Darren Cahill / Foto: Getty Images

Ce a spus Darren Cahill despre descalificarea lui Djokovic şi povestea lui Tim Henman, la Wimbledon

articol scris de Digi Sport
07.09.2020, 10:26
  • SuperLiga: Hermannstadt - Poli Iași, luni, 15:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

Descalificarea lui Novak Djokovic de la US Open, după ce a lovit cu mingea în gât o arbitră de linie, a devenit imediat ştirea momentului şi a inundat toate canalele media.

Într-o perioadă în care lumea trece prin convulsii de tot felul, pare că să-l trimiţi acasă pe marele Djokovic pentru un gest făcut la nervi este prea mult. Dar lucrurile nu stau aşa.

Regulamentul este foarte clar şi fără niciun fel de dubiu, iar Nole probabil a conştientizat acest lucru după ce s-a liniştit şi de aceea şi-a "turnat cenuşă în cap" pe reţelele sociale.

Ce a spus Darren Cahill despre descalificarea lui Djokovic şi povestea lui Tim Henman la Wimbledon

Au fost jucători excluși pentru mai puțin”, a spus Darren Cahill, citat de New York Times. ”Cred că s-a luat decizia corectă”, a adăugat antrenorul australian în reacţia dată americanilor la puţin timp după incident. Cahill, antrenorul Simonei Halep, este una dintre cele mai apreciate persoane din lumea tenisului actual.

  • Ca primă măsură, Nole pierde cei 250.000 de dolari câştigaţi până acum la US Open 2020 şi cele 180 de puncte aferente.

O poveste interesantă a fost readusă la lumină de fostul jucător Tim Henman, descalificat la Wimbledon în 1995.

"Este un şoc imens, dar nu există nicio îndoială că este decizia corectă", a spus Henman pentru Amazone Prime, citat de tennis365.com. "Este ciudat pentru mine să vorbesc despre asta pentru că mi s-a întâmplat la Wimbledon, în 1995. A fost acel moment de frustrare când am lovit mingea fără să mă uit şi am lovit un copil de mingi în ureche.

Mi s-a întâmplat la cel mai mare turneu din lume şi evident că nu este o situaţie plăcută. Îmi amintesc că m-am întors în vestiar în stare de şoc şi apoi am intrat în conferinţa de presă.

A fost una dintre cele mai aglomerate conferinţe de presă la care am participat vreodată, iar prima întrebare a fost: 'Cum te simţi, prima persoană în 120 de ani care a fost descalificată la Wimbledon'. Am fost şocat, am fost ruşinat şi am fost foarte dezamăgit", a povestit Henman.

Wilander şi Corretja critică gestul lui Djokovic

Foştii jucători Mats Wilander şi Alex Corretja au comentat şi ei pentru Eurosport gestul lui Djokovic şi decizia oficialilor de la US Open.

"Nu ai voie să faci asta. Este cel mai mare ghinion pe care îl poţi avea pe un teren de tenis. El n-a dat înapoi mingea copilului de mingi ... A lovit-o mai tare decât intenţionase, evident un accident. A fost un semn de frustrare, da. Puţin. Dar nu contează, nu ai voie să o faci.

De asemenea ar trebui să sperăm că arbitra de linie este bine, părea că respiră cu greutate", a reacţionat Mats Wilander.

Alex Corretja s-a arătat şi el surprins de ieşirea lui Djokovic. "Sunt realmente îngheţat, la fel ca toată lumea. Este incredibil cum un centimetru poate schimba nu un meci, ci şi viitorul sportului nostru, istoria sportului nostru ... Cu regula existentă, trebuia descalificat. Este clar că nu exista altă opţiune, e păcat.

Este o lecție importantă pentru copiii care cresc și pentru toată lumea din turneu. Trebuie să fii foarte atent la ceea ce faci pe teren pentru că poți răni pe cineva grav”, a declarat Corretja.

De ce a fost descalificat Novak Djokovic de la US Open

Momentul care a dus la descalificarea lui Djokovic s-a petrecut la scorul de 6-5 pentru tenismenul iberic, în primul set.

Sârbul abia își pierduse serviciul, după ce mai devreme în meci avusese nevoie de îngrijiri medicale, din cauza problemelor la umărul stâng.

La finalul game-ului, a scos o minge din buzunar și a lovit-o cu racheta spre o arbitră de linie. Ab'nterior mai lovise o dată într-o minge, dar spre o zonă în care nu se afla nimeni.

Lovită în gât, arbitra a căzut la pământ, iar Djokovic a venit să vadă cum se simte. Apoi a avut un dialog cu arbitrul principal în care a cerut să nu fie descalificat, dar fără succes.

Galerie Foto

Etichete: novak djokovic , mats wilander , darren cahill , us open 2020 , us open djokovic


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O regină a frumuseții din Ecuador a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață

O fostă concurentă la Miss Ecuador, Landy Parraga Goyburo a fost împușcată mortal în restaurantul unde lua masa, după o postare în care anunța unde era. Numele ei fusese legat de un traficant de droguri care fusese ucis în închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

Exclusiv ”Dacă-l luați pe Prunea, v-am distrus!”. Răsturnare de situație! ”Petrescu m-a vrut și înaintea lui Balaj”

Exclusiv Pe urmele lui Liverpool! Dan Petrescu a ordonat, Ioan Varga a executat. Investiție de 100.000 de euro

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Răsturnare de situație la CFR Cluj! Ioan Varga a făcut anunțul: "Rămâne la noi!"

Dan Petrescu nu s-a abținut și a făcut gluma serii, după ce a revenit cu succes la CFR

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

I-a transmis mesajul lui Edi Iordănescu, imediat după CFR - Rapid: ”Aștept să mă cheme!”

Citeşte şi

Foto Știm câștigătorii de la ”Oscarurile” pentru sport! Cine a fost ales sportivul anului

”Cel mai frumos stadion din lume” a costat 1.760.000.000 €

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWAnne Hathaway, superbă în roșu, într-o rochie fără bretele, cu crăpătură lungă pe picior. E trecută de 40 de ani, dar e neschimbată de două decenii

Fotbalistul dorit de Gică Hagi într-un transfer cu schimb de jucători între el și Gigi Becali a luat decizia! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Milionarul Arpad Paszkany, cadou de Paște de peste 100.000 de euro pentru noua iubită: ”A venit iepurașul” FOTO citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”