Simona Halep în meciul cu Ons Jabeur de la Madrid / Foto: Profimedia

Video Exclusiv Cristian Tudor Popescu știe de ce a pierdut Simona Halep cu Ons Jabeur + Cum i-a influențat jocul Patrick Mouratoglou

articol scris de Digi Sport
04.05.2022, 15:52
  • SuperLiga: Poli Iași - UTA, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj - Sepsi, duminică, 21:00, DGS 1

Simona Halep (30 de ani, locul 21 WTA) a pierdut meciul împotriva lui Ons Jabeur (27 de ani, locul 10 WTA), din cadrul sferturilor de finală ale turneului de la Madrid, scor 3-6, 2-6

Deși a reușit, probabil, cel mai frumos punct al partidei, Halep nu a putut combate strategia tunisiencei, care a pus accent foarte mult pe "scurte". 

Simona Halep, neputincioasă în fața "scurtelor" trimise de Ons Jabeur

Slăbiciunea Simonei în fața acestei lovituri a fost remarcată și de Cristian Tudor Popescu (65 de ani), care și-a transmis punctul de vedere asupra meciului făcut de româncă, dar și asupra relației cu noul său antrenor, Patrick Mouratoglou (51 de ani).

"N-avea cum să fie altfel, nu că n-a fost să fie, pentru că Simona s-a lovit sau a expus astăzi unul dintre punctele ei slabe, care au rămas neacoperite chiar și după antrenamentele foarte bune, pregătirea foarte bună făcută cu Mouratoglou pentru acest turneu și anume contrascurta. Simona nu este obișnuită să joace în față, să rapundă la asemenea procedeu.

În acest turneu de la Madrid a făcut un joc foarte bun în primele trei partide, un joc întins, tare, agresiv, cu lovituri adânci, și-a luat răspunderea de a ataca, a avut inițiativă, a venit și în față, a făcut drive volley, deci eu nu sunt supărat pe ce a făcut astăzi.

A fost un turneu bun pentru Simona, are un nivel ridicat și psihic și fizic în momentul ăsta, e o surpriză pentru mine că a reușit într-un timp atât de scurt Mouratoglou să facă contactul cu Simona, să realizeze o chimie cu ea, pentru că se vede acest lucru în jocul ei. Eu am fost puțin temător.

Nu mă așteptam să se realizeze atât de repede această înțelegere între cei doi, pentru că se vede că Simona joacă un joc pe care îl consideră al ei, nu pentru că așa îi spune antrenorul.

Nu pentru că execută, că aplică ce îi spune antrenorul, ci pentru că chiar simte jocul acesta, pe care, de altfel, l-am mai văzut la ea cu mare succes în 2018, când a câștigat Roland Garros și a făcut finală la Australian Open.

S-a lovit astăzi de o jucătoare atipică, nu întâlnești în circuit o astfel de jucătoare în momentul de față, e unică Jabeur prin această îndemănare, este o mânace de mare clasă, care poate face lovituri cu totul neobișnuite, lovituri pe care pur și simplu Simona nu le întâlnește. Gândiți-vă câte scurte a avut de înfruntat în primele meciuri", a declarat Cristian Tudor Popescu la Liga Digisport. 

Jocul Simonei Halep, transformat sub comanda lui Patrick Mouratoglou

De asemenea, gazetarul a ținut să sublinieze și faptul că jocul fostului lider mondial s-a schimbat sub comanda lui Mouratoglou, care i-a devenit antrenor în urmă cu aproximativ o lună, pe 7 aprilie. 

"Joacă aproape ca în 2018. A readus-o la nivelul de atunci. Nu numai nivelul, ci și stilul. Atunci, la Australian Open și toată primăvara, până când a câștigat Roland Garros, Simona a jucat un tenis de inițiativă, agresiv, pe mâna ei. Uneori, când venea la bancă, Darren îi spunea 'Cum vrei să câștigi game-ul următor, pe mâna ta sau pe mâna ei? O replică genială, după părerea mea.

Atunci, juca pe mâna ei Simona și eu întotdeauna am crezut în posibilitățile ei de a juca așa. Îmi amintesc meciul cu Lauren Davis de la Australian Open, un meci mamut, colosal, de 3 ore și ceva, în care Simona a făcut vreo 50 și ceva de winnere.

Își asuma, lovea, risca la linie și în felul ăsta a ajuns atunci să câștige Grand Slam. (...) Nu mă sperii de rezultatul de astăzi, Simona arată bine, e bine pregătită, bine lucrat acest turneu. Aștept în continuare rezultate bune", a mai adăugat Cristian Tudor Popescu. 

Etichete: simona halep , turneul de la madrid , cristian tudor popescu , ons jabeur


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus, Vladimir Putin, probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi într-o tabără de prizonieri din Arctica în februarie, a relatat sâmbătă Wall Street Journal, transmite Reuters.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Foto Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Foto Mesajul controversat publicat de FCSB, după câștigarea titlului

Citeşte şi

Decizie finală! Simona Halep nu a primit wild-card la turneul unde spera să joace

Video Jaqueline Cristian - Barbora Krejcikova 2-6, 6-0, 6-2. Ce victorie! Românca s-a calificat în turul trei la Madrid

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Lista tuturor adversarelor pe care FCSB le va întâlni în preliminariile Ligii Campionilor, tur cu tur! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”