Simona Halep / Foto: Profimedia

"Furioasă!" Ce scrie presa internaţională după o nouă demonstraţie de forţă a Simonei Halep

articol scris de Digi Sport
12.02.2021, 13:37
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

Simona Halep (2 WTA) s-a calificat în optimi la Australian Open, după ce a învins-o pe Veronika Kudermetova (36 WTA), scor 6-1, 6-3.

Iga Swiatek (19 ani, 17 WTA) este adversara Simonei Halep (29 de ani, 2 WTA) în optimile de finală de la Australian Open.

Sportiva din Polonia a trecut în două seturi, scor 6-4, 6-3, de franţuzoaica Fiona Ferro (23 de ani, 46 WTA).

Australian Open | Simona Halep, în optimi. Reacţii din presa internaţională

Publicaţiile de specialitate au acordat spaţii ample succesului obţinut de campioana noastră. Mai jos, reacţii din presa internaţională, după calificarea Simonei Halep în optimi, la Australian Open.

"A fost un meci solid al Simonei, care a profitat de emoțiile și nervii Kudermetovei pentru a câștiga cu 6-1 6-3. Simona Halep a început furios această partidă, reușind breakul devreme, ceea ce i-a sporit încrederea în sine. A fost vizibil de la început că era dornică să evite problemele cu care s-a confruntat în meciul cu Tomljanovic și a jucat mult mai bine în general.

Simona Halep a reușit 4 ași și 14 lovituri direct câștigătoare (doar 8 erori neforțate) pentru a-și adjudeca setul de deschidere. Kudermetova nu a reușit nimic și a comis 14 erori, majoritatea dintre ei la al doilea serviciu, unde a avut un procentaj înfiorător.", au scris cei de la tennisuptodate.com.

"Halep îşi ridică nivelul de joc şi ajunge în săptămâna a doua la Australian Open. Simona Halep a câştigat meciul cu Veronika Kudermetova după două seturi solide şi revine în sferturi la Melbourne.

Fiind adusă la maginea prăpastiei de Ajla Tomljanovic în runda precedentă, favorita număru 2 a revenit la cel mai bun joc al ei şi a "expediat-o" pe Veronika Kudermetova. De remarcat determinarea Simonei Halep, care a reuşit primele două break-uri ale partidei şi a fructificat prima minge de set. Retururile câştigătoare au ajutat-o să domine meciul.", a notat site-ul oficial WTA.

"O Simona Halep tăioasă nu a fost deranjată de favorita din Rusia. Simona Halep a traversat cu succes un tărâm necunoscut şi a învins-o pe favorita 32 Veronkia Kudermetova, 6-1, 6-3, într-o oră şi 18 minute, pe Rod Laver Arena. Sportiva din România şi-a câştigat mult râvnitul loc în runda a patra la Australian Open 2021.

Favorita numărul 2 nu o mai întâlnise pe Kudermetova, una dintre vedetele în devenire din circuitul feminin, care a ajuns pe locu 36 WTA, după victorii cu jucătoare de TOP 10, precum Elina Svitolina şi Karolina Pliskova, în ultimele 6 luni.", au scris cei de la Australian Open, pe site-ul oficial.

Simona Halep, calificare fără emoţii în optimi la Australian Open

Halep (29 ani), a doua favorită, a obţinut o victorie fără emoţii la Melbourne, după o oră şi 18 minute.

Românca a dominat categoric primul set, adjudecat cu 6-1, după ce a pierdut game-ul inaugural. Jocul a fost mai echilibrat în actul al doilea, în care Kudermetova a fost ceva mai precisă, iar Halep a greşit mai mult. Rusoaica a început cu break, dar Halep a revenit şi a câştigat două game-uri la rând. Kudermetova a făcut 3-2, un break la zero, şi a ratat o minge de 4-2, iar Halep a restabilit egalitatea, 3-3. Ghemul opt, la 4-3 pentru Simona, a fost decisiv pentru soarta setului, românca reuşind în cele din urmă break-ul la a treia sa şansă, iar apoi a încheiat meciul (6-3).

Halep a făcut 4 aşi şi 3 duble greşeli, iar Kudermetova a încheiat cu un as şi 2 duble greşeli. Românca a fost mai bună la serviciu, 60%-54% la primul şi 47%-33% la al doilea. Halep şi-a creat nu mai puţin de 13 mingi de break, din care a fructificat 6. Adversara sa a transformat 2 din 4. Halep a încheiat cu mai multe mingi direct câştigătoare, 21-17, şi cu mai puţine erori neforţate, 12-38.

Acesta a fost primul meci dintre Halep şi Kudermetova (23 ani, 36 WTA).

Halep şi-a asigurat un cec de 320.000 de dolari australieni şi 240 de puncte WTA.

Halep, finalistă în 2018 şi semifinalistă anul trecut la Melbourne, va juca în optimi cu învingătoarea dintre poloneza Iga Swiatek, cap de serie numărul 15, campioana de la Roland Garros, şi franţuzoaica Fiona Ferro.

Etichete: simona halep , australian open , veronika kudermetova


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani

O olandeză de 28 de ani, sănătoasă din punct de vedere fizic, a decis să fie eutanasiată, pentru că - spune ea - nu mai poate lupta cu depresia, autismul și cu tulburarea Borderline.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Barcelona nu mai stă la discuții: îi reziliază contractul fotbalistului pe care a plătit 36.000.000€. Anunțul spaniolilor

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

Video ”Execuție” în 21 de minute! Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Reacția presei din Spania, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Foto MM Stoica n-a mai răbdat și i-a răspuns lui Tudorel Stoica. ”Trăiești o mare dezamăgire”

Exclusiv ”Ancelotti e numărul 1. L-a depășit pe Guardiola” / ”Am văzut pasa anului”. Concluziile serii după magicul Bayern - Real 2-2

Citeşte şi

Wild card pentru Simona Halep înainte de Roland Garros

A spus stop! Singura sportivă străină care a felicitat-o pe Simona Halep pentru revenire se retrage din tenis

PEROZO tânără a creat isterie în mediul online după ce a dezvăluit de ce îi plac bărbații în vârstă: „Mă simt în siguranță”

FILM NOWFiicele lui Nicole Kidman, apariție rară pe covorul roșu alături de mama lor. Puștoaicele au atras toate privirile

Situație ”explozivă” la națională înainte de EURO 2024! Jucătorul român riscă să rateze turneul final din Germania citeşte ştirea pe Prosport.ro

Dramă pentru spanioli în miezul nopții. Ce a pățit Rafael Nadal la Madrid citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”