Simona Halep / Foto: Profimedia

Ce urmează pentru Simona Halep, înainte să apeleze la TAS! Unde își va căuta dreptatea în primă instanță

articol scris de Digi Sport
28.10.2022, 23:29
  • Media: Digi Sport Special, duminică, 20:30, DGS 1

  • Minifotbal: Romania - Polonia, duminică, 21:40, DGS 1

Simona Halep (31 de ani) joacă ”cel mai greu meci al carieri”, așa cum a spus chiar ea, după ce a fost testată pozitiv cu Roxadustat și suspendată provizoriu din orice activitate sportivă.

Vineri, 28 octombrie, în spațiul public a apărut informația potrivit căreia Simona Halep s-ar adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pentru a contesta decizia Agenției Internaționale de Integritate din Tenis, însă acest lucru, de fapt, nu s-a întâmplat.

Galerie Foto

Unde-și va căuta Simona Halep dreptatea: ”Abia după aceea să meargă la TAS”

Cristian Jura, arbitru în cadrul TAS, a transmis că, în primă instanță, Simona Halep va merge, cel mai probabil, la Sport Resolutions, o asociație din Marea Britanie și abia apoi va apela la tribunalul suprem din sport.

Există o autoritate de testare ITA (n.r. International Testing Agency) şi această autoritate efectuează testarea antidoping la solicitarea Federaţiilor, pe plan internaţional.

Cei de la Federaţia Internaţională de Tenis colaboreaza cu o asociaţie care se numeste Sport Resolutions care e localizată în Marea Britanie. Primul pas ar putea să fie la Sport Resolutions şi abia după aceea să fie la TAS.

Întâi decizia asta provizorie să devina definitiva şi abia după aceea să meargă la TAS!”, a transmis Cristian Jura, potrivit as.ro.

Ce spune Răzvan Itu despre situația Simonei Halep: "Cred că e posibilă și o contaminare"

În corpul fostului lider WTA s-au găsit urme de Roxadustat, o substanță interzisă, din clasa EPO, iar jucătoarea riscă acum o suspendare de până la 4 ani.

Răzvan Itu, unul dintre candidații la șefia Federației Române de Tenis, crede că apărarea Simonei Halep ar trebui să ia în calcul și posibilitatea ca un aliment consumat de sportiva noastră să fi fost contaminat.

Deși părea la început doar un scenariu neverosimil, varianta contaminării este tot mai vehiculată în ultima vreme.

"În mod normal, nu trebuie să-ți prepare cineva băuturile fără ca tu să știi. Cred că este posibilă și o contaminare, prin atingerea unui produs sau un altfel de mod. În Argentina, când am fost în 2017-2018, carnea a fost contaminată.

Conținea deja produse de doping și ni s-a spus să evităm carnea de vită și de porc, deoarece conțin elemente care îți dau putere. Șansele sunt foarte mari să-și dovedească nevinovăția, pentru că Simona este o persoană onestă și deschisă. A spus tot timpul ce probleme are și eu cred în ea.

Nu știu dacă își va încheia cariera, totul ține și de ce spune instanța. N-am apucat să vorbesc cu ea, dar suntem în spatele ei și o susținem.

De asemenea, nu ne putem opune la ceea ce spune Federația Internațională și vă mărturisesc că am fost notificați de Comisia Antidoping care ne-a spus să o avem în vedere pentru cazul de dopaj, dar să nu o suspendăm în acest moment”, a declarat Răzvan Itu, conform GSP.ro.

Etichete: simona halep , cristian jura , halep dopaj , halep tas


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un cuplu de pensionari a vândut tot și a plecat într-o croazieră în jurul lumii. A constatat că e mai ieftin pe apă decât pe uscat

Un cuplu de pensionari a vândut tot pentru a porni într-o călătorie în jurul lumii cu o navă de croazieră. Grace și Jerry au făcut calculele și au constatat că nu e mai scump să trăiești pe o navă decât dacă ar fi continuat să locuiască pe uscat.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Câți bani au încasat cele două femei lovite cu pumnii și picioarele de un bărbat, în ”lupta rușinii” de la București

Neașteptat: Cristiano Ronaldo semnează, după ce a plâns în hohote! Lovitură de proporții + Salariu uriaș

Exclusiv Fotbalistul de 100.000.000 € pleacă de la Real Madrid după finala Champions League: ”Urât ce a făcut!” Unde poate ajunge

Oficial 10.000.000 € pentru atacantul dorit de FCSB! Cel mai scump transfer din istoria clubului

Cristi Chivu a primit oferta și a dat răspunsul pe loc

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Ilie Dumitrescu a dat verdictul, după finala Champions League: Kylian Mbappe, surclasat! ”El e cel mai bun. O bijuterie!”

FCSB a scăpat! Așa arată lista posibililor adversari din Champions League, după ce Real Madrid a luat trofeul

Video Ultimul meci! A izbucnit în plâns și a rămas nemișcat, imediat după finala UEFA Champions League

Mesajul Barcelonei pentru Real Madrid, după ce ”Galacticii” au câștigat Champions League

Citeşte şi

”Pentru cel mai frumos și curat suflet”. Mesajul postat de Simona Halep pe rețelele sociale

Directorul turneului a făcut anunțul: ”Simona Halep are un wild card pregătit”. E așteptată pe teren în România

PEROZIrina Shayk, în cei mai scurți pantaloni, a defilat pe stradă ca pe podium. Picioarele lungi s-au văzut în toată splendoarea

FILM NOWEva Mendes, frumusețe atemporală. Fanii, uimiți de cum arată partenera lui Ryan Gosling la 50 de ani

Gigi Becali anunță oferta făcută lui Mititelu pentru una dintre vedetele FCU Craiova! ”Atât îi dau! El cere un milion” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Scenă înduioșătoare la Roland Garros: arbitrul de scaun care a salvat un porumbel VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

Cum să te angajezi în Poliție fără să fi făcut Academia sau Școala de subofițeri. Ce trebuie să știi citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Antonia, în costum de baie în Grecia, într-o escapadă fără Alex Velea. Pozată pe iaht și în timp ce "se împrietenește" cu marea

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Antonia, în costum de baie în Grecia, într-o escapadă fără Alex Velea. Pozată pe iaht și în timp ce "se împrietenește" cu marea

Digi World

5 semne care arată că mănânci prea multă sare. Organismul te atenționează când ai depășit cantitatea optimă

Digi Animal World

Turiștii din Italia sunt în alertă. Plajele au fost invadate de „viermele de foc”, care poate ajunge până la 30 centimetri