Simona Halep și Darren Cahill în cantonamentul din Dubai / Foto: Instagram Darren Cahill

”99% dintre noi nu suntem plătiți! N-ai nicio garanție”. Darren Cahill, despre marea problemă a antrenorilor din tenis

30.04.2020, 17:04
  • Fotbal: Belgia - Muntenegru, miercuri, 21:30, DGS 1

  • Fotbal: Olanda - Canada, joi, 22:15, DGS 1

Darren Cahill (54 de ani), dar nu numai el, a vorbit despre marea problemă cu care se confruntă antrenorii de tenis în această perioadă de pandemie.

Australianul, cel care a fost de acord cu propunerea lui Federer legată de ajutorarea sportivilor cu venituri mici, și care o pregătește pe Simona Halep (28 de ani, locul 2 WTA) spune că întreruperea competițiilor sportive ”i-a lovit” foarte tare și pe antrenori.

"În acest moment, 99% dintre antrenori nu sunt plătiți. La fel că și jucătorii. Doar dacă ești un jucător de top și ai contracte de publicitate primești bani în acest moment, în rest, nu.

Așa că a fi antrenor în WTA și ATP e extrem de dificil în aceste momente, pentru că nu ești deloc protejat”, a spus Cahill, într-un interviu acordat celor de la tennismajors.com.

Câți bani primea Darren Cahill de la Simona Halep

Potrivit informaţiilor oferite pentru Digi Sport de Adrian Fetecău acum ceva timp, Cahill avea aproximativ un milion de euro pe an din contractul de colaborare cu Simona.

El mai câştigă în paralel din parteneriatul cu ESPN. Prin comparaţie cu ceilalţi antrenori de top, australianul are câştiguri substanţiale, însă veniturile sale sunt mult mai mici decât ale lui Patrick Mouratoglou sau Nick Bollettieri.

Simona Halep și Darren Cahill au întrerupt colaborarea în noiembrie 2018, dar au refăcut echipa de la începutul lui 2020

Darren Cahill şi Simona Halep au anunțat, pe 9 noiembrie 2018, că nu vor mai colabora. Totul din cauza unor probleme ce au ținut de familia australianului. După un an sbatic, cei doi au anunțat în septembrie 2019 că vor reface echipa din prima zi a lui 2020

Omul care a dat o altă dimensiune jocului Simonei, cel care a învăţat-o să îşi gestioneze emoţiile, cel care a făcut-o numărul unu în lume şi cel care a dus-o spre cucerirea primului turneu de Grand Slam din carieră anunța acum doi ani că nu va mai continua alături de româncă. 

"Aş vrea să anunţ că eu şi Simona nu vom mai continua împreună în 2019 din motive ce ţin de familia mea", a anunţat Cahill, care a primit imediat un răspuns de la marea noastră campioană: "Îţi mulţumesc atât de mult Darren Cahill pentru munca imensă şi incredibilul suport pe care mi l-ai acordat în ultimii 4 ani.

Am fost atât de norocoasă să particip în călătoria aceasta alături de tine. Îţi urez ţie şi familiei toate cele bune şi sper să ne vedem curând".

Și așa a fost. 

"Salutare! Am niște vești extraordinare pe care vreau să vi le împărtășesc. După un an fără el în echipă, sunt fericită să anunț că Darren va reveni lângă mine din sezonul viitor.

"D", ultima dată te-am ucis și am de gând să te ucid din nou! Bine ai revenit! Abia aștept să terminăm ce am început! Pe curând!", a fost mesajul Simonei Halep, din septembrie 2019.

Trofee majore cucerite de Simona, cu Darren Cahill alături:

  • 2018: Shenzhen, Roland Garros, Montreal
  • 2017: Madrid
  • 2016: Madrid, Bucureşti, Montreal
  • 2015: Indian Wells

Etichete: simona halep , simona halep wta , darren cahill


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Imagini șocante cu un prizonier ucrainean după doi ani de captivitate în Rusia. „Evocă cele mai întunecate pagini ale istoriei umane”

Autoritățile ucrainene au făcut publice fotografii șocante cu un prizonier de război ucrainean întors acasă după doi ani de captivitate în Rusia. Bărbatul, care făcea parte din echipa de pază a centralei nucleare de la Cernobîl, a fost luat prizonier în martie 2022 și eliberat după doi ani, la sfârșitul lunii trecute. Starea lui Roman Gorilik este deplorabilă, amintind de lagărele de concentrare naziste, potrivit autorităților ucrainene.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

”Ubioh bih se!”. Ce i-a spus Novak Djokovic soției, cu care s-a certat în timpul meciului de la Roland Garros

Patru cluburi nu au primit licența UEFA și sunt OUT din cupele europene

Oficial Cale liberă pentru transferul lui Horațiu Moldovan

L'Equipe a descris într-un singur cuvânt răspunsul lui Cristiano Ronaldo pentru Kylian Mbappe

PSG nu se oprește: îi dă lui Kylian Mbappe lovitură după lovitură

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

S-au încheiat barajele de promovare în Liga 2, urmează altele! Cele patru echipe care vor lupta pentru ultimul loc

Florin Andone, OUT! E dorit de un club din SuperLigă și poate juca pentru prima dată în România

Oficial A dat lovitura carierei, la nici două luni după ce s-ar fi sărutat cu o jurnalistă căsătorită

City, transfer pentru Champions League. Pune pe masă aproape 120 de milioane de euro pentru mutarea verii

Citeşte şi

La ce antrenor a renunțat Halep! Darren Cahill, bornă impresionantă, după ce Jannik Sinner va ajunge pe locul 1 ATP

”Pentru cel mai frumos și curat suflet”. Mesajul postat de Simona Halep pe rețelele sociale

PEROZSofia Vergara, ședința foto din tinerețe care i-a lăsat pe fani fără cuvinte. Actrița a pozat nud printre boabe de cafea

FILM NOWNicole Kidman și Zac Efron, scene fierbinți în cea mai nouă comedie romantică. Îi despart 20 de ani, dar au chimie pe ecran

Date secrete din insolvența de la Dinamo! Bani de play-off, rezultate de matineu citeşte ştirea pe Prosport.ro

S-au aflat salariile jucătoarelor de la CSM București: Cristina Neagu încasează o sumă uriașă lună de lună citeşte ştirea pe ziare.com

Fotbalist român mort la doar 19 ani. Mesajul clubului de fotbal după tragica dispariție a lui Flavius Magraon citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Katy Perry, în costum de baie și pantofi cu toc, pe balcon, la Cannes. A continuat show-ul început la petrecerea unor miliardari

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Katy Perry, în costum de baie și pantofi cu toc, pe balcon, la Cannes. A continuat show-ul început la petrecerea unor miliardari

Digi World

Ce este „ad breaks”, funcția testată acum de Instagram. Utilizatorii sunt revoltați: „Pare o mișcare agresivă pentru a câștiga mai mulți bani!”

Digi Animal World

Imagini inedite cu doi scafandri care „dansează” cu rechinii. Momentul e parcă desprins dintr-un film SF