Câţi bani câştigă noul antrenor al Simonei Halep. Diferenţă uriaşă faţă de Cahill

22.01.2019, 09:23
  • SuperLiga: FC Voluntari - U Cluj, duminică, 21:30, DGS 2

  • Superliga: Dinamo - UTA Arad, duminică, 21:30, DGS 1

Thierry van Cleemput va fi noul antrenor al Simonei Halep, cei doi confirmând că sunt pe punctul să bată palma pentru o viitoare colaborare. Din punct de vedere financiar, aducerea belgianului este un mare plus, prin comparaţie cu Darren Cahill. Australianul era unul dintre antrenorii foarte bine cotaţi şi avea pretenţiile unui salariu în consecinţă.

Din colaborarea cu Goffin, Van Cleemput nu avea o sumă fixă pe care să o câştige anual. Alături de belgian din 2014, tehnicianul apelase la o negociere clasică în circuitul masculin: câştiga un procent între 10 şi 15% din câştigurile lui Goffin. Pare destul de puţin, dar jucătorul belgian a mai colaborat şi cu Thomas Johansson, care a fost, în mai multe perioade, "consultant coach". În consecinţă, nu îşi permitea să aloce un buget uriaş pentru antrenori.

Care sunt turneele viitoare la care va participa Simona Halep

FED Cup, 9-10 februarie, Cehia-România - în direct pe Digi Sport

Doha, 11-16 februarie - în direct pe Digi Sport

Dubai, 17-23 februarie - în direct pe Digi Sport

În condiţiile în care Goffin a câştigat în întreaga carieră 10,8 milioane de dolari, ceva mai mult de un milion de dolari au intrat în conturile lui Van Cleemput. Asta în 5 ani de colaborare, ceea ce îl face pe Van Cleemput un antrenor destul de abordabil din punct de vedere al salariului.

Antrenor Halep | Câţi bani câştiga Cahill

Potrivit informaţiilor oferite pentru Digi Sport de Adrian Fetecău acum ceva timp, Cahill avea aproximativ un milion de euro pe an din contractul de colaborare cu Simona. El mai câştigă în paralel din parteneriatul cu ESPN. Prin comparaţie cu ceilalţi antrenori de top, australianul are câştiguri substanţiale, însă veniturile sale sunt mult mai mici decât ale lui Patrick Mouratoglou sau Nick Bollettieri.

Primul este antrenorul Serenei Williams şi a ajutat 40 de jucători să intre în Top 100, de-a lungul timpului. De la sportiva americană, a câştigat în ultimul an complet pentru legendara jucătoare aproximativ 1,5 milioane de euro, la care s-au adăugat bonusuri consistente în funcţie de performanţe. În paralel, "The Coach" are contract cu Eurosportul, însă cei mai mulţi bani vin de la Mouratoglou Tennis Academy.

Oricine vrea să se antreneze la baza lui Muratoglou din Nisa trebuie să scoată din buzunar 60.000 de dolari. Suma pare mare, având în vedere cât de mulţi tineri îşi îndreaptă atenţia către Academie, însă şi succesul pare garantat. O treime din cei 150 de cursanţi de la academia lui Mouratoglou ajung să primească o bursă la o universitate americană.

De partea cealaltă, legendarul Nick Bollettieri (86 de ani) face în continuare un adevărat tur de forţă, în ciuda vârstei. De curând, el a dezvăluit într-un interviu pentru People că îşi dedică aproape tot timpul tenisului: mai exact de la 7:30 dimineaţa, până la 21:00. "Dorm patru ore pe zi şi este suficient", a spus Nick, un antrenor care a format o mulţime de legende ale tenisului. Maria Sharapova, Kei Nishikori, Venus Williams, Serena Williams, Tommy Haas, Mary Pierce, Marcelo Rios, Anna Kournikova, Monica Seles sau Andre Agassi sunt doar câţiva dintre marii campioni care au trecut pe la MG Academy din Florida.

Un stagiu de pregătire acolo costă 75.900 de dolari, pentru antrenamente şi şcolarizare privată până la vârsta de liceu. Cea mai populară Academie din lume, aceasta atrage totodată branduri de renume, Prince, Penn, Subaru sau Nike având contracte cu Bollettieri. Deşi nu există o cifră exactă, se estimează că venerabilul antrenor american câştigă 7-8 milioane de dolari anual din toate afacerile avute.

Etichete: simona halep , darren cahill , van cleemput , salariu antrenor halep


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cele mai ciudate ținute care au șocat publicul la controversatul Eurovision 2024

Costumele de la Eurovision 2024 au atras atenția la fel de mult ca piesele interpretate de cântăreți.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Englezii l-au descoperit pe ”românul care e atât de bogat încât a uitat că are una dintre cele mai tari mașini din istorie”

Gigi Becali, nervos când a văzut ce s-a întâmplat la Arena Națională: ”La revedere! Au făcut ce au vrut”

FCSB a primit o lovitură chiar în seara în care a sărbătorit titlul! Ce se întâmplă în UEFA Champions League

Nota primită de Radu Drăgușin, la prima apariție după 6 meciuri în care a fost ”uitat” pe bancă la Tottenham

Florinel Coman a rupt tăcerea, după ce qatarezii n-au mai vrut să-i achite clauza de 5.000.000€

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclus! Verdict categoric despre transferul de 46.000.000€ al lui Radu Drăgușin

Dezastru! România va vedea încă un Mondial la TV, în ciuda victoriei din prima manșă a barajului

Video Cum s-a purtat Dan Petrescu imediat după finalul meciului cu FCSB

S-a aflat abia acum! Ce s-a întâmplat după meci cu arbitrii de la Real Madrid - Bayern

Citeşte şi

Simona Halep și-a aflat prima adversară de la Paris! Fostul lider mondial nu a mai jucat de 54 de zile

Video ”Ai fost vreodată numărul 1?”. Ilie Năstase, replică tăioasă când a fost întrebat despre Simona Halep

PEROZAre sau nu operații la față? Cum arăta Mădălina Ghenea în copilărie, la 12 ani. Înaltă, subțire și inocentă, era o superbitate de copil

FILM NOWUna dintre marile dorințe ale Sandrei Bullock are legătură cu Keanu Reeves: Vreau să fac asta înainte de a muri, înainte de a părăsi această planetă

Transformarea spectaculoasă a lui Alexandru Tudor, omul de încredere al lui Gigi Becali. Nimeni nu l-a recunoscut citeşte ştirea pe Prosport.ro

Gest bădărănesc al lui Florinel Coman după ce a fost scos de pe teren. Cum se justifică fotbalistul citeşte ştirea pe ziare.com

Cel mai periculos lucru de pe Pământ: dacă stai lângă el 5 minute, te omoară în 2 zile și este foarte aproape de România citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"

Digi World

Alimentele pe care ar trebui să le eviți pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”