Nick Kyrgios și Rafael Nadal, la finalul meciului de la Wimbledon 2019

Kyrgios a vrut să-l lovească pe Nadal, Rafa a reacționat într-o fracțiune de secundă. Moment halucinant la conferință

05.07.2019, 09:44
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

Wimbledon 2019 | Rafael Nadal l-a învins pe Nick Kyrgios în 4 seturi, în poate cel mai așteptat meci din turul II de la All England Club. Partida a avut parte de mai multe momente tensionate, însă unul dintre ele a făcut înconjurul lumii și a stârnit controverse și reacții la final.

În setul 3, australianul a trimis puternic o minge către adversarul său, pe care a încercat să-l lovească. Nadal a reacționat într-o fracțiune de secundă, a pus racheta și a evitat impactul cu mingea. Totuși, ibericul a fost surprins că s-a uitat foarte urât spre adversarul său.

Imediat după meci, Kyrgios a avut o reacție halucinantă: a recunoscut că a intenționat să-și lovească adversarul și a spus că nu are pentru ce să-și ceară scuze.

”Băiatul ăsta a câștigat atâtea turnee de Grand Slam și are foarte mulți bani în cont. Poate încasa o lovitură în piept.

De ce să îmi cer scuze? Da, am lovit spre corpul lui, dar am câștigat punctul”, a spus Kyrgios, la conferința de presă.

Wimbledon 2019 | Ce a spus Rafael Nadal, după ce Nick Kyrgios a încercat să-l lovească

La conferința de presă, Rafa Nadal a vorbit și el despre acel incident și a subliniat, încă o dată, că fair-play-ul este cuvântul "cheie" în tenis.

Reporter: Ce te-a enervat cel mai tare? Că a recunoscut în conferința de presă că a intenționat să te lovească și că nu și-a cerut scuze? Asta este ceea ce te-a enervat cu adevărat?

Nadal: Sincer, nu e vorba despre ce simt sau ce nu simt. Sincer, este vorba despre faptul că practicăm un sport care în toată istoria lui s-a confundat cu respectul și este despre a fi mereu corect.

Nu spun că Nick face lucrurile astea ca să-și deranjeze adversarul, dar e adevărat că uneori devine periculos. Când lovești mingea așa, e periculos. Nu e periculos pentru mine, e periculos pentru arbitrul de linie, e periculos pentru spectatori. Când lovești mingea așa, nu știi unde se duce.

Știu că e un sportiv talentat, dar și eu sunt un jucător profesionist. Știu că atunci când lovești așa, mingea chiar se poate duce oriunde. De data asta a fost în teren, aproape că m-a lovit, nicio problemă. Sunt profesionist, știu cum să mă feresc.

Dar, în alt moment, mingea s-a dus în spate. A fost periculos pentru arbitrul de linie. Dacă mingea l-ar fi lovit în ochi sau ceva de genul, era o problemă. Despre asta e vorba.

Nu sunt supărat pe el deloc. Eu doar vreau să joc tenis. Uneori e dificil.

Etichete: rafael nadal , nick kyrgios , wimbledon 2019


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”

Exclusiv ”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor

Cristi Chivu, în fața loviturii carierei! Ajax îi propune un contract pe 5 ani

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Dan Șucu, ”forțat” să intervină pe partea sportivă la Rapid! Ultimatumul acționarului majoritar: ”Indiferent de contract”

Video A pierdut primele OPT game-uri ale meciului și nimeni nu se aștepta la ce a urmat

”Promisiunea” făcută de Valeriu Iftime dacă Botoșani se va salva de la retrogradare

Video Acuzații de blat în SuperLiga! Dinamoviștii au răbufnit: ”Corect meci, nu?”

Citeşte şi

Video Emoție pură! Nadal a fost eliminat de la Madrid și și-a luat rămas-bun: ”O amintire de neuitat”. ”Râuri” de lacrimi în loja sa

Video A pierdut în fața lui Nadal și la final a făcut un gest la care nimeni nu se aștepta: ”Nu sunt sigur care e protocolul”

PEROZO tânără a creat isterie în mediul online după ce a dezvăluit de ce îi plac bărbații în vârstă: „Mă simt în siguranță”

FILM NOWSalma Hayek, despre momentul când ea și Penelope Cruz au crezut că o să-și piardă viața în timpul unei călătorii cu avionul: „Am putea să facem un film despre asta”

Situație ”explozivă” la națională înainte de EURO 2024! Jucătorul român riscă să rateze turneul final din Germania citeşte ştirea pe Prosport.ro

Dramă pentru spanioli în miezul nopții. Ce a pățit Rafael Nadal la Madrid citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM CRBL, declarații neașteptate după divorțul de Elena: „E bine ca bărbat singur!” În ce relații au rămas după separare

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

CRBL, declarații neașteptate după divorțul de Elena: „E bine ca bărbat singur!” În ce relații au rămas după separare

Digi World

Vrei să-ți păstrezi creierul sănătos? Iată ce ar trebui să incluzi în dietă, potrivit unui nou studiu

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă