Ion Țiriac va candida la alegerile de la Federația Română de Tenis

Ion Țiriac a luat decizia așteptată de lumea tenisului din România

04.06.2019, 09:30
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Ion Țiriac (80 de ani) și-a depus candidatura la președinția Federației Române de Tenis. Adunarea Generală a Federației Române de Tenis, în cadrul căreia se va alege noul președinte, este programată pentru data de 19 iunie, la Centrul Național de Tenis din București.

Ion Țiriac a decis să intre în cursa pentru funcția de președinte al Federației Române de Tenis, susține Prosport. Alegerile la Federație vor avea loc pe 19 iunie, atunci când a fost convocată Adunarea Generală. În cadrul acesteia, se va alege noul președinte dar și alți 4 vicepreședinți. Aceasta nu este singura candidatură. Încă patru persoane intră în cursă, în cazul în care dosarele lor vor fi validate. Este vorba de Răzvan Itu – actualul director general la FRT, Ion Ţupa – preşedintele TC Herăstrău, Liviu Ursuleanu – TC Livone şi (surpriză) Marius Vecerdea – Pamira Sibiu.

Simona Halep: "A arătat că e capabil de orice!"

Simona Halep s-a arătat încântată de posibilitatea ca Ion Țiriac să candideze pentru funcția de președinte al Federației Române de Tenis. 

"Ar fi un lucru foarte bun, dacă ar candida la președinția Federației Române de Tenis. Prin tot ce a făcut în viața asta, a arătat că este capabil de orice. Tenisul românesc ar avea numai de câștigat dacă va fi dumnealui acolo", spunea Simona Halep înainte de Roland Garros.

George Cosac a anunțat că se retrage în cazul în care Ion Țiriac va candida

George Cosac, actualul președinte al FRTa anunțat că se va retrage din cursa pentru un nou mandat dacă Ion Ţiriac îşi va menţine intenţia de a candida la alegerile care vor avea loc în această vară.

Problemele de la Federația Română de Tenis

Adunarea Generală Extraordinară a Federaţiei Române de Tenis din 12 aprilie, în cadrul căreia trebuiau luate decizii pentru deblocarea situaţiei juridice a instituţiei, nu a avut loc din lipsă de cvorum (prezenţi doar 32 de membri asociaţi), aceasta urmând să fie reprogramată în perioada următoare.

Conform statutului, cei 54 de membri asociaţi trebuie să voteze acordarea de drepturi depline şi înscrierea în actul constitutiv a celorlalţi 317 membri afiliaţi ai Federaţiei Române de Tenis. După înscrierea în actul constitutiv a celor 317 membri afiliaţi va fi convocată o nouă Adunare Generală în cadrul căreia vor avea loc alegeri pentru funcţiile de preşedinte, vicepreşedinţi şi membri ai Comitetului Executiv.

George Cosac a câştigat al doilea său mandat la conducerea FRT la alegerile din 17 noiembrie 2017, fiind votat de 140 din cei 160 de membri prezenţi. Ministerul Tineretului şi Sportului nu a recunoscut alegerile, susţinând că la Adunarea Generală trebuiau să voteze doar membrii asociaţi. În consecinţă, MTS a refuzat să acorde finanţare Federaţiei Române de Tenis pe anul 2018.

 

 

Etichete: ion tiriac , simona halep , george cosac , alegeri federatia romana de tenis


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut

Un italian din Brescia, care a colecționat toate lozurile necâștigătoare pe care le-a cumpărat de-a lungul vieții, a calculat câți bani a pierdut și vrea astfel să contribuie la creșterea gradului de conștientizare asupra pericolului pe care îl reprezintă dependența față de jocurile de noroc.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Petrolul - FC Botoșani 1-2. Moldovenii au obținut cele trei puncte în final și scapă de locurile retrogradabile

Video ”Ce-ai pățit la ochi?”. MM Stoica a rostit șapte cuvinte și a făcut-o să râdă pe Teodora

Decizia luată de FRF, după ce Andrei Burcă a suferit o ruptură musculară înainte de EURO 2024

A auzit că-l vrea Gigi Becali la FCSB și i-a dublat salariul. ”Ar fi putut semna oriunde”

Citeşte şi

A spus stop! Singura sportivă străină care a felicitat-o pe Simona Halep pentru revenire se retrage din tenis

Decizie finală! Simona Halep nu a primit wild-card la turneul unde spera să joace

PEROZAre 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Neluțu Varga face anunțul mult așteptat: ”Petrescu se va ocupa de mâine ” citeşte ştirea pe ziare.com

O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”