Simona Halep și Irina Begu au câștigat turneul de la Shenzhen în 2018 / Foto: Profimedia

Video Irina Begu, mesaj de susținere pentru Simona Halep: “Acest proces ar trebui să fie mult mai rapid”

articol scris de Digi Sport
25.06.2023, 16:01
  • Baraj SuperLiga: Dinamo - Csikszereda, luni, 20:00, DGS 1

  • Serie A: Bologna - Juventus, luni, 21:45, DGS 2

Simona Halep (31 de ani, locul 40 WTA) încearcă să se mențină în formă, în condițiile în care procesul în cazul de dopaj a fost amânat pentru a treia oară, la cererea Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului (ITIA).

Irina Begu: "Am vorbit cu Simona, am încercat să o încurajez"

Simona Halep este suspendată provizoriu, după ce a fost testată pozitiv la Roxadustat. Între timp, Halep a fost acuzată de o nouă încălcare a regulamentului antidoping. Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) susține că a descoperit “nereguli” în pașaportul biologic al Simonei Halep.

Simona Halep înregistrează cea mai slabă clasare din ultimii 10 ani, în condițiile în care n-a mai jucat un meci oficial din 29 august 2022, la US Open.

Irina Begu (32 de ani, locul 29 WTA) a transmis un mesaj public de susținere pentru Simona Halep. Irina consideră că procesul Simonei ar fi trebuit să fie mai rapid.

"Îmi doresc foarte mult pentru Simona ca acest proces să aibă loc cât mai repede și să-și demonstreze nevinovăția. Am vorbit cu ea și am încercat să o încurajez pe cât de mult pot. Pe acest subiect discut strict cu ea, nu cu alte jucătoare. Nu știu foarte bine regulile și nu m-am interesat foarte mult pe aceste reguli cu suspendările.

Nu-mi dau seama de ce se întârzie așa de mult, dar cu siguranță acest proces ar trebui să fie mult mai rapid și tu ca sportiv să-ți reiei turneele și viața să meargă înainte. Nu este ușor să revină, dar am încredere în ea că poate să revină pentru că este o jucătoare puternică mental", a spus Irina Begu.

Ilie Năstase face acuzații grave în scandalul de dopaj al Simonei Halep

Într-un interviu pentru Digi Sport, Ilie Năstase (76 de ani) a declarat că Simona Halep este discriminată pentru că este româncă, iar judecata ITIA nu ar fi una dreaptă.

Fostul lider mondial ATP are informații potrivit cărora anumite jucătoare de top din circuitul WTA au fost prinse dopate, dar cazurile ar fi fost mușamalizate din pricina unor interese financiare.

"Simona, nu știu, e complicată situația ei. Cum spunea și domnul Țiriac, trebuia să se grăbească la început, pentru că apoi au tocat-o. Cu cât o lungești, cu atât o să aștepte mai mult ca să poată să joace tenis din nou.

Se tergiversează pentru că e româncă! Când mi-au spus că sunt rasist, am terminat în trei zile subiectul, pentru că ne-am dus peste ei. Așa trebuia să se facă și în acest caz, dar acum e prea târziu.

Simona trebuie să stea la mână unora care decid și care nu sunt prea corecți. Știu niște jucătoare de tenis din alte țări care au fost prinse (n.r. - în cazuri de dopaj) și nu s-a făcut absolut nimic. S-a spus la nivelul conducerii că, dacă se dau numele astea, sponsorii pleacă și n-o mai existe turnee WTA. Ăsta a fost răspunsul.

Ea (n.r. - Simona Halep) trebuie să fie atentă, să facă gimnastică, să joace tenis. N-o să uite tenisul în opt luni, trebuie să-și vadă de antrenamente și să sperăm că decizia va fi luată în curând. Poate că o să joace la US Open.

Simona o să-și revină, a fost numărul 1, nu poți să fii mereu numărul 1... dar ea are calități să fie din nou numărul 1", a spus Ilie Năstase, într-un interviu acordat jurnalistului Digi Sport Gabriel Morariu.

Etichete: wta , halep , irina begu , begu , simona , simona halep dopaj , simona halep suspendare


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Starea președintelui iranian Raisi e „incertă” după ce elicopterul în care se afla s-a prăbușit. TV iraniană difuzează „rugăciuni”

Un elicopter care îl transporta pe președintele iranian Ebrahim Raisi „a aterizat forțat” duminică, informează presa iraniană preluată de Reuters. Căutări intense sunt în desfăşurare duminică seara în nord-vestul Iranului pentru a găsi elicopterul implicat într-un accident şi la bordul căruia se aflau preşedintele Ebrahim Raisi şi ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian, în timp ce starea acestora încă nu este cunoscută şi televiziunea de stat de la Teheran a difuzat rugăciuni, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto Gestul lui Ronald Gavril față de Anamaria Prodan, după ce a câștigat centura WBC Latino

Oficial Simona Halep, OUT! Fostul lider mondial a luat decizia

Foto "Dezgustător". Ce a făcut Tyson Fury, după ce a pierdut "Lupta Secolului" în fața lui Oleksandr Usyk

S-a supărat și nu mai semnează prelungirea cu Real Madrid! I-au promis un salariu uriaș și i-au garantat locul de titular

Ce nebunie: cea mai titrată echipă din Europa vrea un jucător din SuperLigă! Prețul: 8.000.000 €

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Răzvan Lucescu, unic în istoria de 98 de ani a lui PAOK! Cui i-a dedicat titlul: ”Boss, e pentru tine”

OUT de la FCSB după eșecul cu Rapid! Gigi Becali: ”Poate găsește să se ducă undeva”. Alți doi jucători vor fi împrumutați

Video Gestul cu care Drăgușin a devenit favoritul fanilor lui Tottenham: ”Le-a arătat jucătorilor de la Spurs cum se face”

Dramatic! Echipa retrogradată s-a decis după al cincilea criteriu de departajare

Citeşte şi

Irina Begu - Danielle Collins 0-6, 3-6. România nu mai are nicio sportivă la turneul WTA de la Roma

Video Irina Begu - Elise Mertens 6-2, 6-0. Românca, în optimi la WTA Roma după mai puțin de o oră și jumătate

PEROZUn bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”

FILM NOWRegizorul "Mad Max", adevărul despre tensiunile dintre Charlize Theron și Tom Hardy: "Doi actori foarte diferiți"

Surpriză uriașă în lotul României la EURO 2024! Ce atacant le-a luat fața lui Louis Munteanu și Florin Tănase citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fantastic ce a reușit Răzvan Lucescu, care e din nou campion în Grecia. Ultima etapă a fost dramatică citeşte ştirea pe ziare.com

Doliu în sportul din România! A murit un mare campion, Sorin Pop avea 56 de ani citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine

Digi World

De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim

Digi Animal World

Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian