Ander Arteagabeitia, fost junior al lui Athletic Bilbao / Foto: Instagram @_anderarte

Video&Foto Visa să devină un star în La Liga, însă acum este nevoit să învețe să meargă din nou

articol scris de Digi Sport
20.02.2021, 12:57
  • Premier League: Aston Villa - Chelsea, sâmbătă, 22:00, DGS 2

  • SuperLiga: FCSB - Farul, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Viața lui Ander Arteagabeitia (27 de ani), fostul junior al lui Athletic Bilbao, a fost dată peste cap într-o clipă, în vara anului 2020, când a rămas paralizat de la gât în jos.

25 iulie 2020. Ziua în care Ander Arteagabeitia "a murit și a renăscut". Fostul jucător al lui Athletic Bilbao era la un grătar cu prietenii și a vrut să se răcorească în piscină. A urmat un salt care-i putea fi fatal: "Îmi amintesc doar impactul cu fundul piscinei, fiind în apă și gândindu-mă că voi muri", a declarat tânărul. Unul dintre apropiații săi l-a scos din apă, dar nimic nu avea să mai fie la fel ca înainte.

Galerie Foto

Ander Arteagabeitia, fostul junior al lui Athletic Bilbao, a rămas paralizat după un salt în piscină

"Din prima zi în care am fost conștient de ceea ce mi s-a întâmplat, am decis să o iau ca pe o a doua șansă pe care mi-a dat-o viața și că nu o să risipesc. În ciuda greutăților, sunt în viață și acesta este un motiv suficient pentru a continua lupta", a spus Ander Arteagabeitia, pentru Mundo Deportivo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ander Arteagabeitia (@_anderarte)

De atunci, fostul fotbalist se recuperează într-un spital din Toledo și a postat pe contul său de Instagram imagini emoționante din timpul terapiilor. "Cred că mi s-a întâmplat acest lucru pentru că așa trebuia să se întâmple și mă confrunt cu o pozitivitate incredibilă. Într-un scaun cu rotile poți fi fericit, în timp ce mersul pe jos te poate face nefericit", a mai spus el.

Fost coleg, printre alții cu Iker Muniain, Ander Arteagabeitia, împreună cu familia și prietenii săi, au început o strângere de fonduri pentru ca ibericul să beneficieze în continuare de cele mai bune condiții de recuperare. S-au adunat deja peste 91 de mii de euro din cei 100 de mii necesari.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ander Arteagabeitia (@_anderarte)

"Aș vrea și eu să călătoresc mult, în Thailanda, Bali, Vietnam, America de Sud, nordul Europei, China, Japonia. Visez în fiecare zi să beau o bere cu prietenii mei pe o terasă. Și să fiu din nou cu familia... asta nu are preț", a încheiat Ander Arteagabeitia.

Etichete: athletic bilbao , ander arteagabeitia , fotbalist paralizat , ander arteagabeitia accident


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus, Vladimir Putin, probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi într-o tabără de prizonieri din Arctica în februarie, a relatat sâmbătă Wall Street Journal, transmite Reuters.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”

Foto Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă

La 64 de ani, Ioan Andone a dezvăluit cum îl cheamă, de fapt: ”Ce să fac?”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Gabi Tamaș, gata să dea afară șase fotbaliști: ”Salariu mare și nu faci nimic”

Gigi Becali a dat 600.000€ pe un fotbalist la care nici nu s-a uitat: ”L-am luat în 3 secunde”

”Singurul motiv”. De la ce ar fi plecat scandalul dintre Jurgen Klopp și Mohamed Salah + Au apărut imagini dintr-un alt unghi

Live Video&Text FCU Craiova - ”U” Cluj 2-1, ACUM, Digi Sport 1. Baeten a reușit ”dubla” și îi duce pe olteni în avantaj

Citeşte şi

Oficial Legenda i-a spus ADIO singurei echipe la care a jucat vreodată! Pleacă după 15 ani

Foto Au scos un oraș în stradă! Imagini unice: cum și-au făcut apariția jucătorii lui Bilbao, după câștigarea Cupei

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Povestea misterioasei firme Gigi Becali LTD. A înființat-o în 2022 și a dizolvat-o în 2023, în Anglia citeşte ştirea pe Prosport.ro

Adversară de speriat pentru Jaqueline Cristian la Madrid: "Danimal" spulberă tot în ultima vreme citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”