Tatăl lui Novak Djokovic, în mijlocul unei controverse la Australian Open / Foto: captură Twitter

Cum a reacționat Novak Djokovic după ce tatăl său a refuzat să mai meargă la semifinale din cauza scandalului iscat

articol scris de Digi Sport
27.01.2023, 16:46
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Novak Djokovic (35 de ani, locul 5 ATP) s-a calificat pentru a zecea oară în finală la Australian Open, după ce l-a învins în trei seturi, 7-5, 6-1, 6-2, pe americanul Tommy Paul.

Cum a reacționat Novak Djokovic după ce tatăl său a refuzat să mai meargă la semifinale din cauza scandalului iscat

După ce și-a asigurat locul în finala primului Grand Slam al anului, sârbul a declarat că a regretat absenţa tatălui său din tribune la partida din semifinale şi a afirmat că speră ca acesta să fie prezent la finala de duminică, de la ora 10:30.

"Nu a fost agreabil să nu-l am alături în lojă în timpul semifinalei. Sper însă că va fi acolo la finală", a declarat jucătorul sârb.

Srdjan Djokovic, tatăl tenismanului lui Novak, aflat în centrul unei polemici după ce a fost filmat în compania unor suporteri care arborau drapele pro-ruse în timpul Australian Open, a anunţat, vineri, că renunţă să meargă la arenă pentru a asista la semifinala fiului său, pentru a nu crea tensiuni suplimentare.

După meciul din sferturile de finală câştigat miercuri seară de Novak Djokovic în faţa rusului Andrei Rublev, un grup de suporteri a arborat drapele pro-ruse, dintre care unul cu chipul preşedintelui Vladimir Putin, în apropiere de Rod Laver Arena din Melbourne, scandând în acelaşi timp sloganuri pro-ruse.

Djokovic s-a calificat în finala Openului Australiei, după ce l-a învins în trei seturi, 7-5, 6-1, 6-2, pe americanul Tommy Paul, vineri, la Melbourne Park.

Djokovic, care a cucerit de nouă ori trofeul la competiţia de la antipozi, îl va înfrunta în finală pe grecul Stefanos Tsitsipas, care a dispus anterior în patru seturi, 7-6 (7/2), 6-4, 6-7 (6/8), 6-3, de rusul Karen Hacianov, în prima semifinală.

"Stefanos, ne vedem poimâine!" Mesajul lui Novak Djokovic după calificarea în finala de la Australian Open 2023

Marele campion sârb, care a cucerit de 9 ori trofeul la Melbourne, îl va înfrunta în finală pe grecul Stefanos Tsitsipas, care a trecut în patru seturi, 7-6 (2), 6-4, 6-7 (6), 6-3, de rusul Karen Khachanov, în prima semifinală.

"Înseamnă enorm pentru mine, mai ales în această parte a carierei mele. Am nevoie de toată energia. Sunt recunoscător că încă am energie pentru a juca la acest nivel. E minunat, sunt la 110% energie. Stefanos, ne vedem poimâine!

Am petrecut multe ore pe terenul de antrenament și în sala de forță în presezon, pentru a fi într-o formă bună în competiții. E o luptă extrem de dură, întâi cu tine, și apoi cu adversarul tău. Sunt mulțumit să ajung din nou într-o finală. Am o imaginație destul de bogată, dar nu m-am gândit că voi câștiga atât de multe titluri aici.

Încerc să mă bucur de tot ceea ce mi se întâmplă. Ești pe cont propriu, e un sport individual. Vreau să mulțumesc echipei, le mulțumesc pentru sprijin și este și succesul lor în aceeași măsură cât este al meu.

Am câștigat meciul cu Tsitsipas de la Roland Garros, deci am amintiri bune. Am fost condus cu 2-0 la seturi, a fost un meci dur fizic, emotional, așa cum se întâmplă de fiecare dată cu Stefanos. A crescut în timp, e unul dintre cei mai interesanți jucători din circuit.

Va fi o luptă dură pentru amândoi, să sperăm că cel mai bun va câștiga. Bineînțeles că adaugă ceva în plus faptul că putem lua și locul 1 ATP, e o motivație în plus. Să vedem ce se întâmplă duminică", a declarat Novak Djokovic, informează Eurosport.

Etichete: novak djokovic , srdjan djokovic , australian open 2023


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Gabi Tamaș, gata să dea afară șase fotbaliști: ”Salariu mare și nu faci nimic”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Au luat titlul cu FCSB și acum urmează să semneze contractele + Cine va pleca de la campioană

Exclusiv ”Dacă vine Gigi Becali cu un milion?”. Laszlo Dioszegi a dat răspunsul și și-a anunțat decizia finală

Transferul lui Florinel Coman e ”99% gata”

Exclusiv Helmut Duckadam s-a convins: capitolul la care a excelat FCSB, noua campioană a României

Citeşte şi

Foto Știm câștigătorii de la ”Oscarurile” pentru sport! Cine a fost ales sportivul anului

”Cel mai frumos stadion din lume” a costat 1.760.000.000 €

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a anunțat primul transfer al verii pentru Champions League! Semnează cu FCSB: ”Am vorbit cu el” citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”