Eva Lys, jucătoare de tenis din Germania / Foto: Instagram @eva.lys

”E brutal!” La 21 de ani, ”le-a văzut pe toate”. A ”strălucit” la Cluj-Napoca, apoi a scos la iveală adevărul urât

articol scris de Digi Sport
26.10.2023, 10:39
  • Fotbal: Slovenia - Bulgaria, sâmbătă, 15:55, DGS 1

  • Minifotbal, finala EURO: România - Serbia, sâmbătă, 21:45, DGS 1

Eva Lys (21 de ani, 114 WTA) a avut o săptămână excelentă la Cluj-Napoca, unde a ajuns în semifinalele Transylvania Open. Sportiva din Germania a trecut de Sorana Cîrstea, Jaqueline Cristian și Ekaterina Makarova.

În semifinale, însă, Lys a fost învinsă de compatrioata sa Tamara Korpatsch, care a cucerit trofeul după ce a învins-o pe Gabriela Ruse. La scurt timp după eliminare, sportiva în vârstă de 21 de ani a publicat pe rețelele sociale jignirile reprobabile primite de la mai mulți utilizatori.

Galerie Foto

Eva Lys: ”Am primit amenințări cu moartea, mi s-a spus că voi fi violată

Realitatea unei jucătoare de tenis! Abuzurile nu sunt niciodată ok”, a scris Eva Lys. ”La fel ca în cazul Emmei Răducanu, câteva meciuri bune și o carieră de influencer”, ”Sper să-ți închei cariera în curând” sau ”Asta ar trebui să fie profesia ta (n.r.- să-și facă un cont pe o platformă de adulți)”, sunt doar câteva dintre mesajele revoltătoare primite de germancă. Multe dintre ele nu au putut fi reproduse.

La câteva zile distanță, Lys a mai avut o reacție cu privire la bullying-ul online: ”Am văzut totul. Am primit amenințări cu moartea, mi s-a spus că voi fi violată. E brutal! Nu mai poate continua așa”, a transmis Eva Lys, potrivit spiegel.de.

  • 447.064 de dolari a câștigat Lys din tenis.
  • 112 a fost cea mai înaltă poziție atinsă de Eva Lys în clasamentul WTA (aprilie 2023).

Lys are origini ucrainene și, la începutul războiului început de Rusia în Ucraina, i-a criticat dur pe sportivii ruși.

"Vreau să clarific un lucru. Războiul este groaznic și nu o să mă prefac că nu văd ce se întâmplă. Mulți sportivi din Rusia care sunt aici îi tratează cu lipsă de respect pe cei afectați de război.

Râd de ei, îi iau peste picior, unii își pun pe ei treninguri în culorile steagului Rusiei. E cu atât mai important să transmitem mai departe ce se întâmplă cu adevărat aici.

Oamenii sunt neajutorați în fața acestor atacuri, dar sunt incredibil de curajoși. Cred că este bine ca steagul Rusiei să fie eliminat din tenis, dar ca sportivii de acolo să poată concura în continuare", a declarat Lys.

Etichete: transylvania open , eva lys


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Duel „medieval” în Ucraina: Un vehicul blindat american și unul rusesc se confruntă ca doi cavaleri teutoni în turnir. Cine câștigă

Confruntare în stil medieval între un M2 Bradley american și un transportor blindat rusesc pe frontul din Ucraina, surprinsă din dronă. Cele două vehicule blindate s-au intersectat pe un drum în apropierea unui sat din regiunea Donețk și au tras pur și simplu unul împotriva celuilalt, ca într-un turnir medieval între cavalerii teutoni. Transportorul rusesc a pierdut.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La un an de la gluma virală făcută despre ea, Mihai Bobonete a dat ”nas în nas” cu Mădălina Ghenea! Ce a urmat: ”Ea a insistat”

MERCATO 2024 | Toate transferurile verii sunt AICI. Activitate în SuperLigă! Mutările efecutate de Rapid, CFR și UTA

Prima imagine cu soția lui Novak Djokovic, după scenele fără precedent de la Roland Garros

Scoțienii au aflat ce a declarat Ianis Hagi și au reacționat imediat: verdict dur pentru fiul "Regelui"

Foto România - Liechtenstein 0-0. Rezultat rușinos pentru ”Tricolori” înainte de EURO 2024

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Oficial A spus "nu" când FRF l-a sunat să joace pentru România, iar acum va îmbrăca tricoul altei țări la EURO

”Extraordinar. Profil pur ofensiv”. Se va prezenta la reunirea FCSB-ului, iar Gigi Becali poate fi încântat deja

Jose Mourinho s-a decis! A cerut 3 staruri la Fenerbahce

Nasser Al-Khelaifi, decizie radicală în privința lui Kylian Mbappe

Citeşte şi

Video&Foto Halep - Siniakova 6-1, 2-6, 6-0. Start excelent de an pentru numărul 1 WTA

FABULOS!!!! Simona e în FINALĂ la Australian Open, după un meci epic cu Kerber

PEROZFiica Iuliei Albu, fabuloasă la banchetul de absolvire a clasei a VIII-a, unde a pășit ca pe podium. Fanii: „Este ireal de frumoasă!”

FILM NOWA fost soție de actor și obișnuia să strălucească. Acum trăiește pe străzi, caută prin tomberoane și tot ce mai are încape într-un cărucior de cumpărături

E la EURO 2024 și prinde transferul carierei. Oferte de top pentru vedeta de la CFR Cluj! Nelu Varga câștigă o avere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Semifinală cu scandal la Roland Garros: Cori Gauff a izbucnit în plâns în timpul confruntării cu liderul mondial Iga Swiatek citeşte ştirea pe ziare.com

S-a schimbat legea în Grecia. Obligația pe care o au toți șoferii de mașini hibride și electrice la intrarea pe insulele elene citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Imaginile cu Antonia din vacanță au ridicat temperaturile în mediul online. Costumul de baie i-a scos în evidență tot: „Ați dat zoom?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Imaginile cu Antonia din vacanță au ridicat temperaturile în mediul online. Costumul de baie i-a scos în evidență tot: „Ați dat zoom?”

Digi World

Cât detergent se pune în mașina de spălat. Mulți irosesc detergentul lichid

Digi Animal World

Un bărbat refuză să spună în public numele câinelui, după ce iubita sa l-a botezat: „Se simte jenat”