Getty Images

"După aproape orice criteriu, 2018 a fost anul lui Halep". Americanii analizează şansele Simonei la Wimbledon

04.07.2018, 17:48
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Wimbledon 2018 | Pentru prima oară în carieră, Simona Halep este principala favorită la Wimbledon, iar un succes pe iarba londoneză venit la scurt timp după triumful de la Roland Garros, primul la un turneu de Grand Slam, nu ar face decât să-i consolideze statutul, consideră Rob Schaefer, într-un articol dedicat liderului monidal, pe site-ul The Ringer.

Jurnalistul american insistă că tradiţia nu îi este favorabilă Simonei la All England Club, însă determinarea româncei de a confirma că 2018 este anul său ar putea să o ajute să obţină un titlu istoric.

"Istoria ne spune că pentru Halep va fi dificil să repete parcursul care s-a încheiat cu titlul de la Roland Garros. Singura femeie care nu se numeşte Williams care a câştigat titluri consecutive de Grand Slam în acest secol este Kim Clijsters, cu mai mult de şapte ani în urmă. Halep a ajuns până în sferturi în ultimele două participări la Wimbledon, dar niciodată nu a atins faza semifinalelor.

Victoria de la Roland Garros i-a cimentat, statistic şi filosofic, statutul de lider mondial, pe care îl deţine de la sfârşitul lui februarie. A fost al treilea titlu al lui Halep în acest sezon, a acumulat mai multe puncte (5.285) şi a câştigat mai mulţi bani (5.345.777 de dolari) decât oricine din circuit în acest an. După aproape orice unitate de măsură, 2018 a fost anul Simonei Halep", scris sursa citată.

Autorul aminteşte şi de momentele dificile pe care constănţeanca de 26 de ani a trebuit să le depăşească, în drumul spre locul 1 WTA şi primul titlu la un turneu major. De altfel, articolul începe cu rememorarea conflictului pe care Halep şi antrenorul său, Darren Cahill, l-au avut la Miami, în 2017.

"La acel moment, în ciuda consistenţei de pe hârtie, cariera lui Halep era definită de un potenţial nerealizat şi de o îndoială de sine. Pe 27 ianuarie 2014, la 22 de ani, a intrat în Top 10 mondial şi nu a mai ieşit de acolo de atunci. Cele 231 de săptămâni sunt, de departe, cea mai lungă serie activă din WTA. A petrecut 57 dintre aceste săptămâni pe primele două locuri. În octombrie, a urcat în premieră pe locul 1. Cu toate acestea, titlurile de Grand Slam o evitau", notează The Ringer.

În cele din urmă, după trei finale majore pierdute, două la Roland Garros şi una la Australian Open, a venit şi mult aşteptatul succes. Evident, pe zgură, la Paris. Nicio surpriză: "Încă de la o vârstă fragedă, Simona Halep şi-a modelat jocul pe zgură. Nefiind înaltă, nu loveşte foarte puternic, dar e o atletă cu o mişcare fluidă, care trimite mingi dificile în orice loc al terenului, din orice poziţie. Aşteaptă răbdătoare orice crăpătură în apărarea adversă, oricât de mică, apoi loveşte".

Acum, toţi ochii la Londra sunt aţintiţi asupra ei: "După ce a câştigat primul titlu major la Roland Garros, numărul 1 mondial urmăreşte să-şi consolideze moştenirea sportivă la Wimbledon".

Etichete: londra , simona halep , roland garros , grand slam , wimbledon 2018


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în Malta. Potrivit surselor, era într-un resort, în vacanță, de unde ar fi fost ridicat de polițiști. Era fugit de aproape patru ani din România, unde este condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Gabi Tamaș, gata să dea afară șase fotbaliști: ”Salariu mare și nu faci nimic”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Au luat titlul cu FCSB și acum urmează să semneze contractele + Cine va pleca de la campioană

Exclusiv ”Dacă vine Gigi Becali cu un milion?”. Laszlo Dioszegi a dat răspunsul și și-a anunțat decizia finală

Transferul lui Florinel Coman e ”99% gata”

Exclusiv Helmut Duckadam s-a convins: capitolul la care a excelat FCSB, noua campioană a României

Citeşte şi

A spus stop! Singura sportivă străină care a felicitat-o pe Simona Halep pentru revenire se retrage din tenis

Decizie finală! Simona Halep nu a primit wild-card la turneul unde spera să joace

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a anunțat primul transfer al verii pentru Champions League! Semnează cu FCSB: ”Am vorbit cu el” citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”