Cupa Davis | Spania - România. Gabriel Trifu: ”Sper să câștigăm acest meci!”. Ibericii vin cu patru sportivi din Top 20

articol scris de Digi Sport
02.03.2022, 16:39
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Gabriel Trifu, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă că jucătorii români vor lupta pentru calificarea în Grupa Mondială, chiar dacă sunt conştienţi că Spania este un adversar mai puternic.

Meciul echipei de Cupa Davis a României cu Spania, din barajul pentru calificarea la turneul final al competiţiei, se va disputa la Marbella, în perioada 4-5 martie.

Gabriel Trifu: ”Sper că câștigăm acest meci”

Lotul României pentru această confruntare este format din Marius Copil (261 ATP), Nicolae Frunză (617 ATP), Ștefan Paloși (615 ATP), Gabi Adrian Boitan (721 ATP) și Horia Tecău (17 ATP dublu) ! Gabriel Trifu este căpitanul nejucător, iar Andrei Mlendea, antrenor.

Căpitanul spaniolilor, Sergi Bruguera, i-a convocat pentru întâlnire pe Roberto Bautista Agut (15 ATP), Pablo Carreno Busta (16 ATP), Carlos Alcaraz (19 ATP), Alejandro Davidovich Fokina (47 ATP) și Marcel Granollers (6 ATP dublu).

"Ne-am pregătit bine, am avut condiţii destul de bune, deşi a fost puţin frig şi ploaie în primele zile. Acum a ieşit soarele şi totul este bine. Jucătorii noştri se pregătesc din greu. Ştiu că avem un meci foarte dificil, dar am venit aici să ne apărăm şansa şi să luptăm pentru locul nostru în Grupa Mondială.

Băieţii sunt foarte conectaţi, poate chiar un pic prea mult, am încercat să-i fac să se simtă mai bine, să lucreze cu spor cu zâmbetul pe buze. Sper că am reuşit să fac treaba asta şi să câştigăm acest meci”, a afirmat Trifu.

Acesta a spus că Spania este un adversar redutabil care are la dispoziţie jucători care pot forma două echipe de Cupa Davis.

"Echipa Spaniei este o echipă foarte bună, cu jucători foarte buni, pot să formeze două echipe de Cupa Davis dacă vor. Bineînţeles că va fi un meci dificil pentru noi, dar suntem decişi să câştigăm. Acum patru ani când am pornit la acest drum am vorbit cu băieţii să ne dăm o şansă să ajungem aici şi am ajuns aici. Şi luptăm pentru locul nostru.

Spaniolii se simt mult mai confortabil pe zgură, dar au avut rezultate bune şi pe turneele de ciment şi nu cred că ar fi fost un inconvenient pentru ei. Noi trebuie să avem nişte partide extraordinare şi să-i învingem indiferent de suprafaţă", a adăugat Trifu.

Referitor la suporterii români care ar putea asista la barajul de calificare la turneul final, Trifu a spus că şi-ar dori ca aceştia să fie într-un număr cât mai mare, pentru a-i încuraja pe jucători.

"Ne-am bucura enorm să avem suporteri români în tribune. Cu cât mai mulţi cu atât mai bine pentru noi. Şi sper să fie o galerie de români cât mai numeroasă, dar cred că vom fi în inferioritate numerică orice ar fi. Noi trebuie să fim cât mai uniţi, să ne facem treaba pe teren şi să câştigăm acest meci", a ma spus căpitanul nejucător al României.

Etichete: horia tecau , cupa davis , marius copil , grupa mondiala


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O regină a frumuseții din Ecuador a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață

O fostă concurentă la Miss Ecuador, Landy Parraga Goyburo a fost împușcată mortal în restaurantul unde lua masa, după o postare în care anunța unde era. Numele ei fusese legat de un traficant de droguri care fusese ucis în închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

OUT de la FCSB, după șapte ani! ”Roș-albaștrii” îi caută deja înlocuitor

Foto Dan Petrescu a reînceput treaba la CFR Cluj, soția, Adriana, a plecat la mii de kilometri. Cine a însoțit-o

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text CFR Cluj - Rapid 2-1, ACUM, în direct la Digi Sport 1. Spectacol total în Gruia

Video Verdictul specialistului, după ce Rapid a cerut penalty în derby-ul cu CFR Cluj

Ce a spus Postecoglou, după ce Radu Drăgușin a ajuns la 6 meciuri consecutive fără minut jucat

Florentino Perez a intrat definitiv în istoria lui Real Madrid! Performanța unică stabilită

Citeşte şi

Horia Tecău a spus ce urmează pentru jucătoarele României, după victoria spectaculoasă cu Ucraina din BJKC

Video Ana Bogdan și Jaqueline Cristian, cuprinse de emoții după ce au învins Ucraina. ”Am făcut-o pentru România”

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWAnne Hathaway, superbă în roșu, într-o rochie fără bretele, cu crăpătură lungă pe picior. E trecută de 40 de ani, dar e neschimbată de două decenii

Fotbalistul dorit de Gică Hagi într-un transfer cu schimb de jucători între el și Gigi Becali a luat decizia! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Milionarul Arpad Paszkany, cadou de Paște de peste 100.000 de euro pentru noua iubită: ”A venit iepurașul” FOTO citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”