Daniil Medvedev / Foto: Profimedia

Fără precedent! Ce ar trebui să facă rusul Daniil Medvedev pentru a putea participa la Wimbledon

articol scris de Digi Sport
15.03.2022, 19:06
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Petrolul - Oțelul, duminică, 15:30, DGS 1

Daniil Medvedev, liderul mondial în clasamentul ATP, ar putea fi nevoit să ofere asigurări că nu îl sprijină pe preşedintele rus Vladimir Putin, pentru a concura în acest an la Wimbledon, a declarat ministrul britanic al sportului, Nigel Huddleston.

Huddleston a spus că nu s-ar simţi confortabil cu un "sportiv rus care arborează steagul Rusiei" şi câştigă turneul de Grand Slam disputat pe iarbă de la Londra.

Daniil Medvedev ar trebui să se dezică de Vladimir Putin pentru a putea participa la Wimbledon: ”Încercăm să obținem niște asigurări în acest sens”

"Multe ţări au convenit că nu le vor permite reprezentanţilor Rusiei să concureze. Există, de asemenea, probleme de viză. Când vine vorba de indivizi, acest lucru este mai complex", a spus Huddleston în cadrul unei comisii restrânse din parlament, când a fost întrebat dacă Medvedev va participa la turneul de la Wimbledon.

  • Turneul de Grand Slam de la Wimbledon are loc între 27 iunie şi 10 iulie.

"Nu ar trebui autorizată prezenţa niciunei persoane care arborează steagul Rusiei", a afirmat ministrul. Potrivit acestuia, mulţi sportivi au cetăţenie multiplă sau dublă şi ar fi dispuşi să concureze ca "entităţi nealiniate, care nu poartă steag", dar situaţia necesită măsuri suplimentare.

"Avem nevoie de o potenţială asigurare că nu sunt susţinători ai lui Putin şi luăm în considerare care sunt cerinţele de care am putea avea nevoie pentru a încerca să obţinem nişte asigurări în acest sens", a adăugat el, potrivit Agerpres. Liderul mondial și-a șters steagul Rusiei recent de la profilul de Instagram și a transmis că dorește pace în lume.

  • Huddleston a indicat că discută această problemă cu organizatorii turneului de la Wimbledon, All England Lawn Tennis Club (AELTC).

Medvedev a urcat pe primul loc în clasamentul ATP luna trecută, dar va pierde prima poziţie în faţa lui Novak Djokovic, după ce a fost eliminat luni în turul 3 la Indian Wells.

  • Sportivii ruşi şi belaruşi pot juca în turneele din circuitele ATP şi WTA, dar nu sub numele sau steagul ţărilor lor.

După cum s-a anunţat, Rusia, câştigătoarea ultimei ediţii a Cupei Davis, va fi înlocuită de Serbia la faza finală din 2022 a acestei competiţii rezervate echipelor naţionale masculine de tenis, programată în luna septembrie. De asemenea, în competiţia feminină Billie Jean King Cup (fosta Fed Cup), Rusia, deţinătoarea trofeului, va fi înlocuită de Australia.

Aceste decizii au fost urmarea excluderii sportivilor ruşi din toate competiţiile internaţionale, după declanşarea războiului din Ucraina.

Daniil Medvedev a reacționat după ce ucraineanca Marta Kostyuk a cerut scoaterea tenismenilor ruși din ATP și WTA

Cei de la ATP și WTA au decis ca sportivii ruși să poată concura în continuare, cu condiția să o facă sub steag neutru. Decizia a înfuriat-o pe jucătoarea ucraineană Marta Kostyuk (19 ani, locul 54 WTA), care a cerut ca rușii din ambele circuite să nu mai poată participa deloc la turnee. 

Iar cel mai popular tenismen rus al momentului, Daniil Medvedev (26 de ani), a comentat ideea colegei sale. La conferința de presă ulterioară primului său meci de la Indian Wells, câștigat cu 6-3, 6-2 în fața cehului Tomas Machac (21 de ani, locul 158 ATP), liderul mondial a declarat că vrea să joace în continuare, chit că trebuie să o facă sub steag neutru. 

"Cu siguranță, nu este un lucru pe care îl decid eu (n.r. interzicerea tenismenilor ruși). Eu doar respect regulile, nu pot să fac altceva. În momentul de față, regula spune că putem juca sub steag neutru. Eu vreau să practic sportul meu preferat.

Voi fi acolo să joc pentru fanii mei, pentru oameni, pentru mine. Tenisul este un sport foarte individual. Până acum, sancțiunile mai puternice au fost adoptate în sporturile colective.

Să vedem cum evoluează situația. Eu mă bucur doar că sunt aici și că practic sportul pe care îl iubesc. Fanii au fost foarte buni cu mine în acest meci. Am primit aplauze, vă mulțumesc pentru primirea călduroasă", a transmis Medvedev, conform Express

Etichete: wimbledon , daniil medvedev , razboi ucraina , medvedev wimbledon , madvedev putin


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare

La aproape 60 după comiterea unei crime brutale, poliția l-a găsit și arestat pe autor datorită tehnicilor criminalistice de ultimă generație.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

Exclusiv A fost dat afară de la FCSB, s-a antrenat singur, iar acum e campion: ”Oamenii nu știu”. Ce urmează pentru fotbalist

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv ”Dacă-l luați pe Prunea, v-am distrus!”. Răsturnare de situație! ”Petrescu m-a vrut și înaintea lui Balaj”

Foto Ce s-a întâmplat în capitala Spaniei, după ce Real Madrid a câștigat titlul în La Liga. Cum au procedat ”Galacticii”

Ioan Ovidiu Sabău a spus lucrurilor pe nume, după ”U” Cluj - Dinamo

Săptămâna și scandalul la Dinamo! Ce le-au strigat suporterii jucătorilor lui Kopic, după remiza cu ”U” Cluj

Citeşte şi

Video Un nou scandal în tenis. L-a numit ”nemernic” pe arbitrul de linie, iar reluările i-au dat dreptate

Video&Foto Halep - Siniakova 6-1, 2-6, 6-0. Start excelent de an pentru numărul 1 WTA

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWMike Myers, greu de recunoscut la 60 de ani. Interpretul lui Austin Powers a renunțat să-și mai vopsească părul

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”