Irina Begu / Foto: captură Digi Sport

A fost stabilit programul duelului România - Polonia din Billie Jean King Cup! Begu deschide balul în direct la Digi Sport

articol scris de Digi Sport
14.04.2022, 13:50
  • Cupa României, finala: Corvinul - Oțelul, miercuri, 20:30, DGS 1

  • Premier League: Manchester United - Newcastle, miercuri, 22:00, DGS 2

Duelul României cu Polonia din primul tur al calificărilor Billie Jean King Cup, care se va disputa în perioada 15-16 aprilie, va putea fi urmărit în direct pe Digi Sport 2, dar și pe site-ul digisport.ro și în aplicația Digi Sport, de către abonații RCS - RDS.

Programul meciului dintre România și Polonia, din calificările Billie Jean King Cup

Irina Begu (64 WTA) o va înfrunta pe Magda Linette (58 WTa), vineri, de la ora 14:00, în primul meci de simplu din cadrul întâlnirii care opune echipele feminine de tenis ale României şi Poloniei, la Radom, în calificările competiţiei Billie Jean King Cup.

  • Irina Begu este condusă de Linette cu 3-1 în meciurile directe, dar victoria româncei a venit în ultimul duel, anul trecut, la Cleveland.

În al doilea meci de simplu de vineri, Mihaela Buzărnescu va juca împotriva liderului mondial Iga Swiatek. Acesta va fi primul duel între Buzărnescu (33 ani, 123 WTA) şi Swiatek (20 ani).

Sâmbătă, de la ora 12:00, sunt programate celelalte meciuri de simplu, Begu - Swiatek şi Buzărnescu - Linette, precum şi meciul de dublu, Magdalena Frech/Alicja Rosolska - Andreea Mitu/Andreea Prisăcariu.

Begu şi Swaitek s-au întâlnit o singură dată, anul trecut, la Wimbledon, poloneza câştigând categoric în turul al treilea, cu 6-1, 6-0.

  • Buzărnescu are 2-0 în meciurile cu Linette, pe care a învins-o în 2010, la Vic (Spania), şi în 2018, la Strasbourg.

Andreea Prisăcariu (22 ani, 200 WTA la dublu) şi Andreea Mitu (30 ani, 103 WTA la dublu) vor face pereche în premieră. Adversarele lor vor fi Magdalena Frech (24 ani, 179 WTA la dublu) şi Alicja Rosolska (26 ani, 59 WTA la dublu), alături de care Mitu a evoluat anul trecut, la Ostrava.

Din echipa Poloniei face parte şi Maja Chwalinska (20 ani, 265 WTA la simplu, 282 WTA la dublu).

România, decimată înaintea duelului cu Polonia din Billie Jean King Cup: ”Șansele noastre sunt minime”

Horia Tecău, căpitanul nejucător al României, nu se va putea baza pe patru dintre cele cinci cel mai bine clasate jucătoare, Simona Halep (20 WTA), Sorana Cîrstea (24 WTA), Gabriela Ruse (56 WTA) și Jaqueline Cristian (70 WTA), iar Raluca Olaru și Monica Niculescu au declarat forfait și ele. Astfel, la Radom, în Polonia, unde ”tricolorele” se antrenează deja, echipa României va fi formată din Irina Begu (64 WTA), racheta numărul 1, Mihaela Buzărnescu (123 WTA), Andreea Prisăcariu (324 WTA) și Andreea Mitu (597 WTA).

George Cosac, vicepreședintele FRT, susține că echipa României a fost lovită de un ghinion fantastic, nemaiîntâlnit până acum, și-și face griji în privința șanselor de calificare ale ”tricolorelor”.

Niciodată nu am avut patru jucătoare indisponibile la Fed Cup. Horia Tecău a pregătit inițial foarte bine meciul. A mers în Statele Unite, le-a urmărit pe fete la turneul de la Miami, dar am avut toți un ghinion teribil. Șansele noastre sunt minime.

Polonezii o au în echipă pe numărul unu mondial care câștigă tot ce se poate câștiga. Chiar și în aceste condiții noi mergem acolo să jucăm. Se poate repeta istoria din Canada, de la Fed Cup. În sport orice se poate întâmpla”, a declarat George Cosac.

Etichete: romania polonia , billie jean king cup , program romania polonia bjk cup


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Bărbatul omorât în bătaie de doi tineri de 16 și 20 de ani lângă Parcul Crângași a încercat să apere două fete

Bărbatul de 46 de ani care a fost omorât de doi tineri, de 16 și 20 de ani, lângă Parcul Crângași din București, a încercat să apere două fete, fiicele iubitei lui, care îl însoțeau.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Nota primită de Radu Drăgușin, după ce a jucat peste 100 de minute cu Manchester City

Nu mai există dubii: Tottenham i-a decis viitorul lui Radu Drăgușin!

Cristi Tănase nu a stat pe gânduri, după ce soția a obținut ordin de restricție împotriva sa pentru 12 luni

8.300.000€ vrea Gigi Becali: trei echipe din Franța sunt interesate de fotbalistul adus cu 600.000€ la început de sezon

OUT! Gică Hagi a anunțat că-l dă afară pe cel mai bine plătit jucător de la Farul. Lovitură și pentru FCSB

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce a pățit Neil Lennon, la puțin timp după ce a fost căutat de Dan Șucu. ”Prea des”

”Câinii” fac ”infern” pe Arena Națională! Câte bilete s-au vândut la Dinamo - Csikszereda, cu 5 zile înainte de meci

După Tudor Băluță, Dinamo mai vrea un campion al României

12.000.000€ pentru Paulo Dybala: echipa care e gata să plătească clauza de reziliere

Citeşte şi

România și-a aflat adversara din ”optimile” Billie Jean King Cup

Lovitura de proporții care se pregătește în tenisul românesc

FRT exultă după calificarea din Billie Jean King Cup: ”România are potențialul să devină campioană mondială”

FILM NOWOrlando Bloom, dezvăluiri despre Johnny Depp la filmările pentru seria „Pirații din Caraibe”. Comportamentul actorului american l-a uimit

Fostul milionar din fotbalul românesc e sărac lipit. Acum a ajuns să ”discute cu extratereștrii” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ora de start a meciului Simonei Halep. Românca joacă la Paris, dar visul numit Roland Garros s-a spulberat citeşte ştirea pe ziare.com

Adevărul despre aflarea locației unui contact din WhatsApp, fără să știe citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fosta iubită a lui Dorian Popa, super distracție în Dubai. Bruneta de 41 de ani și-a luat la ea numai ținute scurte, decupate și mulate

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fosta iubită a lui Dorian Popa, super distracție în Dubai. Bruneta de 41 de ani și-a luat la ea numai ținute scurte, decupate și mulate

Digi World

Boala despre care se cunosc „şocant” de puţine lucruri, potrivit experţilor

Digi Animal World

Momentul când un câine prinde o sticlă de apă precum un om. Stăpânul său a rămas șocat