"Asta trebuie să fac". Elise Mertens şi-a făcut planul pentru finala cu Simona Halep

16.02.2019, 10:43
  • Baraj SuperLiga: Dinamo - Csikszereda, luni, 20:00, DGS 1

  • Serie A: Bologna - Juventus, luni, 21:45, DGS 2

Halep - Mertens (sâmbătă, ora 17:00, Digi Sport 1) | Simona Halep (3 WTA) va juca a 34-a finală din carieră, la Doha, împotriva lui Elise Mertens (21 WTA). Belgianca, care provine din localitatea Leuven - fără nicio legătură de rudenie cu fotbalistul Dries Mertens, internaţional belgian legitimat la Napoli - a declarat că nu se teme de duelul cu fostul număr unu WTA.

Sportiva cu 4 turnee câștigate în WTA este de părere că tenisul este plin de surprize, iar în circuitul feminin valoarea jucătoarelor este foarte apropiată. Elise Mertens este recunoscută ca o jucătoare care se mişcă repede pe teren şi are abilitatea de a returna lovituri foarte dificile. Nu se bazează pe un serviciu foarte puternic, dar poate pune probleme mari oricărei jucătoare, aşa cum s-a întâmplat în semifinale, unde a trecut de Angelique Kerber.

"Tenisul e plin de surprize. Cred că în tenisul feminin valorile sunt foarte apropiate. Oricine poate pune probleme dacă muncește din greu. Cred că dacă ai mai jucat într-o finală știi ce emotii apar și știi ce ai de făcut. De aceea sunt încrezătoare. Sunt încrezătoare și pentru că știu că vin după un meci foarte bun.

Sigur că și Simona are foarte multă experiență, așa că mă aștept la un duel dificil.

Cred că pot juca relaxată și asta trebuie să fac. Atunci când joci fără presiune joci cel mai bine. Trebuie să fiu agresivă, dar nu prea mult. Simona poate returna o mulțime de mingi, însă pot spune că sunt pregătită", a spus Mertens după calificarea în finală.

Elise Mertens, în revenire de formă

După ce la finalul săptămânii trecute a pierdut ambele dispute din Fed Cup, contra Franţei, în minimum de seturi (contra lui Alize Cornet şi Caroline Garcia), Mertens a avut un parcurs fără greşeală la Doha.

A beneficiat, e adevărat, de retragerea Karolinei Pliskova, care trebuia să îi fie adversară în turul secund, dar a reuşit victorii contra lui Kiki Bertens şi Angelique Kerber. În ambele confruntări, belgianca a plecat cu şansa a doua, însă a izbutit să se impună.

Confruntări directe Halep - Mertens

  • Halep - Mertens (optimi Roland Garros 2018): 6-2, 6-1
  • Halep - Mertens (16-imi Madrid 2018): 6-0, 6-3

 

Etichete: simona halep , elise mertens , halep mertens , finala la doha


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Starea președintelui iranian Raisi e „incertă” după ce elicopterul în care se afla s-a prăbușit. TV iraniană difuzează „rugăciuni”

Un elicopter care îl transporta pe președintele iranian Ebrahim Raisi „a aterizat forțat” duminică, informează presa iraniană preluată de Reuters. Căutări intense sunt în desfăşurare duminică seara în nord-vestul Iranului pentru a găsi elicopterul implicat într-un accident şi la bordul căruia se aflau preşedintele Ebrahim Raisi şi ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian, în timp ce starea acestora încă nu este cunoscută şi televiziunea de stat de la Teheran a difuzat rugăciuni, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto Gestul lui Ronald Gavril față de Anamaria Prodan, după ce a câștigat centura WBC Latino

Oficial Simona Halep, OUT! Fostul lider mondial a luat decizia

Foto "Dezgustător". Ce a făcut Tyson Fury, după ce a pierdut "Lupta Secolului" în fața lui Oleksandr Usyk

S-a supărat și nu mai semnează prelungirea cu Real Madrid! I-au promis un salariu uriaș și i-au garantat locul de titular

Ce nebunie: cea mai titrată echipă din Europa vrea un jucător din SuperLigă! Prețul: 8.000.000 €

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Răzvan Lucescu, unic în istoria de 98 de ani a lui PAOK! Cui i-a dedicat titlul: ”Boss, e pentru tine”

OUT de la FCSB după eșecul cu Rapid! Gigi Becali: ”Poate găsește să se ducă undeva”. Alți doi jucători vor fi împrumutați

Video Gestul cu care Drăgușin a devenit favoritul fanilor lui Tottenham: ”Le-a arătat jucătorilor de la Spurs cum se face”

Dramatic! Echipa retrogradată s-a decis după al cincilea criteriu de departajare

Citeşte şi

Lovitură grea pentru Simona Halep, după accidentarea la genunchi

Simona Halep: ”Nu mi-a venit să cred”. Ce a spus despre retragere

PEROZUn bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”

FILM NOWRegizorul "Mad Max", adevărul despre tensiunile dintre Charlize Theron și Tom Hardy: "Doi actori foarte diferiți"

Surpriză uriașă în lotul României la EURO 2024! Ce atacant le-a luat fața lui Louis Munteanu și Florin Tănase citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fantastic ce a reușit Răzvan Lucescu, care e din nou campion în Grecia. Ultima etapă a fost dramatică citeşte ştirea pe ziare.com

Doliu în sportul din România! A murit un mare campion, Sorin Pop avea 56 de ani citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine

Digi World

De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim

Digi Animal World

Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian