Halep are în faţă un sezon de zgură greu

De la ea vine principalul pericol? Câte puncte are Halep de apărat pe zgură şi cum stau principalele urmăritoare

03.04.2018, 20:16
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

Simona Halep a depăşit-o pe Sharapova în privinţa săptămânilor pe primul loc WTA, însă are nevoie de rezultate foarte bune în sezonul de zgură pentru a rămâne în fotoliul de lider.

Marea noastră campioană a pus punct sezonului de hard odată cu înfrângerea contra polonezei Agnieszka Radwanska, din turul 3 al turneului Premier Mandatory de la Miami. Halep şi-a început deja pregătirile pe zgură, antrenându-se la Bucureşti pentru bătăliile viitoare.

Simona nu are deloc o misiune uşoară în următoarele luni. Are de apărat 3070 de puncte, adică 37% din totalul punctelor sale, după cum notează tennismash.com. Totuşi, mulţi specialişti o văd cea mai bună din lume pe suprafaţa roşie, astfel că performanţe importante în turneele mari, eventual un titlu de Grand Slam la Roland Garros, pot să o păstreze pe constănţeancă prima în lume.

Judecând după ce au arătat sportivele în ultimele luni, Wozniacki ar fi pe hârtie cea care "vânează" locul 1 WTA. Totuşi, din cele 52 de finale jucate de-a lungul carierei, Caro s-a impus în doar 4 pe zgură. La Roland Garros nu a trecut de sferturi niciodată, astfel că nu e de aşteptat ca nordica să aibă acum un traseu perfect.

Marele pericol pentru Simona ar putea veni, paradoxal pentru unii, de la Sloane Stephens, care tocmai s-a impus la Miami. Învingătoarea de la US Open a revenit în primele 10 din lume şi nu are niciun punct de apărat pe zgură. Ea a fost accidentată anul trecut în primăvară, astfel că tot ceea ce adună va reprezenta un bonus consistent.

La polul opus se află Kristina Mladenovic, care a trecut printr-o perioadă extrem de complicată în ultimele luni. Complet ieşită din formă, franţuzoaica a făcut finale în primăvara lui 2017 la Madrid şi Suttgart. În plus, a ajuns în sferturi la Roland Garros, astfel că dacă nu va reveni la forma care a consacrat-o, franţuzoaica de 24 de ani va coborî enorm în clasament. 60% din punctele ei au fost obţinute pe zgură, sezonul trecut.

Liderul mondial va reveni pe teren în weekend-ul 21-22 aprilie, în confruntarea de Fed Cup dintre România şi Elveţia, de la Cluj, din play-off-ul pentru Grupa Mondială.

După meciul din Fed Cup, Simona Halep va participa la turneul WTA de la Stuttgart, de categorie Premier, care va începe pe 23 aprilie. Halep va fi cap de serie numărul 1 la Porsche Tennis Grand Prix, turneu la care a ajuns în semifinale anul trecut. Toate celelalte jucătoare din top 10 WTA, cu excepţia danezei Caroline Wozniacki şi a americancei Venus Williams, vor fi prezente în Germania.

Partida România - Elveţia şi turneul WTA de la Stuttgart vor fi transmise în direct de Digi Sport.

Etichete: halep , halep wta , halep clasament , halep zgura , clasament halep , halep adversare , halep puncte de aparat , halep puncte de aparat pe zgura


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Score Borussia Dortmund - PSG 1-0, ACUM, Digi Sport 1. Fulkurg a deschis scorul împotriva Parisului!

Parma a promovat în Serie A, iar Dennis Man a avut doar două cuvinte de spus

Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7

Video Lovitura primită de PSG în prima repriză a meciului cu Borussia Dortmund

Citeşte şi

Video&Foto Halep - Siniakova 6-1, 2-6, 6-0. Start excelent de an pentru numărul 1 WTA

FABULOS!!!! Simona e în FINALĂ la Australian Open, după un meci epic cu Kerber

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Șumudică, lovitură de proporții! "Nu merg la Rapid. Altă echipă din România mă vrea, numărul meu este 0726..." citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă