Novak Djokovic / Foto: Getty Images

Australienii îl vor afară din țară pe Novak Djokovic! Răspunsuri clare la un sondaj recent despre liderul mondial

articol scris de Digi Sport
12.01.2022, 10:21
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Novak Djokovic (34 de ani, locul 1 ATP) a început să se antreneze pentru Australian Open, dar riscă să părăsească în continuare Australia. 

Decizia de anulare a vizei sale, luată de autoritățile de pe aeroportul din Melbourne, a fost revocată luni de judecătorul australian Anthony Kelly. Cu toate acestea, ministrul pentru Imigrări, Alex Hawke, are puterea personală de a anula din nou actul, iar purtătorul său de cuvânt a anunțat că o decizie în acest sens va fi luată în următoarele zile. 

Australienii îl vor afară din țară pe Novak Djokovic

Până când Australia va lua o decizie definitivă în cazul liderului mondial, s-a realizat un sondaj pentru a se afla și părerea poporului australian. John Utting, directorul executiv al Utting Research, le-a pus două întrebări conaționalilor săi: "Ar trebui să fie anulată viza jucătorului Novak Djokovic și să fie făcut să plece din Australia?" și "Ce părere aveți despre Novak Djokovic?"

La prima întrebare, 51% dintre respondenți au ales "Da", în timp ce 31% vor ca Djokovic să rămână în țară, iar 18% nu s-au pronunțat. În ceea ce privește părerea despre sportiv, 47% au o opinie negativă despre "Nole", 27% au o părere bună, iar 30% dintre cei care au răspuns au ales "Nu știu".

Novak Djokovic a rupt tăcerea și a recunoscut tot

După mai multe zile de tăcere, Novak Djokovic a prezentat pe larg ce s-a întâmplat în zilele care au urmat după testarea sa pozitivă. Printr-un comunicat publicat pe rețelele sociale, sârbul a transmis că, de fapt, a fost testat pozitiv în seara zilei de 17 decembrie, astfel că nu știa că este infectat în momentul în care, în timpul zilei, a mers la un eveniment în cadrul căruia i-a premiat pe tinerii jucători de tenis din Serbia.

Totuși, Novak Djokovic a recunoscut că a mers infectat, pe 18 decembrie, la un interviu acordat publicației franceze L'Equipe. Sârbul a explicat că n-a anulat interviul pentru că n-a vrut să-i ”dezamăgească” pe jurnaliști.

Vreau să vorbesc despre dezinformarea continuă apărută în ultimele zile legată de activitățile și evenimentele la care am participat după ce am fost testat pozitiv cu COVID-19.

Există informații false care trebuie corectate, în special pentru a atenua îngrijorările comunității cauzate de prezența mea în Australia și pentru a adresa probleme care îmi afectează familia.

Vreau să vă asigur că am încercat să păstrez siguranța tuturor și să mă conformez obligațiilor.

Am fost la un meci de baschet, în Belgrad, pe 14 decembrie, după care am aflat că mai mulți oameni care au participat au fost testați pozitiv. Chiar dacă nu am avut simptome de COVID-19, am făcut un test rapid pe 16 decembrie, iar rezultatul a fost negativ. 

Pentru a fi sigur, am făcut și un test oficial și aprobat PCR în aceeași zi. În următoarea zi, am fost la un eveniment de tenis în Belgrad pentru a-i premia pe copii și am făcut un test rapid înainte, care a fost, la fel, negativ.

Eram asimptomatic, mă simțeam bine, și încă nu primisem rezultatul pozitiv al testului PCR, pe care l-am primit seara.

A doua zi, pe 18 decembrie, eram la centrul meu de tenis din Belgrad pentru a acordat un interviu publicației L'Equipe și a face o ședință foto, pe care le promisesem de mult timp. 

Am anulat toate celelalte evenimente, în afară de interviul pentru L'Equipe. M-am simțit obligat să merg la interviu, pentru că nu am vrut să-i dezamăgesc pe jurnaliști. Am respectat distanța socială și am purtat mască tot timpul, în afară de momentele în care am făcut poze.

După interviu, m-am izolat. Acum, când mă gândesc, înțeleg că a fost o greșeală de judecată și sunt de acord că trebuia să reprogramez interviul”, a scris Novak Djokovic, pe Instagram.

Etichete: novak djokovic , australia , australian open , sondaj


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată

Detectivii din New York au identificat rămășițele unei femei găsite îngropate în ciment, în urmă cu 20 de ani. În mod ciudat, în rezolvarea cazului, polițiștii au fost ajutați de o victimă a atentatelor din 11 septembrie.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Verdictul medicilor după accidentarea lui Dennis Man

Roy Keane ”l-a descalificat” din nou pe Erling Haaland, după Nottingham F. - Man. City 0-2: ”Jucător de liga a 2-a!”

Video ”Execuție” în 21 de minute! Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Real Madrid s-a decis! L-a pus pe lista de transferuri pe unul dintre jucătorii sosiți vara trecută

Citeşte şi

Foto Știm câștigătorii de la ”Oscarurile” pentru sport! Cine a fost ales sportivul anului

”Cel mai frumos stadion din lume” a costat 1.760.000.000 €

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Neluțu Varga face anunțul mult așteptat: ”Petrescu se va ocupa de mâine ” citeşte ştirea pe ziare.com

Tunelurile și catacombele secrete de sub România: Există peste 500 de astfel de structuri, iar Ceaușescu voia să circule cu mașina pe sub București citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”