Novak Djokovic, liderul mondial din tenisul masculin / Foto: Getty Images

"Îmi dau seama cât de frustrat e din cauza asta". Problemele lui Djokovic, dezvăluite de un campion olimpic

29.06.2020, 15:31
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Petrolul - Oțelul, duminică, 15:30, DGS 1

Novak Djokovic (1 ATP) se află în centrul atenției din sportul mondial, în această perioadă, după ce a decis să organizeze Adria Tour, competiție în urma căreia mai mulți sportivi, inclusiv sârbul, au fost infectați cu noul coronavirus.

Sârbul a fost criticat din toate părțile, iar prima sa reacție a fost una în care a recunoscut că nu și-a dat seama că epidemia nu era pe cale de dispariție și și-a exprimat speranța că nimeni nu va avea de suferit din cauza acestui eveniment organizat cu bune intenții.

Fostul tenismen Marc Rosset (50 de ani), campion olimpic în proba de simplu din 1992, a comentat și el situația generată de organizarea Adria Tour, spunând că toate cele întâmplate nu îi fac deloc bine lui Djokovic.

Elvețianul a vorbit și despre mesajele revoltătoare trimise în presă de tatăl lui Djokovic, Srdjan. Acesta l-a criticat recent pe Roger Federer, spunând despre acesta că este "doar un elvețian fără suflet" și că nu înțelege de ce "un tip de 40 de ani vrea să joace tenis în loc să stea acasă".

Rosset sugerează că acest minus la capitolul popularitate l-ar determina pe Djokovic să iasă în evidență prin mai multe lucruri decât Federer și Nadal, însă cea mai recentă astfel de acțiune a avut un efect invers.

"Luând cronologic evenimentele din ultimele zile, a existat și ieșirea tatălui său la adresa lui Roger Federer, pe care o consider inadmisibilă. Chiar și dacă îți iubești copilul mai mult decât altceva pe lumea asta nu ai voie să spui astfel de lucruri.

Nu vreau să judec omul, pentru că fiecare are propria lui sursă de motivație și propriile sale credințe, însă, vorbind la modul general, Novak Djokovic rămâne o enigmă. Îi este greu să concureze cu Roger Federer și Rafael Nadal din punct de vedere al popularității. Îmi dau seama cât de frustrat e!

Este numărul 1 mondial, dar întâlnește două legende. Djokovic, între declarațiile tatălui său și fiascoul de la Adria Tour, nu a reușit să puncteze deloc la capitolul public. Mai presus de toate, nu ajută imaginea tenisului", a declarat Rosset, pentru Bluewin, citat de tennisworldusa.org.

Distanțarea socială nu a fost respectată la Adria Tour

În Serbia şi Croaţia, pentru că măsurile de distanţare nu sunt obligatorii, acestea nu au fost aplicate şi participanţii au fost văzuţi jucând baschet, fotbal, tenis, îmbrăţişându-se în faţa publicului, atât la Belgrad, unde a avut loc prima etapă a Adria Cup, cât şi la Zadar.

La primul turneu, de la Belgrad, spectatorii din tribune nu au păstrat distanţa socială şi nu au purtat măşti. Jucătorii s-au îmbrăţişat pe teren, iar Djokovic a postat apoi fotografii cu o petrecere a jucătorilor după meciuri.

După Grigor Dimitrov, Borna Coric, Marko Paniki (preparatorul fizic al lui Djokovic), Kristijan Groh (antrenorul lui Dimitrov), Viktor Troicki şi soţia sa însărcinată, Goran Ivanisevic (antrenorul lui Nole) şi Novak Djokovic şi soţia sa, Jelena, au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19.

Circuitul "Adria Tour", organizat de Djokovic în Balcani pentru a strânge bani în scopuri caritabile şi pentru a oferi unor jucători meciuri într-un sezon competiţional suspendat din martie până în august din cauza pandemiei de coronavirus, a început cu etapa de la Belgrad, câştigată de austriacul Dominic Thiem, şi ar urma să continue cu o a treia etapă, în Bosnia (Banja Luka, 3/4 iulie), după ce turneul din Muntenegru (27/28 iunie) a fost anulat.

Etichete: tenis , novak djokovic , covid-19 , adria tour , marc rosset


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare

La aproape 60 după comiterea unei crime brutale, poliția l-a găsit și arestat pe autor datorită tehnicilor criminalistice de ultimă generație.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

Exclusiv A fost dat afară de la FCSB, s-a antrenat singur, iar acum e campion: ”Oamenii nu știu”. Ce urmează pentru fotbalist

OUT de la FCSB, după șapte ani! ”Roș-albaștrii” îi caută deja înlocuitor

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv ”Dacă-l luați pe Prunea, v-am distrus!”. Răsturnare de situație! ”Petrescu m-a vrut și înaintea lui Balaj”

Foto Ce s-a întâmplat în capitala Spaniei, după ce Real Madrid a câștigat titlul în La Liga. Cum au procedat ”Galacticii”

Ioan Ovidiu Sabău a spus lucrurilor pe nume, după ”U” Cluj - Dinamo

Săptămâna și scandalul la Dinamo! Ce le-au strigat suporterii jucătorilor lui Kopic, după remiza cu ”U” Cluj

Citeşte şi

România și-a aflat adversara din ”optimile” Billie Jean King Cup

Foto Știm câștigătorii de la ”Oscarurile” pentru sport! Cine a fost ales sportivul anului

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWMike Myers, greu de recunoscut la 60 de ani. Interpretul lui Austin Powers a renunțat să-și mai vopsească părul

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”