Ashleigh Barty și Simona Halep / Foto: Profimedia

Ashleigh Barty, de partea Simonei Halep în dezbaterea aprinsă de la Wimbledon

articol scris de Digi Sport
24.06.2022, 17:42
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

Organizatorii turneului de la Wimbledon, programat între 27 iunie și 10 iulie, se confruntă cu o situație complicată în privința programării primului meci de pe arena centrală.

Simona Halep ar putea juca prima pe arena centrală de la Wimbledon

În mod tradițional, în prima zi de concurs la Wimbledon, campioana en titre este programată în primul meci de pe arena centrală.

Australianca Ashleigh Barty (26 de ani) a câștigat ediția din 2021 a turneului de Grand Slam disputat pe iarbă. Barty s-a retras din tenis pe 23 martie.

Această situație a creat o dezbatere aprinsă atât în rândul fanilor, cât și în rândul antrenorilor, specialiștilor și foștilor jucători.

Variantele avansate sunt ca Simona Halep (campioană în 2019 la Wimbledon), Iga Swiatek (actualul lider WTA) sau Serena Williams (cea mai titrată jucătoare pe iarba londoneză) să joace primul meci pe arena centrală.

Australianul Darren Cahill, fost antrenor al Simonei Halep, este convins că românca în vârstă de 30 de ani merită să primească acest privilegiu.

"Ar trebui să fie Simona Halep. În 2020, turneul a fost anulat de COVID, iar Simona nu a putut juca anul trecut din cauza unei accidentări. Ash Barty a primit această onoare. Cu Ash retrasă, onoarea și privilegiul ar trebui să-i revină Simionei. A câștigat acest statut prin titlul cucerit în 2019", a scris Darren Cahill pe Twitter.

Ca răspuns la postarea lui Cahill, australianul Craig Tyzzer, fostul antrenor al lui Ashleigh Barty, i-a dat dreptate și a amintit că Barty a susținut acest demers.

“Sunt total de acord și cred că cineva (n.r. – Ashleigh Barty) a cerut asta deja”, a scris Tyzzer.

Pe 26 iunie 2021, Ashleigh Barty a debutat pe arena centrală de la Wimbledon și a învins-o în trei seturi pe Carla Suarez Navarro din Spania, scor 6-1, 6-7 (1), 6-1.

Atunci, Barty a declarat că Simona Halep merita să joace în meciul inaugural de pe arena centrală de la Wimbledon. Românca n-a participat la turneu din cauza unei accidentări.

“Din toată inima, mi-aș fi dorit ca Simo să fie aici și să debuteze pe arena centrală în locul meu. Este o campioană, și-a câștigat dreptul de a juca primul meci pe această arenă. Eu am primit aceată onoare deși n-am meritat-o pe deplin”, a spus Ashleigh Barty pentru BBC, în 2021.

Traseul virtual al Simonei Halep la Wimbledon 2022

  • Turul 1: Karolina Muchova
  • Turul 2: Kirsten Flipkens
  • Turul 3: Camila Giorgi
  • Optimi de finală: Paula Badosa/Petra Kvitova
  • Sferturi de finală: Karolina Pliskova/Cori Gauff/Serena Williams
  • Semifinale: Iga Swiatek
  • Finală: Anett Kontaveit/Maria Sakkari/Ons Jabeur

Etichete: wimbledon , wta , simona halep , ashleigh barty , craig tyzzer


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Cristi Chivu, în fața loviturii carierei! Ajax îi propune un contract pe 5 ani

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

10.000 de bilete vândute într-o singură oră! Anunțul făcut de Mihai Stoica despre meciul cu CFR Cluj

Semnează cu Real Madrid până în 2028! Spaniolii anunță inevitabilul

Exclusiv Dinu Gheorghe, mesaj direct pentru Dan Șucu: ”Gigi Becali l-a avertizat”

OUT de la Barcelona! A costat 40.000.000€, dar pleacă după șase luni: Xavi nu a fost convins

Citeşte şi

Wild card pentru Simona Halep înainte de Roland Garros

A spus stop! Singura sportivă străină care a felicitat-o pe Simona Halep pentru revenire se retrage din tenis

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Gică Hagi, lovitură de 75.000.000 de euro! Totul a fost semnat și marele vis al „Regelui” devine realitate citeşte ştirea pe Prosport.ro

Șumudică, lovitură de proporții! "Nu merg la Rapid. Altă echipă din România mă vrea, numărul meu este 0726..." citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă