Novak Djokovic, la ATP Dubai 2020 / Foto: Profimedia

Justiția a dat verdictul în cazul testelor Covid-19 prezentate de Novak Djokovic

articol scris de Digi Sport
03.02.2022, 08:59
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Rezultatele testelor PCR prezentate de Novak Djokovic pentru obţinerea unei derogări care să-i permită participarea la Australian Open, în luna ianuarie, au fost "valide", a concluzionat Parchetul din Serbia, la capătul unei anchete.

Parchetul din Serbia: testele lui Novak Djokovic sunt valide

După ce a obţinut în primă fază o derogare pentru a putea veni în Australia, în baza acestor teste care certificau că a contractat Covid-19 cu o lună înaintea turneului de la Melbourne, sârbul, care nu era vaccinat, a fost în final expulzat de către guvernul australian, după o "telenovelă" de 10 zile, din cauza "riscurilor sanitare" pe care le putea reprezenta prezenţa liderului clasamentului ATP.

Potrivit unui test pe care l-a furnizat autorităţilor australiene, Djokovic a fost depistat pozitiv la Covid-19 pe 16 decembrie. Un alt test efectuat pe 22 decembrie a fost negativ.

Însă validitatea acestor teste a fost pusă în cauză de o parte a mass-media, inclusiv de către BBC, din cauza numerelor lor de serie, în condiţiile în care cel din 22 decembrie era inferior celui din 16 decembrie.

"S-a stabilit printr-o analiză a bazei de date digitale că Novak Djokovic a fost testat de mai multe ori şi că certificatele pentru aceste teste din 16 decembrie şi 22 decembrie 2021 sunt valabile", a afirmat procuratura sârbă într-un comunicat de presă, adăugând că aceste verificări au fost efectuate de Ministerul Sănătăţii.

Djokovic, deţinătorul recordului de titluri la Australian Open (9), participase însă pe 17 decembrie la un eveniment cu tineri jucători de tenis, la Belgrad, şi acceptase chiar să acorde un interviu, pe 18 decembrie, cotidianului sportiv francez L'Equipe.

El a asigurat că a fost informat în privinţa rezultatului pozitiv al testului PCR abia după întâlnirea din 17 decembrie şi a recunoscut "o eroare de judecată" în legătură cu interviul pentru L'Equipe.

Australian Open a fost câştigat anul acesta de spaniolul Rafael Nadal, care stabilit un nou record de titluri de Grand Slam (21), devansându-i astfel pe Novak Djokovic şi pe elveţianul Roger Federer, ambii cu câte 20 de trofee majore.

Novak Djokovic se gândește să se vaccineze, conform unui apropiat

Novak Djokovic (34 de ani, locul 1 ATP) a ratat participarea la Australian Open deoarece nu i s-a permis șederea în țară fără să fie vaccinat, iar Rafael Nadal (35 de ani, locul 5 ATP) a profitat din plin și a câștigat turneul de la Melbourne. 

În contextul în care Franța a anunțat că nu va primi tenismeni nevaccinați la Roland Garros, Djokovic ar fi pe punctul să ia o decizie care ar fi contrare acțiunilor făcute în ultimele luni. 

Liderul mondial se gândește să se vaccineze, conform anunțului făcut în presa sârbă de către Daniel Miks, un scriitor care a lucrat în trecut la autobiografia sportivului. Miks a primit informații "din interior", care spun că Djokovic ar urma să se vaccineze.

"Din ce am auzit în rândul apropiaților săi, cred că Djokovic se va vaccina. Cred că finala de la Melbourne și titlul cu numărul 21 câștigat de Nadal au contribuit și ele la această decizie a lui Novak", a transmis scriitorul, conform publicației sârbe Blic

Decizia lui Djokovic vine și după ce Nadal a ajuns la Grand Slamul cu numărul 21 și a devenit, astfel, cel mai titrat tenismen din istoria tenisului masculin. Sârbul, împreună cu Roger Federer, au rămas la borna 20.

Etichete: novak djokovic , australian open , covid-19


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au fost detectate semne de viață

Semne de viață extraterestră au fost observate pe o planetă îndepărtată. Potrivit astronomilor, ei au detectat un compus chimic „produs doar de viață” pe Planeta K2-18b, din constelația Leului. Descoperirea făcută acum un an a fost studiată, vineri, cu ajutorul telescopului James Webb, iar rezultatele vor fi aflate peste câteva luni.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Gigi Becali a râs în hohote: ”Îmi dă 30 de milioane. Eu vreau 35! M-am săturat, plec”

Replica surprinzătoare a lui Ioan Varga pentru Gigi Becali, după ce FCSB a câștigat titlul

Live Video&Text Poli Iași - UTA 0-0, LIVE VIDEO, ACUM, pe DGS 1. Meci important pentru echipa lui Tony da Silva

”Cea mai proastă din istorie. E șocantă”. O româncă a fost ”pusă la zid” pentru ce a făcut la Londra

Citeşte şi

Foto Știm câștigătorii de la ”Oscarurile” pentru sport! Cine a fost ales sportivul anului

”Cel mai frumos stadion din lume” a costat 1.760.000.000 €

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a dezvăluit ce mesaj a primit de la Dan Șucu și ce a făcut Cristi Borcea, după ce FCSB a luat titlul! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”