Gabriela Ruse, campioană la Hamburg / Foto: Instagram @gabrielaruse

Video Exclusiv Gabriela Ruse, schimbare importantă în carieră: "Nu voi mai juca acolo". Românca va lupta în turneul WTA de la Cluj

articol scris de Digi Sport
31.07.2021, 23:58
  • SuperLiga: U Cluj - Dinamo, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Voluntari, sâmbătă, 14:30, DGS 1

După o lună iulie de vis, cu un titlu WTA și o altă finală, Gabriela Ruse (105 WTA, 23 de ani) vrea să facă o figură frumoasă și la Cluj. Turneul Winners Open va fi transmis în direct pe canalele Digi Sport.

Gabriela Ruse a uimit lumea tenisului în luna iulie, când a pornit din calificări și a ajuns în finalele de la Hamburg și Palermo. La întrecerea din Germania, Ruse și-a trecut în cont primul titlu WTA al carierei, iar în Italia a cedat în ultimul act. Ruse a anunțat că nu mai juca în turnee ITF și acum și-a propus să ajungă la US Open.

Gabriela Ruse, schimbare importantă în carieră: "Nu voi mai juca în ITF". Românca va lupta în turneul WTA din Cluj

Deși a încheiat accidentată turneul de la Palermo, Ruse a avut vești bune pentru fani: "M-am recuperat, am avut câteva zile bune de antrenament. Voi pleca la Cluj și sper să fac un turneu bun. Acum mă cunoaște lumea, dar nu simt o presiune. Mă bucur foarte mult să fiu pe teren fără dureri și fără accidentări", a spus Ruse, într-un interviu acordat pentru Digi Sport.

Galerie Foto

Ruse a primit o invitație pe tabloul principal de la Winners Open și va evolua la singurul turneu WTA din România, iar apoi vrea să ajungă la US Open: "Mă bucur extrem de mult că merg la Cluj, unde mă simt foarte bine. Într-un fel mă așteptam să primesc Wild Card pentru că am jucat foarte bine anul trecut la turneul demonstrativ, precum și la Fed Cup. Pentru că am avut acum aceste rezultate bune, Wild Card-ul este justificat.

Ce s-a întâmplat la Hamburg și la Palermo a trecut, au fost niște victorii foarte importante pentru cariera mea, dar trebuie să mă concentrez pe prezent. Nu voi mai juca în perioada următoare la turnee ITF, voi încerca să mă înscriu la turnee cât mai mari. După Cluj vreau să merg la Cincinnati și US Open. Este un moment important al carierei mele, sper să aduc cât mai multe trofee în România", a spus Ruse.

  • Turneul de la Cluj începe luni, 2 august, și va fi transmis în direct la Digi Sport.

13 românce vor participa la Winners Open, turneul transmis la Digi Sport

Lista completă a celor douăsprezece românce invitate la Winners Open se prezintă astfel: Alexandra DulgheruMiriam BulgaruBriana SzaboVanessa Popa-TeiușanuGabriela TalabăIrina FetecăuAndreea MituAlexandra CadanțuAna BogdanGabriela RuseIrina BaraJaqueline Cristian și Mihaela Buzărnescu.

Printre jucătoarele străine care vor participa la turneul WTA 250 se numără Alize Cornet, Sara Errani, Lara Arruabarrena, Polona Hercog sau Andrea Petkovic.

Turneul Winners Open a fost inclus recent în circuitul profesionist

Winners Open face parte din categoria de turnee WTA 250, fiind în premieră inclus în circuitul profesionist, după ce ediția din 2020 a fost una demonstrativă, oferind doar premii în bani, nu și puncte. Anul acesta, sportivele pot participa la probe de simplu și dublu, pentru premii în valoare de 235.000 dolari și 250 de puncte în clasamentul WTA.

În total, la Cluj vor participa 32 de jucătoare pentru probele de simplu și dublu. Meciurile se vor desfășura pe trei terenuri oficiale, cu spectatori în tribune.

Etichete: wta , turneu cluj , gabriela ruse , winners open


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Exclusiv A intrat în direct la TV și a recunoscut. Dan Petrescu îl vrea președinte la CFR Cluj

”De ce FCSB?”. Marius Ștefănescu, enigmatic: ”Ce să fac, să mă pun rău cu patronul?”

La șase zile după ce a câștigat titlul, Darius Olaru a spus de la cine a primit cel mai emoționant mesaj

Ce concluzie a tras Gică Hagi, după 1-4 cu Sepsi: ”Gol pe centru ca la copii”. Precizarea făcută de ”Rege”

Citeşte şi

Simona Halep s-ar fi retras de la Madrid Open. Motivele invocate de fostul lider WTA

Video Gabriela Ruse e ”OUT” de la Rouen! Înfrângere în fața locului 23 WTA

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”