Boris Becker, la tribunal / Foto: Getty Images

Boris Becker riscă 7 ani de închisoare. Există 19 capete de acuzare

articol scris de Digi Sport
26.09.2020, 18:40
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Noi probleme pentru Boris Becker. Fostul mare tenismen poate face 7 ani de închisoare dacă acuzațiile care i se aduc se adeveresc.

Potrivit publicației britanice The Guardian, germanul este acuzat că ar fi "ascuns" venituri de 1,2 milioane de euro, plus trei proprietăți, dintre care un apartament de lux în cartierul londonez Chelsea.

Boris Becker riscă 7 ani de închisoare. Reacția sa

Becker, în vârstă de 52 de ani, are 19 capete de acuzare în acest moment. Pe lângă evaziunea fiscală, neamțul mai este acuzat și de obstrucționarea justiției.

Pe 24 septembrie, fostul lider mondial s-a prezentat la tribunal pentru audierile preliminare în acest caz.

Fostul mare jucător de tenis a avut și o primă reacție pe rețelele de socializare.

"Nevinovat până la proba contrară! Neg acuzațiile aduse. Mă voi apăra cu toate mijloacele legale pe care le am la dispoziție. Eu cred în justiție. Echipa mea de avocați va dovedi nevinovăția mea în acest caz", a scris Becker.

Boris Becker, aproape de faliment

Problemele lui Becker nu sunt o noutate. Ele au apărut în urmă cu mai mulți ani, după ce s-a tot discutat despre situația economică complexă în care se afla fostul mare tenismen și despre datoriile sale uriașe.

  • Boris Becker a avut o avere de peste 100 de milioane de euro.

Cel mai mult a avut de suferit după divorțul de soția sa, Lilly. Acum, dacă vrea să facă ortice împrumut mai mare de 500 de lire, trebuie să ofere niște garanții speciale.

La un moment dat, un antreprenor german, Hans Dieter Cleven, a spus că, împreună cu Becker, a luat un credit de 40 de milioane de franci elvețieni.

La acea vreme, referitor la această problemă, Becker a spus: "Tribunalul din Zug nu a recunoscut această sumă, care nici măcar nu a fost luată în considerare. În spatele acestei sume se află o foarte complicată conexiune cu diverse companii, pe care domnul Cleven și eu le-am fondat împreună în urmă cu 15, 16 ani.

L-am cunoscut în 1999, în Dusseldorf, cu ocazia Cupei Mondiale. El m-a întrebat dacă doream să achiziționez 50% din centrul de tenis Volkl pentru a promova brandul cu imaginea mea și, bineînțeles, să lucrez la dezvoltarea și la marketingul clubului.

Am căzut de acord că eu nu trebuia să plătesc nimic sau să-mi asum vreun risc financiar. La acea vreme eram aproape de a mă retrage din activitate și de a mă orienta spre altceva. Doream să rămân în domeniul tenisului. Cleven a fost ca un mentor pentru mine, mi-a oferit o bună oportunitate să fac primul pas în acea direcție".

Boris Becker a câștigat 6 titluri de Grand Slam în carieră: de trei ori Wimbledon, de două ori Australian Open și o dată US Open. Pe primul l-a obținut e când avea doar 17 ani.

Pe lângă asta, Becker a mai câștigat 13 titluri Masters și o medalie olimpică de aur la dublu.

Etichete: boris becker


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și de petrecerea cu spumă. Nu a lipsit nici mâncarea tradițională, gazdele au pregătit un adevărat festin pentru turiștii veniți din toate colțurile țării și chiar de peste hotare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A

Video Bayern - Real Madrid 2-2. Vinicius a reușit o ”dublă” și finalista Champions League se va decide în Spania!

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Alex Mățan s-a calificat în finala Ligii Campionilor! A reușit două pase de gol și a fost eroul echipei

Cei de la Gazzetta dello Sport, ”vrăjiți” de Dennis Man! Topul în care românul e primul

Răsturnare de situație! Decizia luată de Real Madrid în cazul lui Luka Modric

”Amenințarea” lui Kylian Mbappe, după ce PSG a pierdut turul cu Dortmund din semifinalele UCL

Citeşte şi

Legendarul Boris Becker a lăudat revenirea pe teren a Simonei Halep: ”Mă bucur că a revenit!”

Video&Foto Halep - Siniakova 6-1, 2-6, 6-0. Start excelent de an pentru numărul 1 WTA

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Dat afară de Gică Hagi, Constantin Budescu s-a refugiat în vila de peste 500.000 de euro pe care o are la Ploiești citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

S-a schimbat legea RCA pentru toți șoferii din România, o lovitură fără precedent pentru români citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă