Novak Djokovic şi Rafael Nadal, după finala Roland Garros 2020 / Foto: Getty Images

"Cred că a fost o situaţie mizerabilă!" Rafael Nadal a reacționat după ce Novak Djokovic a fost expulzat din Australia

articol scris de Digi Sport
17.01.2022, 12:23
  • EHF European League: Skjern - Dinamo, marți, 19:45, DGS 2

  • Champions League: Bayern Munchen - Real Madrid, marți, 22:00, DGS 1

Rafael Nadal regretă absenţa marelui său rival Novak Djokovic de la actuala ediţie a Openului Australiei, după ce autorităţile din această ţară i-au retras viza jucătorului sârb.

Ce spune Rafael Nadal despre Novak Djokovic

Rafael Nadal și Novak Djokovic au câte 20 de titluri de Grand Slam în palmares, la fel ca şi elveţianul Roger Federer, absent de la Melbourne după ce a fost supus unei noi intervenţii chirurgicale la genunchi.

"Situaţia ideală în lumea sportului este ca cei mai buni jucători să fie pe teren şi să dispute cele mai importante evenimente, fără îndoială. Dacă Novak Djokovic ar juca aici, ar fi mai bine pentru toată lumea, fără îndoială", a declarat Nadal luni, după victoria în trei seturi (6-1, 6-4, 6-2) în faţa americanului Marcos Giron, în primul tur de la Australian Open 2022.

Djokovic, care a câştigat de 9 ori în cariera sa turneul de Grand Slam de la Antipozi, ultima oară anul trecut în luna februarie, a fost deportat duminică din Australia, după ce justiţia din această ţară a confirmat anularea vizei sale de către autorităţi.

Numărul unu mondial şi-a atras critici pentru că a refuzat vaccinarea împotriva Covid-19 şi pentru că a luat parte la evenimente publice luna trecută, deşi a fost testat pozitiv.

Cu toate acestea, Rafael Nadal, favoritul numărul 6 al competiţiei de la Melbourne, consideră că Djokovic nu este singurul vinovat pentru "situaţia teribilă'' cu care ne-am confruntat în ultimele două săptămâni şi că şi alţii trebuie să împartă responsabilitatea în acest caz.

"Cred că a fost o situaţie mizerabilă. El nu este singurul care a făcut probabil lucrurile rău în acest caz. Deci, la nivel personal, da, mi-ar face plăcere să-l văd jucând aici. Dacă este corect sau nu să joace aici, asta este o altă discuţie şi nu mai vreau să vorbesc niciodată despre asta", a adăugat spaniolul.

Rafael Nadal a început noul sezon câştigând toate cele 4 meciuri pe care le-a disputat la revenirea în circuit, după ce s-a infectat recent cu Covid-19.

Dusan Lajovic: "Susținerea pentru Novak Djokovic este mare"

Novak Djokovic se bucură de o mare susţinere din partea jucătorilor la turneul Australian Open, susține conaţionalul său Dusan Lajovic, a doua zi după expulzarea liderului mondial ATP din Australia.

Puţini jucători au acceptat să comenteze decizia guvernului federal australian în prima zi a Grand Slam-ului de la Melbourne, dar Lajovic susţine că limbile sunt mai dezlegate în vestiar.

"Nu ştiu părerile jucătorilor de top. Dar am văzut că băieţii îl susţin. Eu cred că este foarte susţinut. Am vorbit cu băieţii la vestiare şi peste tot în cadrul turneului mi se pare că susţinerea este mare", a declarat Lajovic, 39 ATP, după ce l-a învins în primul tur pe ungurul Marton Fucsovics (35 ATP) cu 6-3, 4-6, 6-1, 6-7 (6), 6-1.

Sârbul a adăugat că jucătorii de top care au evitat să-şi arate susţinerea faţă de Djokovic o fac din cauză că absenţa primului favorit reprezintă un obstacol mai puţin în drumul lor către titlu.

Un alt jucător sârb, Laslo Djere, a afirmat că afacerea în care a fost implicat Djokovic l-a făcut să-şi schimbe părerea despre Australia: ''Eu cred că nu doar sârbii, dar lumea întreagă a văzut ceea ce s-a întâmplat şi va avea o opinie diferită faţă de Australia''. Djere (51 ATP) a fost eliminat în primul tur de canadianul Denis Shapovalov (14 ATP) cu 7-6 (3), 6-4, 3-6, 7-6 (3).

Lajovic a considerat că Djokovic va avea de luat decizii dificile în privinţa turneelor sale viitoare, în timp de Djere este convins că adversităţile îl vor întări şi mai mult: ''Aşa funcţionează şi este în mentalitatea sârbească''.

Etichete: novak djokovic , rafael nadal , australian open , covid-19


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut

Un italian din Brescia, care a colecționat toate lozurile necâștigătoare pe care le-a cumpărat de-a lungul vieții, a calculat câți bani a pierdut și vrea astfel să contribuie la creșterea gradului de conștientizare asupra pericolului pe care îl reprezintă dependența față de jocurile de noroc.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

Video ”Execuție” în 21 de minute! Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Dan Petrescu, șase ani la CFR Cluj! Anunțul lui Ioan Varga

Cum a reacționat Paul Iacob, după ce a vrut să sară la bătaie cu un suporter. ”Vreau să mă văd cu el”

S-a rupt lanțul de iubire. Suporterii Rapidului au răbufnit după al 6-lea eșec din play-off. Ce au scandat

Citeşte şi

Video Semn? Alături de cine a fost surprins Zinedine Zidane

Rafael Nadal s-a calificat în turul doi la Madrid Open! Victorie fără drept de apel pentru spaniol

PEROZAre 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu” citeşte ştirea pe ziare.com

O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”