Simona Halep, Irina Begu și Monica Niculescu, în echipa de Fed Cup a României / Foto: Captură Digi Sport

Exclusiv Ce a acceptat Simona Halep să se întâmple cu premiile din FED Cup. Explicaţie pentru atmosfera excelentă

12.02.2019, 14:12
  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

Franţa-România, FED Cup. România este la mică distanţă de o performanţă enormă, să dispute finala competiţiei, ipostază în care nu ne-am mai aflat vreodată, şi chiar să aducă trofeul la Bucureşti. La începutul sezonului, FR Tenis a semnat cu fetele din echipa de FED Cup contracte financiare, iar preşedintele George Cosac a ţinut să-i mulţumească Simonei Halep pentru că a fost de acord ca fiecare jucătoare, indiferent de statut, să primească aceeaşi sumă de bani.

Simona Halep e cea mai bună jucătoare a echipei şi de fiecare dată joacă minimum două meciuri atunci când e sănătoasă. Are un anume statut şi putea să-şi impună diferite solicitări. Însă din ceea ce spune Cosac, atitudinea Simonei Halep pare să fie unul dintre motivele pentru care fetele sunt atât de unite atât pe teren, cât şi în afara lui.

"Federația oricum a semnat contracte cu fetele, înainte de această partidă. Sumele sunt confidențiale, nu sunt micuțe. Ce mă bucură pe mine e că SImona, care oricum nu ridică banii de la Federație niciodată, a fost de acord ca sumele să fie egale.

Deci chiar rezerva, care practic n-a dat nicio minge, primește aceiași bani ca celelalte fete. Suma nu este de ignorat și, cu siguranță, următorul meci va fi răsplătit corespunzător", a precizat Cosac la Digi Sport Matinal.

Premiile în bani pentru FED Cup 2019 au fost dublate în acest sezon

Federaţia Internaţională de Tenis a mărit foarte mult premiile pentru FED Cup. Le-a crescut de la aproximativ 3,2 milioane de euro în 2018 la 6,65 de milioane de euro pentru competiţia din acest an.

După înfrângerea suferită în meciul Cehia-România 2-3, oficialii adversarilor noştri au cerut schimbări mai importante în regulament decât mărirea la 5 a numărului de fete din fiecare echipă şi la introducerea tie break-ului în setul decisiv.

George Cosac se plânge de tratamentul la care e supusă FR Tenis

În afara bucuriei produse de Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Monica Niculescu, Irina Begu şi Ana Bogdan, George Cosac are un mare of. Susţine că forului pe care îl conduce i se pun beţe în roate.

"Suntem federația care de un an jumate nu avem finanțare. În condițiile astea, chiar îmi scria un prieten că am șansa să intru cu Federația în istorie, în sensul că avem posibilitatea să devenim campioni mondiali fără un leu finanțare de la Ministerul Tineretului și Sportului pentru că doi indivizi de acolo și-au propus ei asta.

Doi funcționari de acolo au hotărât ei că așa este făcut, ca să fie bine pentru altcineva, nu pentru noi. Au fost implicate 22 de federații. La 21 s-a rezolvat, iar la una nu, pentru că nu era cine trebuia", a mai spus Cosac la "Matinal".

Etichete: simona halep , fed cup , george cosac , romania fed cup , premii fed cup


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Trei bărbați s-au dus să facă surf în Mexic și după o săptămână cadavrele lor au fost găsite într-un puț adânc de 15 metri

Un american și doi australieni s-au dus în vacanță la surfing în apropiere de oraşul turistic Ensenada, la circa 90 de minute sud de graniţa SUA-Mexic, pe coasta Pacificului. Săptămâna trecută au fost dați dispăruți, iar după căutări au fost găsiți morți într-un puț. Autoritățile americane îi sfătuiesc pe americani să reconsidere călătoriile în Mexic.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Dennis Man a făcut anunțul! Și-a decis viitorul, imediat după ce a promovat cu Parma

Live Video&Text UTA - FCU Craiova 1-0, ACUM, pe Digi Sport 1. Deschidere rapidă de scor

Video Tony da Silva a făcut show la flash-interviu, după ce Poli Iași a câștigat și a urcat pe loc de baraj!

Radu Drăgușin, OUT de la Tottenham? Ce a apărut în presa britanică, după al 6-lea meci uitat pe bancă

Citeşte şi

Simona Halep și-a dat acordul și a reacționat: mesajul româncei

Simona Halep a spus ”DA”, iar americanii au reacționat: cum au comentat decizia româncei

PEROZA cucerit toate privirile. Soția lui Chris Hemsworth, la cină într-un costum cu pantaloni scurți și pe tocuri

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”