitrescu.

Etichete: mircea lucescu , victor piturca , ilie dumitrescu , valentin ceausescu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Nemaiîntâlnit în SuperLigă: 1.000.000 € dacă merge cu FCSB în Champions League! Anunțul lui Gigi Becali

Chelsea e gata să facă transferul verii! Îl vrea pe starul de 117.500.000€

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

Exclusiv Baiaram e OUT! Țara surpriză în care e trimis la tratament fotbalistul Craiovei

Citeşte şi

Exclusiv Ilie Dumitrescu, impresionat de DOUĂ aspecte după Dortmund-PSG 1-0. ”119 km alergați / A fost superior”

”Zmeu în campionat, invizibil la națională”. Cel mai dur atac la Florinel Coman: ”Nu e în măsură să aleagă”

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Dat afară de Gică Hagi, Constantin Budescu s-a refugiat în vila de peste 500.000 de euro pe care o are la Ploiești citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

S-a schimbat legea RCA pentru toți șoferii din România, o lovitură fără precedent pentru români citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

O familie din Mehedinţi a găsit un şarpe în dormitor. Au intervenit jandarmii, iar reptila a fost eliberată în natură