Video Mihaela Buzărnescu a pierdut şi a doua finală WTA din carieră, în faţa Petrei Kvitova

05.05.2018, 14:34
  • SuperLiga: U Cluj - Dinamo, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Voluntari, sâmbătă, 14:30, DGS 1

Mihaela Buzărnescu a ratat ocazia de a cuceri primul titlu WTA din carieră, însă a făcut spectacol în finala de la Praga. Cu favorita gazdelor, Petra Kvitova, românca a revenit fabulos în primul set pe care l-a câştigat cu 6-4, după ce a fost condusă cu 1-4. N-au lipsit nici momentele de tensiune.

Kvitova şi-a adjudecat cu 6-2 al doilea set şi s-a impus apoi cu 6-3 în "decisiv". Locul 10 WTA a cucerit astfel primul titlu de la Praga, la prima participare.

Buzărnescu merge acum direct la Madrid, unde o aşteaptă un nou meci de foc. O va întâlni pe Maria Sharapova duminică, în primul tur al competiţiei transmise în direct la Digi Sport.

STATISTICA PARTIDEI

UPDATE 14:27 Buzărnescu - Kvitova 6-4, 2-6, 3-6. Petra Kvitova a câştigat trofeul la Praga după ce s-a impus cu 6-3 în setul decisiv.

UPDATE 14:24 Buzărnescu - Kvitova 6-4, 2-6, 3-5. Mihaela Buzărnescu s-a impus pe propriul serviciu, însă Kvitova va servi pentru victorie.

UPDATE 14:20 Buzărnescu - Kvitova 6-4, 2-6, 2-5. Cehoaica s-a apropiat la un singur game de câştigarea trofeului de la Praga.

UPDATE 14:16 Buzărnescu - Kvitova 6-4, 2-6, 2-4. Mihaela Buzărnescu a întrerupt seria de game-uri la rând a adversarei sale.

UPDATE 14:12 Buzărnescu - Kvitova 6-4, 2-6, 1-4. A zecea jucătoare a lumii a câştigat al treilea game consecutiv.

UPDATE 14:09  Buzărnescu - Kvitova 6-4, 2-6, 1-3. Break Kvitova! Cehoaica a reuşit primul break din setul decisiv după a treia minge de a încheia game-ul de care a avut parte.

UPDATE 14:01 Buzărnescu - Kvitova 6-4, 2-6, 1-2. Fostul loc 2 WTA a trecut din nou în avantaj în setul al doilea.

UPDATE 13:56 Buzărnescu - Kvitova 6-4, 2-6, 1-1. Mihaela Buzărnescu a egalat situaţia în setul al treilea după ce a salvat şi o minge de break.

UPDATE 13:52 Buzărnescu - Kvitova 6-4, 2-6, 0-1. Petra Kvitova a început setul decisiv cu un game câştigat pe propriul serviciu.

UPDATE 13:42 Buzărnescu - Kvitova 6-4, 2-6. SET Kvitova! Kvitova a încheiat cu break setul secund, după ce a câştigat patru puncte consecutive.

UPDATE 13:37 Buzărnescu - Kvitova 6-4, 2-5. Break Buzărnescu! Mihaela rămâne în joc după cel mai lung game al meciului, de opt minute şi 50 de secunde, în care a fructificat a şaptea minge de break de care a avut parte.

UPDATE 13:27 Buzărnescu - Kvitova 6-4, 1-5. Break Kvitova! Un nou break al fostului loc 2 WTA, care va servi pentru câştigarea setului secund.

UPDATE 13:22 Buzărnescu - Kvitova 6-4, 1-4. Românca nu a periclitat nici de această dată serviciul Petrei Kvitova, care a pierdut un singur punct.

UPDATE 13:18 Buzărnescu - Kvitova 6-4, 1-3. Primul game din setul secund al Mihaelei Buzărnescu.

UPDATE 13:13 Buzărnescu - Kvitova 6-4, 0-3. Petra Kvitova a câştigat al treilea game consecutiv din acest set la 15.

UPDATE 13:10 Buzărnescu - Kvitova 6-4, 0-2. Break Kvitova! Jucătoarea din Cehia a realizat break-ul şi are doar două puncte pierdute în  setul secund.

UPDATE 13:07 Buzărnescu - Kvitova 6-4, 0-1. Petra Kvitova a întrerupt seria de cinci game-uri a româncei.

UPDATE 13:00 Buzărnescu - Kvitova 6-4. SET MIHAELA! Mihaela Buzărnescu a câştigat la 0 game-ul în care a servit pentru set şi a încheiat setul cu cinci game-uri câştigate consecutiv.

UPDATE 12:57 Buzărnescu - Kvitova 5-4. Break Mihaela! Al doilea break la rând al româncei, care a profitat de a patra minge de break avută. Mihaela Buzărnescu va servi pentru câştigarea setului.

UPDATE 12:48 Buzărnescu - Kvitova 4-4. Al treilea game consecutiv câştigat de jucătoarea noastră, după cel mai bun joc al său de până acum, câştigat la 15.

UPDATE 12:44 Buzărnescu - Kvitova 3-4. Break Mihaela! Românca a câştigat pe serviciul adversarei după prima şansă de break de care a avut parte.

UPDATE 12:41 Buzărnescu - Kvitova 2-4. Locul 37 WTA rămâne în joc în primul set, după un nou game lung, al treilea consecutiv decis în prelungiri.

UPDATE 12:33 Buzărnescu - Kvitova 1-4. Românca a revenit de la 0-40 şi a salvat nu mai puţin de cinci mingi de game ale cehoaicei, care a fructificat însă a şasea şansă de a încheia game-ul.

UPDATE 12:25 Buzărnescu - Kvitova 1-3. Primul game al Mihaelei după un joc extrem de disputat, în care a salvat două mingi de break.

UPDATE 12:18 Buzărnescu - Kvitova 0-3. Românca n-a avut şanse nici de această dată pe serviciul Petrei Kvitova.

UPDATE 12:15 Buzărnescu - Kvitova 0-2. Break Kvitova! Locul 10 mondial a profitat de a doua minge de break de care a avut parte.

UPDATE 12:12 Buzărnescu - Kvitova 0-1. Cehoaica a câştigat primul game al partidei, cu un singur punct pierdut.


Mihaela Buzărnescu va lupta la Praga pentru primul titlu WTA al carierei. Duelul cu Petra Kvitova va începe la ora 12:00 şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2. Este prima întâlnire directă dintre cele două jucătoare.

Sportiva care chiar vineri a împlinit 30 de ani a avut poarte de un turneu aproape perfect, pe parcursul căruia a pierdut doar un set. "Micky" le-a învins, pe rând, pe Haddad Maya (6-1, 7-5), Lottner (6-0, 7-6), Kristyna Pliskova (6-2, 6-3) şi Giorgi (4-6, 6-3, 7-5).

De partea cealaltă, sportiva din Cehia le-a eliminat pe Smitkova (6-1, 6-3), Vikhlyantseva (6-3, 6-1), Siniakova (6-3, 6-3) şi Zhang (7-6, 6-0).

De notat este şi faptul că românca a jucat şi finala de dublu de la Praga: Buzărnescu şi Marozava au fost învinse de cuplul Melichar/Peschke, cu 4-6, 2-6.

Criză de nervi în semifinală

Mihaela Buzărnescu a cedat nervos, în timpul meciului cu Camila Giorgi. Românca a pierdut primul set (4-6), dar a trimis partida în decisiv, după ce l-a câștigat pe al doilea cu 6-3. Desfășurarea meciului nu a fost însă deloc pe placul ei și s-a manifestat nervos la mai multe mingi pe care le-a pierdut.

Totul a culminat cu o fază petrecută în setul decisiv, la un moment de on court coaching. Atunci când adversara ei a trecut la conducere, scor 4-3, Mihaela a chemat-o pe colaboratoarea ei din Polonia, Justyna Jegiolka (26 de ani). Pe bancă, jucătoarea din România a cedat nervos, a izbucnit în lacrimi și, printre suspine, și-a spus oful cu surplus de înjurături.

Buzărnescu a fost calmată cu greu, dar în cele din urmă s-a liniștit și a reușit să câștige meciul și să se califice în finala turneului WTA de la Praga.

Justyna Jegiolka: "Știi ce să faci".

Mihaela Buzărnescu: "Ce dracu'! Nu știu cum joacă pe serviciul al doilea, la 40-15. Apoi, eu încep cu dublă greșeală".

Justyna Jegiolka: "Ok, relaxează-te, ce a fost, a fost. E în trecut, gata. Mihaela, concentrează-te, știi ce trebuie să faci".

Mihaela Buzărnescu: "Nu pot să câștig o dată pe primul serviciu. Cu primul serviciu! Cu nenorocitul de prim serviciu!"

Justyna Jegiolka: "Oprește-te, Mihaela... Ești mai bună, o să reușești. Uită de asta, stai concentrată și gândește pozitiv tot timpul. Nu ceda furiei, cum faci acum. Asta nu face decât să o ajute".

Mihaela Buzărnescu: "Am fost atât de aproape! Două mingi pentru 4-2..."

Justyna Jegiolka: "Mihaela, e doar un joc. E 4-3, nu s-a întâmplat nimic. Continuă să joci, o să reușești. Haide! Fii pozitivă! Haide (n.r. în română)!".

Cea mai bună clasare a carierei

Calificarea în finala de la Praga i-a adus Mihaelei cea mai bună clasare a carierei. Buzărnescu va urca pe locul 32 în ierarhia WTA şi acolo va rămâne săptămâna viitoare, indiferent de rezultatul ultimului act.

Românca a acumulat 1.393 de puncte şi, dacă se va impune în finală, va ajunge la 1.493 de puncte. Ocupanta locului 31, Anastasia Pavlyuchenkova, are 1.520 de puncte.

De partea cealaltă, Kvitova (28 de ani) e pe locul 10, cu 3.450 de puncte şi nu poate urca mai mult în clasament. Sloane Stephens e pe 9 (3.939).

Ce urmează după Praga?

După finala de la Praga, Buzărnescu va merge la Madrid, acolo unde a avut un ghinion teribil la tragerea la sorţi. În primul tur, ea o va întâlni pe Maria Sharapova, campioana din 2014. Atunci, "MaSha" a învins-o în finală pe Simona Halep.

Finala de la Praga, Mihaela Buzărnescu - Petra Kvitova, se va disputa sâmbătă, de la ora 12:00, şi va fi transmisă în direct de Digi Sport 2. Duelul va putea fi urmărit în timp real pe digisport.ro.

Turneul WTA de la Madrid, pe care Simona Halep l-a câștigat în 2016 și 2017, va fi transmis în direct şi exclusiv de Digi Sport începând de sâmbătă, 5 mai. Meciurile Simonei Halep vor fi LIVE VIDEO&TEXT pe www.digisport.ro și m.digisport.ro.

Etichete: video buzarnescu , buzarnescu praga , live buzarnescu , video buzarnescu kvitova , live text buzarnescu , buzarnescu kvitova


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai încerce încă o dată norocul și a mai jucat un bilet. A avut parte de o surpriză de proporții.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit

Pensia lui Rică Răducanu: nu s-a ferit să spună suma pe care o încasează lunar

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Exclusiv A intrat în direct la TV și a recunoscut. Dan Petrescu îl vrea președinte la CFR Cluj

”De ce FCSB?”. Marius Ștefănescu, enigmatic: ”Ce să fac, să mă pun rău cu patronul?”

La șase zile după ce a câștigat titlul, Darius Olaru a spus de la cine a primit cel mai emoționant mesaj

Ce concluzie a tras Gică Hagi, după 1-4 cu Sepsi: ”Gol pe centru ca la copii”. Precizarea făcută de ”Rege”

Citeşte şi

Video&Foto Halep - Siniakova 6-1, 2-6, 6-0. Start excelent de an pentru numărul 1 WTA

FABULOS!!!! Simona e în FINALĂ la Australian Open, după un meci epic cu Kerber

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOW"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"

Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place

Digi World

Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”