Belinda Bencic / Foto: Captură Digi Sport

Video Belinda Bencic - Ons Jabeur 6-1, 5-7, 6-4, în finala WTA Charleston. Al cincilea titlu din cariera elvețiencei

articol scris de Digi Sport
10.04.2022, 23:12
  • Liga 2: Corvinul - Csikszereda, miercuri, 17:30, DGS 1

  • Champions League: Real Madrid - Bayern, miercuri, 22:00, DGS 1

Belinda Bencic (21 WTA) a învins-o pe Ons Jabeur (10 WTA), scor 6-1, 5-7, 6-4, în finala de la WTA Charleston, transmisă în direct pe digisport.ro.

Elvețianca a reușit un joc aproape perfect pe propriul serviciu în primul set, în care nu a cedat niciun break, a luat două game-uri pe serviciul advers și și-a adjudecat, la 1, actul.

În setul secund, au fost câte două break-uri de fiecare parte până la 6-5 pentru Ons Jabeur, când tunisianca a reușit să se impună pe serviciul Belindei Bencic pentru a-și adjudeca setul.

În decisiv, inițiativa i-a aparținut din nou elvețiencei, care, deși și-a pierdut serviciul de două ori, a reușit să profite de inexactitățile tunisiencei și să câștige meciul și al cincilea trofeu în circuitul WTA din carieră, dar primul din 2022.

  • 2:35 a durat finala de la Charleston

Belinda Bencic- Ons Jabeur LIVE VIDEO, 20:30, finala WTA Charleston, exclusiv pe digisport.ro

Va fi a treia oară când cele două sportive se vor întâlni, dar cu siguranță cea mai importantă partidă de până acum. Cele două s-au mai întâlnit într-un duel amical, în 2021, dar și pe zgura de la Madrid, în același an, unde Jabeur a fost nevoită să abandoneze.

În prima semifinală Belinda Bencic (25 de ani, 21 WTA) a trecut de Ekaterina Alexandrova (27 de ani, 54 WTA), scor 6-4, 6-3, iar elvețianca va juca prima sa finală pe zgură din carieră.

Belinda Bencic, prima finală pe zgură

Campioana olimpică de la Tokyo a făcut un meci excelent împotriva rusoaicei Ekaterina Alexandrova. A condus ostilitățile pe toată durata partidei, chiar dacă a părut, la un moment dat, că a redus turațiile.

Bencic a condus cu 4-1 în primul set, dar Alexandrova a reușit fantastic să revină la 4-4. Cu toate acestea, Bencic nu a renunțat și a câștigat setul la mare luptă, scor 6-4. Elvețianca s-a dovedit a fi mai concentrată decât adversara sa. A luat cele mai bune decizii în teren, iar acest lucru s-a putut materializa pe tabelă.

Actul secund s-a desfășurat într-un oarecare echilibru, până la scorul de 3-2 pentru Bencic. Din nou, sportiva din ”țara cantoanelor” a accelerat exact când avea nevoie și a făcut break-ul ce s-a dovedit decisiv în set și-n meci.

Pentru Belinda Bencic este a 15-a finală din carieră, dar prima pe zgură.

Ons Jabeur a avut nevoie de trei seturi!

În cea de-a doua semifinală, Ons Jabeur (27 de ani, 10 WTA) a trecut de Amanda Anisimova (25 de ani, 21 WTA), scor 2-6, 6-1, 6-4.

A fost prima partidă directă între cele două sportive, iar Jabeur a părut surprinsă de agresivitatea adversarei sale. I-a luat ceva timp să o citească și să găsească o soluție care să îi contracareze loviturile.

După un prim set aflat la îndemâna lui Anisimova, scor 6-2, Ons Jabeur și-a impus experiența și a reușit două seturi extrem de echilibrate, consistente, fără greșeli foarte multe. Serviciul și returul au funcționat mult mai bine decât adversarei sale, iar ultimele două seturi i-au revenit tunisiencei, scor 6-1, 6-4.

Pentru Ons Jabeur este a cincea finală WTA și doar a doua pe zgură.


Irina Begu a fost eliminată în optimile de finală de la Charleston

Irina Begu (31 de ani, locul 66 WTA) s-a oprit în optimile de finală la turneul WTA de la Charleston(Statele Unite), dotat cu premii totale în valoare de 899.500 de dolari, după ce a fost învinsă în două seturi, 6-3, 6-2, de tunisianca Ons Jabeur, favorita numărul patru.

Suma primită de Irina Begu, după eliminarea de la Charleston

Begu (31 ani, 66 WTA) a primit un cec de 9.900 de dolari şi 55 de puncte WTA pentru accederea în această fază a competiţiei.

Ons Jabeur, favorita numărul 4, finalizase anterior meciul cu americana Emma Navarro, întrerupt miercuri la scorul de 6-3, 5-2 pentru tunisiancă, care s-a impus în final cu 6-3, 6-2.

În sferturile de finală, Ons Jabeur o va avea ca adversară pe ucraineanca Anhelina Kalinina, care a dispus la rândul ei, cu 7-6 (5), 7-5, de franţuzoaica Alize Cornet, cap de serie numărul 12.

Tot joi, principala favorită a turneului de la Marrakech, a fost învinsă în optimile de finală, cu 3-6, 6-4, 6-4, de americanca Amanda Anisimova (nr.15), care o va înfrunta pentru un loc în ultimul careu pe compatrioata sa Coco Vandeweghe.

După ce a fost eliminată în faza optimilor de finală de la Charleston, Irina Begu a ajuns pe locul 61 în clasamentul live al WTA

Etichete: wta charleston , belinda bencic , semifinale charleston , amanda anisimova , ons jabeur , ekaterina alexandrova


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice

Un judecător din India i-a respins plângerea unei femei care a spus că soțul ei a forțat-o să aibă relații intime „nenaturale”, întrucât, potrivit legii indiene, nu este ilegal ca un soț să-și oblige soția să întrețină acte sexuale.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Foto E gata, FCSB l-a ratat! Camerele l-au surprins chiar înainte să plece la noua echipă

Marius Șumudică a reacționat, după ce Dan Șucu l-a ales pe Mircea Lucescu

Radu Drăgușin, OUT de la Tottenham? Ce a apărut în presa britanică, după al 6-lea meci uitat pe bancă

Mădălina Ghenea a făcut anunțul, după ce a fost văzută de mai multe ori în compania aceluiași bărbat

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Luis Enrique și-a spus "oful" la flash-interviu, iar presa franceză a reacționat imediat: "Dezgustător!"

Dan Șucu a început negocierile! Lovitura pregătită în secret la Rapid: peste 300 de meciuri în Premier League!

Nici măcar Le Parisien n-a avut milă! Ziarul de casă al PSG-ului a descris echipa într-un singur cuvânt

Radu Drăgușin nici n-a vrut să audă! Transferul pe care l-a refuzat din start

Citeşte şi

Ons Jabeur i-a dat replica lui Jelena Ostapenko după ce letona și-a dat în petic la Madrid Open

Video&Foto Halep - Siniakova 6-1, 2-6, 6-0. Start excelent de an pentru numărul 1 WTA

PEROZO fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea radicală a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani. Cum a ajuns să arate după viața grea dusă după Revoluție citeşte ştirea pe Prosport.ro

Victorie splendidă pentru Ana Bogdan la Roma: a învins o finalistă de Grand Slam citeşte ştirea pe ziare.com

Creatura nemaivăzută descoperită într-o peșteră: Are colți ascuțiți ca lamele și solzi puternic crestați pe burtă citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Jessica Biel, răvășitoare la MET Gala, într-o rochie cu un decolteu amplu. Ce a făcut soția lui Justin Timberlake înainte de eveniment

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Jessica Biel, răvășitoare la MET Gala, într-o rochie cu un decolteu amplu. Ce a făcut soția lui Justin Timberlake înainte de eveniment

Digi World

Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările

Digi Animal World

O pisică a reușit să inunde o casă întreagă din curiozitate: „Totul a început când a învățat să deschidă robinetul”