Simona Halep / Foto: Profimedia

Exclusiv Cristian Tudor Popescu, reacție categorică după ce Simona Halep a fost suspendată 4 ani: "Până mor n-am să cred!"

articol scris de Digi Sport
12.09.2023, 19:25
  • Fotbal: Cehia - Macedonia de Nord, luni, 19:00, DGS 1

  • Fotbal: Olanda - Islanda, luni, 21:45, DGS 1

Simona Halep (31 de ani) a fost suspendată, marți, patru ani din tenis de către Agenție Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA)

Reacția lui Cristian Tudor Popescu, după suspendarea de patru ani primită de Simona Halep

Cristian Tudor Popescu (66 ani) a reacționat la scurt timp după vestea teribilă primită de Simona Halep. Gazetarul este de părere că ”Simo” își va încheia cariera, dacă decizia va rămâne aceeași după ce va fi atacată cu recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

”Decizia, dacă se menține așa, este terminală pentru cariera Simonei. Nu văd cum ar mai putea relua după atâția ani. Și dacă se va reduce, tot e rău. Simona e puternică, aș vedea-o capabilă să încerce de la zero. Ar însemna să primească wild card-uri. Practic, Simona este găsită vinovată pentru dopaj. 

Se înțelege de acolo din datele pașaportului biologic că Simona a făcut asta în mod repetat și premeditat. Nu o să cred asta până mor. Nu mă surprinde decizia. Mă temeam de ea. Apărarea Simonei, din partea ei și a avocaților, a fost o prostie. Cum să ajungă să contamineze un supliment alimentar? Să nu devenim ridicoli. Asta a fost apărarea avocaților.

V-am spus că nu cred că s-a dopat. Eu nu mă ridic la nivelul la care să spun că, dacă era din America, era mai blândă pedeapsa. Nu o să fiu din tabăra celor care spun că România e o țară mică.

E grav pentru că se pune la îndoială întreaga carieră a Simonei. Am văzut atâtea meciuri, dar nu am văzut-o să recurgă la vreun truc. A fost cinstită. Această decizie, pe lângă timpul ei efectiv, face terminală decizia. Dacă rămâne doar un an, poate continua”, a declarat Cristian Tudor Popescu pentru Digi Sport. 

Galerie Foto

Șefa ITIA a reacționat după ce Simona Halep a fost suspendată patru ani

Pe site-ul oficial ITIA a reacționat și Karen Moorhouse, cea care îndeplinește funcția de CEO (n.r. director executiv). 

"După un proces riguros și complex, salutăm decizia tribunalului independent. Numărul de dovezi trimise tribunalului, legate atât de roxadustat, cât și de pașaportul biologic, au fost substanțiale.

ITIA a urmat procedura obișnuită, așa cum ar fi făcut cu orice alt sportiv, în concordanță cu Regulamentul Global Anti-Doping, pentru a îndeplini scopul și responsabilitatea noastră, aceea de a menține principiul de competiție corectă.

În cadrul hotărârii scrise, juriul a admis că s-a urmat procedura corectă. Înțelegem interesul public semnificativ în astfel de cazuri și vrem să rămânem cât mai transparenți posibil, iar decizia completă va fi publicată în timp util", a transmis Moorhouse. 

  • Înainte ca decizia să fie luată, Simona Halep a negat vehement acuzațiile și a declarat în mai multe rânduri că nu înțelege de ce procesul a fost amânat de atâtea ori. 

Etichete: simona halep , suspendare , cristian tudor popescu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
HARTĂ Avertizări meteo. Cod portocaliu de furtuni în jumătate din țară, cod portocaliu de caniculă în sud

Meteorologii au emis noi alerte de caniculă și furtuni. În nordul țării vor fi ploi cu tunete și fulgere, în timp ce în sud va fi vreme caniculară.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

I-au spus ADIO lui Florinel Coman: 11.000.000 € + bonusuri! ”Jucătorul e așteptat să facă vizita medicală”

MERCATO 2024 | Toate transferurile verii sunt AICI. Activitate în SuperLigă! Mutările efecutate de Rapid, CFR și UTA

Îl recunoști? A fost 10 ani sub contract cu FCSB. ”Gigi Becali mi-a dat 50.000 de dolari. Eram șmecher”

Încă o lovitură: Real Madrid a bătut palma cu al 7-lea cel mai valoros fotbalist al lumii!

Belgianul însurat cu o româncă s-a accidentat cu mai puțin de o săptămână înainte de EURO

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Neil Lennon, ofertă oficială pentru Ianis Hagi. „Vino la Rapid, eşti bine-venit!”

Pe cine au votat românii pentru EURO 2024. Cine e favoritul și cine a primit doar 183 de opțiuni

Zverev a spus lucrurilor pe nume, după eroarea care putea schimba soarta finalei de la Roland Garros

Rapid, surpriză majoră în lotul pentru cantonament! Cei 33 de jucători sub comanda lui Neil Lennon

Citeşte şi

”Joci la Wimbledon”? Simona Halep, detalii despre accidentarea de la genunchi

”Mai e vreo șansă să colaborezi cu Darren Cahill?” Simona Halep a spus ce promisiune i-a făcut australianul

PEROZCum l-ar fi testat Letizia pe regele Felipe înainte de a începe aventura cu fostul cumnat:„A fost o strategie!”

FILM NOWA fost soție de actor și obișnuia să strălucească. Acum trăiește pe străzi, caută prin tomberoane și tot ce mai are încape într-un cărucior de cumpărături

CFR Cluj dă lovitura pentru titlu! Nelu Varga i-l aduce lui Dan Petrescu pe fotbalistul cu 4 titluri de campion în CV citeşte ştirea pe Prosport.ro

Formula 1: calificări incredibile la Montreal. O singură dată s-a mai întâmplat așa ceva, pe vremea lui Schumacher și Villeneuve citeşte ştirea pe ziare.com

Ea este Miss Alabama 2024. Ce reacție a avut când a fost criticată că nu duce un stil de viață sănătos citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Rod Stewart, poză de colecție alături de moștenitorii săi, la nunta fiului de 29 de ani. Artistul britanic are 8 copii cu 5 femei

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Rod Stewart, poză de colecție alături de moștenitorii săi, la nunta fiului de 29 de ani. Artistul britanic are 8 copii cu 5 femei

Digi World

Cât detergent se pune în mașina de spălat. Mulți irosesc detergentul lichid

Digi Animal World

Cum arată, de fapt, interiorul marsupiului unui cangur. Imaginile au devenit virale în mediul online