Simona Halep, la turneul WTA de la Dubai / Foto: Getty Images

Câți bani a câștigat Simona Halep odată cu accederea în semifinalele turneului WTA de la Dubai

articol scris de Digi Sport
17.02.2022, 19:53
  • SuperLiga: Poli Iași - UTA, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj - Sepsi, duminică, 21:00, DGS 1

Simona Halep (30 de ani, 23 WTA) s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Dubai, după ce a învins-o pe tunisianca Ons Jabeur (27 de ani, 10 WTA), scor 6-4, 6-3.

Pentru accederea în penultimul act al competiției in Emiratele Arabe Unite, Simona Halep și-a asigurat un cec în valoare de 37.500 de dolari și 185 de puncte WTA. În cursa spre a treia sa finală la Dubai, sportiva din România va da peste Jelena Ostapenko, a 21-a jucătoare a lumii.

  • Două trofee a cucerit Simona Halep la Dubai, în 2015 și 2020.

Simona Halep, în semifinale la WTA Dubai! 

Fostul lider mondial a dat dovadă de constanţă în faţa lui Ons Jabeur, imprevizibila sa adversară, care a reuşit multe lovituri spectaculoase, dar a şi greşit mult (45 de erori neforţate, faţă de doar 17 ale Simonei). Simona Halep a început bine jocul şi a condus cu 2-0, dar a fost egalată, 2-2. Halep a avut momente foarte bune de joc şi a reuşit desprinderea la 5-2, Jabeur (27 ani) s-a apropiat la 5-4, însă Halep a închis setul cu un break (6-4).

Jabeur a avut un debut bun în actul secund, a avut 2-0, dar Halep a revenit spectaculos, cu cinci ghemuri la rând şi a încheiat cu 6-3. Halep are acum 2-1 în meciurile directe cu Jabeur. În 2018, în primul tur la Beijing, tunisianca profita de abandonul Simonei după un set câştigat cu 6-1. În 2020, în optimi la Dubai, Halep a câştigat cu 1-6, 6-2, 7-6 (7).

A fost un meci foarte dificil, s-a simțit mult mai greu, chiar dacă s-a terminat în două seturi. Mi-a venit în minte meciul din 2020, a fost echilibrat și știam că trebuie să lupt până la final. M-am concentrat pe ceea ce am avut de făcut și am vrut doar să o împing în spate pentru că are niște lovituri foarte puternice. Sunt foarte bucuroasă să joc aici, mă simt minunat”, a declarat Simona Halep, la finalul jocului cu Jabeur.

Românca o va înfrunta în penultimul act pe letona Jelena Ostapenko, victorioasă joi cu 5-7, 7-5, 7-6 (9) în faţa cehoaicei Petra Kvitova, după două ore şi 39 de minute. Halep şi Ostapenko (24 ani, 21 WTA) se vor înfrunta pentru a treia oară, după ce baltica a câştigat cu 4-6, 6-4, 6-3 în finală la Roland Garros, în 2017, iar Halep şi-a luat revanşa în acelaşi an, în semifinale la Beijing, cu 6-2, 6-4.

 

Etichete: simona halep , simona halep dubai , simona halep bani , semifinale wta dubai


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus, Vladimir Putin, probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi într-o tabără de prizonieri din Arctica în februarie, a relatat sâmbătă Wall Street Journal, transmite Reuters.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Galerie Foto FCSB a mutat petrecerea de titlu la baza din Berceni! Cum au fost primiți noii campioni ai României

Exclusiv Capitol închis! Gigi Becali a renunțat complet la transferul pe care îl anunța ca și făcut la FCSB

Exclusiv Gabi Balint a vrut să facă gluma serii după ce FCSB a câștigat titlul și nu a realizat gafa comisă

Citeşte şi

Decizie finală! Simona Halep nu a primit wild-card la turneul unde spera să joace

Ce cotă a primit Simona Halep la câștigarea Roland Garros, după ce a jucat doar un meci de la revenire

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Lista tuturor adversarelor pe care FCSB le va întâlni în preliminariile Ligii Campionilor, tur cu tur! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”