Patrick Mouratoglou este antrenorul Serenei Williams

Antrenorul Serenei Williams vrea revoluție în tenis! Schimbarea istorică ce poate urma scandalului de la US Open

18.10.2018, 18:23
  • SuperLiga: CFR - Farul, sâmbătă, 21:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - Sepsi, sâmbătă, 21:00, DGS 2

Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams, propune o schimbare istorică în tenis și insistă pentru legalizarea on-court coaching-ului în timpul meciurilor de la turneele de Grand Slam.

Francezul militează pentru schimbarea regulilor din tenis, pentru introducerea unei reguli care să permită și la turneele de Grand Slam intervenția antrenorilor pentru sfătuirea jucătorilor lor. Este tocmai motivul de la care a pornit tot scandalul cu Serena Williams în prim-plan, la finala US Open, pierdută de sportiva din SUA în fața lui Naomi Osaka.

"Un lucru foarte bun care s-a întâmplat ca o consecință a experienței Serenei Williams în finala de la US Open: oamenii din tenis discută din nou întreaga problemă a on-court coaching-ului. În acest moment, suntem cei mai răi din lume. On-court coaching-ul e în mod clar răspândit, dar nu e îndeajuns de bine structurat, jucătorii primesc de multe ori sancțiuni pentru încălcarea codului pentru asta, iar telespectatorii nu au nicio idee despre ce le spun antrenorii jucătoarelor", a scris Patrick Mouratoglou, pe rețelele de socializare.

Serena Williams, nervoasă după ce Patrick Mouratoglou a recunoscut că i-a dat indicații

După finala de la US Open, Mouratoglou a recunoscut că i-a transmis ceva indicații jucătoarei sale, lucru care a nemulțumit-o pe Serena Williams, care susține în continuare că nu a observat semnele făcute de antrenor și că ar prefera să piardă, decât să trișeze. Acum, francezul susține că toți antrenorii procedează așa și dorește ca ITF să pună capăt "ipocriziei" din jurul acestor momente.

"Adevărul e că aproape toți antrenorii intervin verbal sau prin semne. Trebuie să ieșim din această situație de ipocrizie. Uitați-vă câți jucători privesc spre loja antrenorilor lor în timpul meciurilor. Unii o fac după fiecare punct.

“Desigur că antrenorii sunt de obicei discreți în modul în care transmit mesajul jucătorilor - o fac cu semne sau mesaje codate, dar cei mai mulți comunică, de asemenea, verbal. Deci, dacă on-court coaching-ul oricum se întâmplă, nu ar fi mai bine să autorizați asta într-un mod structurat?”, a mai afirmat antrenorul Serenei Williams.

"Mi-ar plăcea să văd antrenorii pe teren în toate meciurile, cum se întâmplă la Cupa Davis și la Fed Cup. Dacă oamenii consideră că ar fi un pas prea mare, mi-ar plăcea. Nu am înțeles niciodată de ce tenisul e cam singurul sport unde indicațiile în timpul meciului nu sunt permise", a adăugat Mouratoglou.

Patrick Mouratoglou este antrenorul sub comanda căruia Serena Williams a cucerit 10 dintre cele 23 de trofee de Grand Slam cucerite de-a lungul carierei. Cei doi colaborează din 2012.

Ce a făcut Serena în finala de la US Open 2018

În finala de la US Open, Williams şi-a pierdut cumpătul în trei momente ale setului secund. Prima oară, în momentul în care arbitrul Carlos Ramos a anunţat că Patrick Mouratoglou i-a dat sfaturi din tribună, un lucru interzis la turneele de Grand Slam. "Eu nu trişez pentru a câştiga. Prefer să pierd. Poate nu ştii asta", a comentat campioana de 36 de ani.

Al doilea moment de nervozitate maximă a venit în setul secund, când Williams şi-a pierdut serviciul imediat după ce reuşise break-ul, care părea că poate duce meciul în decisiv. Atunci, Ramos a decis ca game-ul următor să înceapă de la 15-0 pentru Osaka, după ce Serena şi-a făcut racheta praf.

Cel mai greu moment a avut loc după ce Serena l-a numit "hoţ" pe portughez. Acesta a penalizat-o cu un game pe americancă, scorul devenind 5-3 pentru Osaka. A fost nevoie de intervenţia supervizorilor pentru a o linişti pe Williams.

Williams a adus acuze de sexism la venirea oficialilor: "Sunt mulţi bărbaţi aici care au spus mai multe lucruri şi pentru că sunt bărbaţi nu au păţit nimic. Nu este corect". Au urmat momente în care Serena a fost surprinsă cu lacrimi în ochi.

Serena Williams nu a scăpat fără pedeapsă, după comportamentul avut în finala de la US Open. Pentru cele trei avertismente primite în duelul cu Naomi Osaka, americanca de 36 de ani a primit o amendă 17.000 de dolari.

Etichete: serena williams , patrick mouratoglou , coaching grand slam


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, să fie răpit, bătut și arestat

Aiden Pleterski a fost răpit din centrul orașului Toronto în mijlocul nopții în decembrie 2022. Răpitorii l-au eliberat pe cel poreclit „Regele Cripto” după trei zile, dar cu o condiție: trebuia să facă rost de bani cât mai repede. Nu era ultima dată – și nici prima – când tânărul canadian, care se dădea drept un geniu al afacerilor cu criptomonede și promitea „investiții inteligente”, avea să intre în încurcătură, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Tottenham a primit oferta pentru Radu Drăgușin și a dat răspunsul pe loc

Decizia luată de Parma, după ce Dennis Man a cerut un salariu de 2.000.000 € pe an

Foto Adrian Mutu s-a întâlnit cu ”my friend” Cristiano Ronaldo! Cadoul primit de la portughez

"A fost frânt!" Le-a cerut coechipierilor să nu-i paseze în meciul cu Manchester City și englezii au aflat totul

Acord! Luka Modric urmează să semneze ultimul contract din carieră! Salariu cu 50% mai mic

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Oficial Simona Halep, OUT! Fostul lider mondial a luat decizia

Anunțul făcut de Victor Angelescu despre noul antrenor al Rapidului

Video Charalambous nu a mai rezistat și a răbufnit înainte de Rapid - FCSB: ”E prea mult”

Răzvan Lucescu, Jose Mourinho și Thomas Tuchel, pe lista aceluiași club

Citeşte şi

După ce a recunoscut că vrea să intre în alt sport, Serena Williams a făcut anunțul: "Un vis devenit realitate!"

S-a retras din sport și "întoarce banii cu lopata": 340 de milioane $ într-un an și jumătate!

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWTom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani

Anturajul lui Mateiu vuiește, după ce Simona Halep și-a luat apartament în Dubai chiar lângă el: „A contribuit și el!” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Calificări la Imola: Max Verstappen l-a egalat pe legendarul Ayrton Senna citeşte ştirea pe ziare.com

Cosmonautul rus uitat și abandonat în spațiu: Povestea neverosimilă a ultimului cetățean al URSS citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect

Digi World

Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent

Digi Animal World

Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această felină