Emma Răducanu, câștigătoare la US Open 2021 / Foto: Getty Images

Emma Răducanu, dată ca exemplu de Bouchard, care a "înțepat-o" pe Osaka. O altă campioană de Grand Slam e și ea impresionată

articol scris de Digi Sport
22.09.2021, 17:44
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

Emma Răducanu a intrat direct în istoria tenisului după ce a câștigat US Open, iar laudele nu se mai opresc. Ultimele pe listă sunt Eugenie Bouchard și Marion Bartoli.

Eugenie Bouchard le-a lăudat pe Emma Răducanu și pe Leylah Fernandez, finalistele de la US Open

Canadianca a urmărit cu detașare prestația Emmei Răducanu și a rămas impresionată de faptul că jucătoarea cu tată din România nu a pierdut niciun set. Bouchard s-a uitat ca la spectacol la marea finală, mai ales că adversara Emmei, Leylah Fernandez, era și ea foarte tânără, de doar 19 ani. Bouchard nu a uitat însă să o "înțepe" pe japoneza Naomi Osaka.

"Cu toții am fost în această poveste, spunând că 'tenisul este atât de greu în mințile jucătorilor, ei nu pot concura cu presiunea, presa e prea dură cu acești copii', iar apoi le vezi pe Fernandez și Răducanu venind, se sting toate luminile, fac ochii mari și se bucură mult că se află acolo, bucurându-se de moment, fără să se gândească la culise, la afaceri.

Ele doar joacă meciul și înving alte jucătoare. Este atât de plăcut, iar contrastul este uriaș între ele și Naomi, care simte că are nevoie de o pauză și nu joacă cu bucurie", a spus Eugenie Bouchard, potrivit Tennisworldusa, care citează Tennis Majors.

Galerie Foto

Marion Bartoli susține că performanța reușită de Emma Răducanu nu este întâmplătoare

Și campioana de la Wimbledon 2013, Marion Bartoli, a avut cuvinte de laudă la adresa Emmei Răducanu. Franțuzoaica susține că nu este întâmplător ceea ce a reușit Emma Răducanu, pe care a urmărit-o și la Wimbledon, acolo unde s-a oprit în optimi.

După turneul britanic, mulți vedeau în Emma Răducanu un star în devenire, dar nu se așteptau ca acest aspect să se întâmple atât de repede.

"Chiar dacă avea zero experiență la acel nivel, nu am văzut nimic în jocul ei care să fi început să se prăbușescă. Iar acest lucru a arătat, din punctul meu de vedere, încredere, dar în primul rând, pregătire.

În special pregătire mentală pentru ca măcar să te imaginezi acolo într-o bună zi, iar acesta este probabil drumul cel mai lung de muncă făcută de-a lungul anilor, doar pentru a le da jucătorilor acea platformă și o voce a cuiva care a făcut-o de mai multe ori, precum Andy", a spus Bartoli.

Galerie Foto

Emma Răducanu, noul star al tenisului mondial

La doar 18 ani, Emma Răducanu a uimit lumea tenisului după ce a reușit să câștige recent ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open. Și a făcut-o fără set pierdut, la prima sa participare și venită tocmai din calificări. Nu s-a mai întâmnplat așa ceva în istoria tenisului modern.

Victoria Emmei Răducanu, obținută la doar 18 ani, i-a impresionat atât pe specialiștii din tenis, cât și pe sportivi din alte discipline sau jurnaliști. Englezii de la The Sun chiar au plasat performanța Emmei Răducanu de la US Open drept cea mai mare din istoria sportivă a Marii Britanii.

După ce a triumfat la US Open Emma și-a câștigat milioane de fani în timp record. Ea s-a impus în finala de la Flushing Meadows cu 6-4, 6-3 în fața lui Leylah Fernandez (19 ani).

Sportiva care reprezintă Marea Britanie, al cărei tată este român, iar mama e chinezoaică, a devenit primul jucător, indiferent de gen, care câștigă un turneu de Grand Slam în Era Open venind din calificări.

  • Emma a declarat că vine de cel puțin două ori pe an în România, în special pentru a-și vizita bunica, la București.

Performanța e cu atât mai importantă cu cât a câștigat titlul la Flushing Meadows fără set cedat.

Etichete: marion bartoli , eugenie bouchard , emma raducanu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Foto Clasamentul play-off-ului, după Farul - Sepsi 1-4: ”Marinarii”, la două puncte de podium. Rapid a ”căzut” pe locul șase

Reacția lui Adi Popa, după ce FCSB a câștigat titlul în SuperLiga

Exclusiv Florin Prunea și Mircea Rednic s-au întîlnit în parcare: ”Florine, hai să vorbim ceva”

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

Citeşte şi

Galerie Foto Emma Răducanu a calificat Marea Britanie la turneul final al Billie Jean King Cup!

Video&Foto Halep - Siniakova 6-1, 2-6, 6-0. Start excelent de an pentru numărul 1 WTA

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”