Ion Tiriac și Simona Halep / Foto: Profimedia

Ion Țiriac a răbufnit: "I-au distrus cariera Simonei Halep!" / "Suntem români și ne-o merităm"

articol scris de Digi Sport
25.06.2023, 09:46
  • Baraj SuperLigă: Botoșani - Mioveni, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 22:00, DGS 1

Ion Țiriac a răbufnit și sare în apărarea Simonei Halep (31 de ani), cea care este suspendată din luna octombrie a anului trecut.

Românca este acuzată că s-a dopat cu o substanță interzisă, Roxadustat.

Ion Țiriac, despre situația Simonei Halep

Fostul jucător de tenis e vehement în declarații și spune că șefii WTA "i-au terminat cariera Simonei Halep".

"După părerea mea, i-au terminat cariera Simonei, iar cineva trebuie să răspundă aici. Cât poate să ceară Simona? 100 de milioane, 200? Cine-i vinovatul? Cineva, totuși e vinovat, însă e trist ce se întâmplă cu Simona.

Nu o compar că suntem noi români sau nu știu ce. Atunci când cineva îți dă o palmă, dacă nu îi dai două înapoi...m-a învățat tatăl meu acum 80 de ani. Înseamnă că ești slugă și numai în genunchi. Suntem români și ne-o merităm. Că dacă am sta în picioare, în loc sa stăm… Capul plecat, sabia nu-l taie, ții minte?

Am stat în picioare atât la Sydney, când a fost treaba, am stat în picioare când mi-a cântat imnul greșit în SUA la deschiderea oficială a Cupei Davis și am ieșit de pe teren. Pentru mine, să fiu român a fost o mândrie. Așa a fost și rămâne. Acum, ăștia suntem noi românii și așa defilăm", a spus Ion Țiriac, conform AS.ro.

Ilie Năstase: "Simona stă la mână unora care nu sunt corecți"

Galerie Foto

Simona Halep este suspendată provizoriu, după ce a fost testată pozitiv la Roxadustat. Între timp, Halep a fost acuzată de o nouă încălcare a regulamentului antidoping. Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) susține că a descoperit “nereguli” în pașaportul biologic al Simonei Halep.

Simona Halep înregistrează cea mai slabă clasare din ultimii 10 ani, în condițiile în care n-a mai jucat un meci oficial din 29 august 2022, la US Open.

Într-un interviu pentru Digi Sport, Ilie Năstase (76 de ani) a declarat că Simona Halep este discriminată pentru că este româncă, iar judecata ITIA nu ar fi una dreaptă.

Fostul lider mondial ATP are informații potrivit cărora anumite jucătoare de top din circuitul WTA au fost prinse dopate, dar cazurile ar fi fost mușamalizate din pricina unor interese financiare.

"Simona, nu știu, e complicată situația ei. Cum spunea și domnul Țiriac, trebuia să se grăbească la început, pentru că apoi au tocat-o. Cu cât o lungești, cu atât o să aștepte mai mult ca să poată să joace tenis din nou.

Se tergiversează pentru că e româncă! Când mi-au spus că sunt rasist, am terminat în trei zile subiectul, pentru că ne-am dus peste ei. Așa trebuia să se facă și în acest caz, dar acum e prea târziu.

Simona trebuie să stea la mână unora care decid și care nu sunt prea corecți. Știu niște jucătoare de tenis din alte țări care au fost prinse (n.r. - în cazuri de dopaj) și nu s-a făcut absolut nimic. S-a spus la nivelul conducerii că, dacă se dau numele astea, sponsorii pleacă și n-o mai existe turnee WTA. Ăsta a fost răspunsul.

Ea (n.r. - Simona Halep) trebuie să fie atentă, să facă gimnastică, să joace tenis. N-o să uite tenisul în opt luni, trebuie să-și vadă de antrenamente și să sperăm că decizia va fi luată în curând. Poate că o să joace la US Open.

Simona o să-și revină, a fost numărul 1, nu poți să fii mereu numărul 1... dar ea are calități să fie din nou numărul 1", a spus Ilie Năstase, într-un interviu acordat jurnalistului Digi Sport Gabriel Morariu.

Etichete: ion tiriac , wta , simona halep


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei

Un medic legist a emis un avertisment după ce o anchetă a stabilit că o femeie a fost strangulată de iubitul ei, în timp ce întrețineau relații intime.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto Ianis Hagi, lovit în față de Vinicius Junior! Gestul făcut imediat apoi de starul lui Real Madrid

Video Ce a spus Ange Postecoglou despre Radu Drăgușin chiar pe gazon, imediat după meciul cu Manchester City

Reacția "Împăratului" Fatih Terim, după ce Răzvan Lucescu l-a bătut a 3-a oară la rând: "Trebuie s-o spun!"

Video Victorie istorică! Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României, după ce a învins-o pe Oțelul la penalty-uri

Exclusiv Ilie Dumitrescu a văzut ipostaza cu ”pătrățelele” fotbaliștilor de la Corvinul și a reacționat: ”Vrei să-ți spun ceva?”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv ”Ce se întâmplă cu Dinamo dacă retrogradează?”. Răzvan Zăvăleanu a dat răspunsul imediat

Exclusiv Ce contract are, ”cu tot cu chirie”, cel mai bun jucător de la Corvinul. Prima de victorie este de 600 de lei

Foto A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Simona Halep: ”Nu mi-a venit să cred”. Ce a spus despre retragere

Citeşte şi

Simona Halep, pozată cu un bărbat cu 25 de ani mai mare și cu o avere de 70 de milioane €. Prima reacție: ”Relație amoroasă?”

Dezvăluiri despre accidentarea Simonei Halep, după ce a abandonat în primul tur de la Trophee Clarins

PEROZO femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”

FILM NOWCum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes

Adrian Mititelu a început revoluția la FC U Craiova: a semnat cu 5 fotbaliști! Detalii secrete din Bănie citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep a vorbit despre finalul carierei: ”Vreau să mă retrag de pe teren” VIDEO citeşte ştirea pe ziare.com

ITP la 6 luni pentru acești șoferi români, s-a schimbat legea. Care sunt mașinile vizate citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram

Digi World

A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos

Digi Animal World

Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”