Andy Murray la Wimbledon / Foto: Profimedia

Andy Murray, mesaj surprinzător după ce sportivii din Rusia și Belarus au fost interziși la Wimbledon

articol scris de Digi Sport
02.05.2022, 12:40
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Organizatorii turneului de la Wimbledon au decis recent să interzică participarea sportivilor din Rusia și Belarus la ediția din acest an. Decizia a fost una care a stârnit valuri de nemulțumire, atât de la jucători, cât și de la fani.

Conflictul existent între Rusia și Ucraina continuă să afecteze și lumea sportului, care a ajuns să fie împărțită în tabere când vine vorba despre acest subiect.

Andy Murray nu este de acord cu oamenii care îi critică pe organizatorii Wimbledonului

Andy Murray este cel mai influent tenismen britanic din ultimii 15 ani, iar fostul câștigător al Wimbledonului nu a luat poziția pe care alți colegi de ciurcuit au luat-o, aceea de a critica decizia organizatorilor turneului.

"Părerea mea este că situația este una incredibil de complexă. Am vorbit cu jucători din Rusia, din Ucraina. Chiar îmi pare rău pentru fatpul că nu sunt lăsați să participe și că li se pare că nu este decizia corectă.

Dar în același timp cunosc și niște oameni care lucrează la Wimbledon și înțeleg că este dificil și pentru ei. Eu nu sunt de acord cu cei care spun că 'oamenii de la Wimbledon se gândesc doar la ei și nu și la jucători'.

Chiar le pasă și nu merită să fie criticați din acest punct de vedere. Din punctul meu de vedere, a fost și o greseală a guvernului, care nu a spus clar ceea ce trebuie făcut. Am înțeles că sportivii din Rusia și Belarus erau lăsați să joace dacă semnau o declarație prin care spuneau că sunt impotriva războiului.

Nu cred că e o poziție foarte confortabilă în care erau puși, pentru că se putea întâmpla ceva acelor jucători sau familiilor lor. Dacă nu exista războiul, atunci nici interdicția nu era impusă. Îmi e foarte greu să vorbesc despre această problmeă, sincer. Nu susțin ideea de a interzice jucători", a spus Andy Murray, conform Dailymail.

Rafael Nadal, alături de sportivii interziși la Wimbledon

"Cred că nu este corect față ce colegii mei, în sensul în care nu este vina lor că există un război. În acest sens, fiindu-mi colegi, îmi pare rău pentru ei. Mi-aș fi dorit să nu fie situația asta.

Guvernul a dat niște recomandări, iar cei de la Wimbledon au decis ce au decis. Totuși, puteau să fie mai puțin duri, pentru că nu au fost forțati să ia cea mai drastică decizie", a spus Rafael Nadal.

Jucătorii de tenis din Rusia și Belarus, interziși la Wimbledon

În cadrul unui comunicat postat pe site-ul oficial, organizatorii și-au motivat decizia pe baza războiului provocat de Rusia, susținută de Belarus, în Ucraina. Președintele competiției, Ian Hewitt, a explicat de ce a fost luată decizia radicală.

Suntem conștienți că este dificil pentru jucătorii afectați și e regretabil că ei suferă din cauza acțiunilor liderului Rusiei.

Am analizat și alte măsuri care ar fi putut luate în concordanță cu îndrumarea Guvernului Marii Britanii, însă, având în vedere magnitudinea turneului, e important să nu permitem sportului să fie folosit pentru a promova regimul Rusiei.

Având în vedere preocupările noastre pentru siguranță publicului și a jucătorilor, nu credem că oricare altă decizie ar fi fost potrivită”, a transmis președintele turneului, Ian Hewitt.

În cadrul comunicatului oficial, Wimbledon a anunțat că, dacă situația din Ucraina se va schimba până la startul turneului, se poate reveni asupra deciziei.

  • 27 iunie - 10 iulie este perioada în care se va disputa Wimbledon 2022

Etichete: wimbledon , rusia , ucraina , andy murray , conflict


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Gabi Tamaș, gata să dea afară șase fotbaliști: ”Salariu mare și nu faci nimic”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Au luat titlul cu FCSB și acum urmează să semneze contractele + Cine va pleca de la campioană

Exclusiv ”Dacă vine Gigi Becali cu un milion?”. Laszlo Dioszegi a dat răspunsul și și-a anunțat decizia finală

Transferul lui Florinel Coman e ”99% gata”

Citeşte şi

Lovitura de proporții care se pregătește în tenisul românesc

FRT exultă după calificarea din Billie Jean King Cup: ”România are potențialul să devină campioană mondială”

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a anunțat primul transfer al verii pentru Champions League! Semnează cu FCSB: ”Am vorbit cu el” citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”