Simona Halep și Qinwen Zheng / Foto: colaj Profimedia-Digi Sport

Cine este Qinwen Zheng, adversara Simonei Halep din turul 2 de la Roland Garros. 5 detalii despre sportiva din China

articol scris de Digi Sport
25.05.2022, 00:19
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

Simona Halep (30 de ani, 19 WTA) s-a calificat, cu ceva emoții, în turul secund de la Roland Garros, după după 6-4, 1-6, 6-1 cu Nastasija Schunk (18 ani, 165 WTA).

Campioana noastră se va lupta în turul secund cu Qinwen Zheng (19 ani, locul 74 WTA). Sportiva din China a învins-o, cu scorul de 6-3, 6-1, pe jucătoarea belgiană Maryna Zanevska (locul 62 WTA).

Simona Halep și Qinwen Zheng s-au mai înfruntat o dată în circuitul WTA, în acest an, la Melbourne Summer Set 1. Românca s-a impus cu scorul 6-3, 6-2, în semifinale, în direct pe Digi Sport.

Simona s-a impus la Roland Garros în 2018 și a mai jucat două finale, în 2014 și 2017. Sportiva din Constanța este a doua favorită a specialiștilor la câștigarea ediției din acest an.

5 detalii despre Qinwen Zheng, adversara Simonei Halep de la Roland Garros, turul 2

În 2021, Qinwen Zheng a făcut un salt de 140 de locuri în clasamentul WTA. Cea mai bună clasare din carieră este locul 70 mondial. În 2020, se afla pe locul 630 în lume!

Sportiva din China n-a câștigat niciun trofeu WTA în carieră, dar are opt titluri ITF în palmares.

Site-ul WTA a adus-o în prim-plan pe Qinwen Zheng și a prezentat cinci detalii despre viața și cariera ei.

1. A practicat mai multe sporturi în copilărie, până să aleagă tenisul, la vârsta de șase ani.

“Eram grasă când eram mică și mă îmbolnăveam des. Părinții mei mi-au spus să fac sport și să aleg unul. Am încercat badminton, baschet, tenis.

Am ales tenisul pentru că îmi plăcea sentimentul de a învinge o adversară”, a spus Zheng.

2. Se antrenează în Spania cu un fost jucător de top 100 ATP

Qinwen Zheng este antrenată de către Pere Riba, fost tenismen spaniol care a ocupat locul 65 ATP. Sportiva din China se pregătește la Barcelona.

3. Face parte dintr-o generație talentată de jucătoare din China

Qinwen Zheng este considerată una dintre cele mai promițătoare jucătoare de tenis din China, alături de Wang Xinyu (77 WTA) și Wang Xiyu (110 WTA).

4. Idolul ei este Roger Federer

Qinwen Zheng îi apreciază pe Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic, dar elvețianul i-a fost sursă de inspirație.

5. Vrea să încheie anul 2022 în Top 30 WTA

“Știu că este dificil să ajung în Top 30 WTA, dar sunt încrezătoare că am nivelul necesar pentru a ajunge acolo. În acest moment, vreau doar să iau meci cu meci, punct cu punct”, a spus Qinwen Zheng.

Simona Halep, un model pentru Qinwen Zheng

Tânăra sportivă din China a dezvăluit că Simona Halep a reprezentat un model și o sursă de inspirație pentru ea, prin prisma atitudinii arătate de către româncă pe teren.

"Este o jucătoare foarte bună. Când eram junioară, tata îmi vorbea despre ea, îmi spunea că este o luptătoare. Voi da tot ce am mai bun mâine şi cred că am nivelul necesar pentru a câştiga, aşa că trebuie să cred în mine.

Nu mă gândesc că adversara este Simona. Trebuie doar să mă concentrez pe ce am eu de făcut și să încerc să merg înainte şi să câştig acest meci", a declarat Qinwen Zheng, potrivit WTA Insider, în ianuarie 2022.

Șansă de aur pentru Simona Halep! Situație favorabilă pentru româncă înainte de Roland Garros și Wimbledon

Simona Halep este singura jucătoare din Top 20 WTA care beneficiază de o situație favorabilă în acest sezon, înainte de două turnee de Grand Slam: Roland Garros (22 mai - 5 iunie) și Wimbledon (27 iunie - 10 iulie).

Simona Halep nu are niciun punct de apărat nici la Roland Garros, nici la Wimbledon, întrucât n-a participat la aceste turnee în 2021.

Campioana din 2021 la Openul Franței este cehoaica Barbora Krejcikova. Actualul lider mondial WTA, poloneza Iga Swiatek, a pierdut în optimi în 2021.

  • 2.000 de puncte WTA și 2,2 milioane de euro va primi câștigătoarea Roland Garros 2022.

Simona Halep, avantajată de decizia WTA privind turneul de la Wimbledon

Simona Halep este avantajată de decizia WTA de a nu acorda puncte la Wimbledon, după ce organizatorii competiției pe iarbă au interzis prezenţa jucătoarelor din Rusia şi Belarus.

Prin urmare, sportivele care au participat la ediția din 2021 vor pierde punctele acumulate în clasament, fără a avea șansa să câștige alte puncte la turneul din 2022.

Românca a câștigat trofeul la Wimbledon în 2019 și este favorită să ajungă măcar în "sferturi" în acest an, potrivit caselor de pariuri.

Ediția de anul trecut a fost câștigată de către australianca Ashleigh Barty, retrasă între timp din circuit. Liderul WTA Iga Swiatek a ajuns în optimi la Wimbledon 2021.

  • 2 milioane de euro va primi câștigătoarea Wimbledon 2022.

În concluzie, Simona Halep are o șansă foarte bună să revină în Top 10 WTA, dacă va reuși să ajungă în fazele finale la Roland Garros.

Etichete: simona halep , roland garros , simona halep wta , simona halep roland garros , simona halep turnee wta , qinwen zheng


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O regină a frumuseții din Ecuador a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață

O fostă concurentă la Miss Ecuador, Landy Parraga Goyburo a fost împușcată mortal în restaurantul unde lua masa, după o postare în care anunța unde era. Numele ei fusese legat de un traficant de droguri care fusese ucis în închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

OUT de la FCSB, după șapte ani! ”Roș-albaștrii” îi caută deja înlocuitor

Foto Dan Petrescu a reînceput treaba la CFR Cluj, soția, Adriana, a plecat la mii de kilometri. Cine a însoțit-o

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Dorinel Munteanu, ”iureș” după Petrolul - Oțelul 2-1: ”Ce întrebare stupidă îmi pui!”

Live Video&Score Liverpool - Tottenham 1-0, ACUM, pe DGS 1. Radu Drăgușin, rezervă / Chelsea - West Ham 5-0

Românii au făcut show în Italia: gol Valentin Mihăilă, assist Dennis Man! Parma, campioană în Serie B

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Citeşte şi

Simona Halep și-a dat acordul și a reacționat: mesajul româncei

Simona Halep a spus ”DA”, iar americanii au reacționat: cum au comentat decizia româncei

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWAnne Hathaway, superbă în roșu, într-o rochie fără bretele, cu crăpătură lungă pe picior. E trecută de 40 de ani, dar e neschimbată de două decenii

Fotbalistul dorit de Gică Hagi într-un transfer cu schimb de jucători între el și Gigi Becali a luat decizia! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Milionarul Arpad Paszkany, cadou de Paște de peste 100.000 de euro pentru noua iubită: ”A venit iepurașul” FOTO citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”