Federer are nevoie de multă şansă pentru a trece de Nadal, la Roland Garros

Federer, conştient că are şanse mici în faţa lui Nadal. "Poate va fi un vânt incredibil sau o ploaie de 10 zile"

05.06.2019, 18:52
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

Roland Garros | Cea mai mare rivalitate din istoria recentă a tenisului îşi va consuma vineri un nou episod. Nadal şi Federer vor lupta la Roland Garros pentru un loc în marea finală, într-o confruntare cu un mare favorit: "Matadorul", cel care are în vitrina de trofee 11 titluri la Paris.

După un sezon de zgură în care nu a mai impresionat ca în alte dăţi, Nadal a ajuns în capitala Franţei într-o formă perfectă, practicând până în penultimul act un tenis magnific. Între Rafa şi o nouă finală cu trofeul pe masă stă cel mai mare rival al ibericului, Federer. Acesta nu are un joc perfect adaptat pentru zgură, motiv pentru care în ultimii ani a preferat să "sară" peste turneele de pe suprafaţa roşie pentru a se pregăti de Wimbledon.

În 2019, FedEx a revenit la Roland Garros şi a avut la rândul său un parcurs perfect, deşi nu a fost întrebuinţat serios decât în sferturi, de Wawrinka. Cu toate că vorbim de o rivalitate cu o istorie de mai mult de un deceniu şi jumătate, confruntarea de vineri pare, pe hârtie, una dezechilibrată. De altfel, şi bookmakerii anticipează un succes facil al tenismanului din Manacor, care are o cotă de sub 1,2 la victorie.

Federer a fost întrebat despre şansele sale contra lui Rafa, iar maestrul elveţian pare că ştie, la rândul său, că pleacă având şansa a doua. Totuşi, elveţianul va lupta pentru o nouă finală la Paris, tenisul fiind mereu un sport imprevizibil.

"Nu ştii niciodată. Poate avea o problemă, poate fi bolnav. Poate eu voi juca foarte bine şi el, din anumite motive, se va zbate. Poate va fi un vânt incredibil sau o ploaie care să ţină 10 zile. Niciodată nu ştii ce se va întâmpla în tenis", a spus Federer, înainte de a-l întâlni pe cel mai mare jucător pe zgură din toate timpurile.

Federer, cuvinte mari despre Nadal

Contra "Maestrului" elveţian, "Matadorul" a cedat doar de două ori pe zgură, în 15 dispute. Niciodată la Roland Garros, acolo unde omul născut în Manacor este cel mai titrat sportiv. Federer a vorbit superb despre adversarul său, pe care se aşteaptă mereu să îl întâlnească în fazele finale ale turneelor pe zgură.

"Sunt foarte fericit că voi juca împotriva lui Rafa. Dacă vrei să obţii ceva pe zgură, ştii de la început că la un moment dat vei da peste el şi trebuie să îl învingi. E atât de puternic, încât e aproape imposibil să nu te aştepţi să îl vezi calificat în fazele finale ale turneelor", a mai spus Federer.

Etichete: roland garros , nadal roland garros , federer nadal , roland garros 2019


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani

O olandeză de 28 de ani, sănătoasă din punct de vedere fizic, a decis să fie eutanasiată, pentru că - spune ea - nu mai poate lupta cu depresia, autismul și cu tulburarea Borderline.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Victor Pițurcă a auzit că FCSB vrea să joace în Ghecea și i-a dat replica lui Gigi Becali

E gata! Standard a acceptat oferta pentru Denis Drăguș: câți bani încasează

Imediat după Bayern - Real Madrid, antrenorul a spus ”DA”! Contract până în 2027

Compagno a plecat de la FCSB, dar vrea un tricou de campion. ”Nu știu cum funcționează”

Citeşte şi

Wild card pentru Simona Halep înainte de Roland Garros

Ce cotă a primit Simona Halep la câștigarea Roland Garros, după ce a jucat doar un meci de la revenire

PEROZO tânără a creat isterie în mediul online după ce a dezvăluit de ce îi plac bărbații în vârstă: „Mă simt în siguranță”

FILM NOWFiicele lui Nicole Kidman, apariție rară pe covorul roșu alături de mama lor. Puștoaicele au atras toate privirile

Situație ”explozivă” la națională înainte de EURO 2024! Jucătorul român riscă să rateze turneul final din Germania citeşte ştirea pe Prosport.ro

Dramă pentru spanioli în miezul nopții. Ce a pățit Rafael Nadal la Madrid citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM CRBL, declarații neașteptate după divorțul de Elena: „E bine ca bărbat singur!” În ce relații au rămas după separare

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

CRBL, declarații neașteptate după divorțul de Elena: „E bine ca bărbat singur!” În ce relații au rămas după separare

Digi World

Vrei să-ți păstrezi creierul sănătos? Iată ce ar trebui să incluzi în dietă, potrivit unui nou studiu

Digi Animal World

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”