Bianca Andreescu e născută în Mississauga, Canada, în 2000

Declaraţie amară a primului antrenor avut de Bianca Andreescu: "N-am avut inspiraţia să plec din ţară pentru copilul meu"

19.03.2019, 12:40
  • Premier League: Aston Villa - Chelsea, sâmbătă, 22:00, DGS 2

  • SuperLiga: FCSB - Farul, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Bianca Andreescu a câştigat turneul de la Indian Wells, fiind a patra cea mai tânără sportivă care obţine o astfel de performanţă, după nume imense din tenisul mondial: Marina Hingis, Serena Williams şi Monica Seleş. După un început de an senzaţional, Bianca a urcat până pe locul 24 WTA.

Despre performanţa Biancăi a vorbit la Digi Sport Matinal primul antrenor al jucătoarei, Gabriel Hristache. Un om bucuros pentru fosta sa elevă, dar dezamăgit crunt de lipsa unei asistenţe financiare pe care Federaţia Română de Tenis să o ofere jucătorilor cu potenţial.

Ajutor pe care Canada îl oferă din plin şi chiar obţine rezultate. Iar Hristache a simţit acest lucru chiar pe propria piele. Băiatul lui a fost coleg cu Bianca la Piteşti. Ea a fost preluată şi ajutată de federaţia din Canada, iar puştiul a rămas alături de părinţi în România.

"Din păcate, în România nu sunt susţinuţi copiii talentaţi, fiul meu are aceeaşi vârstă cu Bianca, însă eu nu am avut inspiraţia să plec din ţară, iar copilul meu nu a reuşit ce a reuşit Bianca. Sistemul canadian a ajutat-o foarte mult", a afirmat Hristache (foto) la "Matinal".

Federaţia de tenis din Canada are programe prin care investesc milioane de dolari în tinere speranţe ca Bianca Andreescu

"Dacă sunt niște copii talentați, federația le oferă mult sprijin. Canadienii sunt foarte organizați în tot ceea ce fac. De asemenea, Canada este o țară multiculturală, deci toți au venit de undeva. La inceput, investești ca parinte 100% bani și timp. Dacă un copil se remarcă pentru că este talentat, dacă are rezultate importante și constante, federația începe să investească foarte mult.

Acest sport este foarte scump, costurile se ridică la 250.000 de dolari pe an la acest nivel", a spus Maria Andreescu, mama Biancăi, într-un interviu acordat, în 2017, pentru prosport.ro, întrebată dacă a fost o decizie grea să aleagă între România şi Canada.

Bianca Andreescu alături de părinţii săi, Maria şi Nicolae

Bianca Andreescu a câştigat Australian Open şi Roland Garros la dublu, junioare

La 13 ani a câștigat în Franța, la Tarbes, Les Petite As, competiție considerată un adevărat Campionat Mondial pentru jucătorii de până în 14 ani. Apoi, a cucerit de două ori consecutiv titlul la Orange Bowl, cel mai important turneu pentru juniori din lume. A fost prima dată de la Mary Jo Fernadez care a reuşit o astfel de performanţă în ultimii 35 de ani.

La 15 ani, deci în 2016, Federaţia Canadiană a plătit-o pe Nathalie Tauziat să o antreneze. Fostă număr 3 mondial, franţuzoaica a pregătit-o în acelaşi mod şi pe Eugenie Bouchard.

În 2017, puştoaica a reușit să câștige titlul de dublu la Australian Open şi pe cel de la Roland Garros, alături de Carson Branstine, în competiția rezervată junioarelor. În același an a primit și premiul ”FED Cup Heart”, din partea ITF, pentru performanțele sale din Junior Fed Cup.

Irina Begu-Bianca Andreescu în primul tur la Miami

Primul meci pentru echipa de senioare a FED Cup a fost jucat de ea la Cluj, la meciul România-Canada 3-1, unde a fost în învinsă de Irina Begu. Adică de jucătoarea pe care Bianca a eliminat-o la Indian Wells în primul tur şi pe care o va întâlni şi la Miami în aceeaşi fază a turneului transmis tot de Digi Sport 2.

Etichete: bianca andreescu , bianca andreescu indian wells , gabriel hristache , antrenor bianca andreescu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”

O familie din SUA a avut parte de un șoc după ce fiica lor s-a plâns săptămâni la rând că aude niște zgomote în camera ei. Ceea ce copila credea că este „un monstru” s-a dovedit a fi un stup uriaș cu peste 50.000 de albine, scrie People.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”

Foto Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă

La 64 de ani, Ioan Andone a dezvăluit cum îl cheamă, de fapt: ”Ce să fac?”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Gigi Becali a dat 600.000€ pe un fotbalist la care nici nu s-a uitat: ”L-am luat în 3 secunde”

”Misterul” a fost deslușit! Antrenorul Parmei a dezvăluit de ce Dennis Man nu a fost în lot și ce urmează pentru român

Reacția surprinzătoare a lui Mohamed Salah, după scandalul cu Jurgen Klopp. ”Dacă vorbesc...”

Live Video&Text FCU Craiova - ”U” Cluj 1-1, ACUM, Digi Sport 1. Oltenii au restabilit egalitatea

Citeşte şi

Video&Foto Halep - Siniakova 6-1, 2-6, 6-0. Start excelent de an pentru numărul 1 WTA

FABULOS!!!! Simona e în FINALĂ la Australian Open, după un meci epic cu Kerber

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Povestea misterioasei firme Gigi Becali LTD. A înființat-o în 2022 și a dizolvat-o în 2023, în Anglia citeşte ştirea pe Prosport.ro

Adversară de speriat pentru Jaqueline Cristian la Madrid: "Danimal" spulberă tot în ultima vreme citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Acest câine a trecut testul suprem. Imaginile cu patrupedul care refuză să mănânce o friptură suculentă au devenit virale