Bernard Tomic a evoluat lamentabil la Wimbledon

Lumea tenisului e scandalizată de prestaţia lui Tomic, de la Wimbledon: "Ruşinos, înfiorător"

03.07.2019, 19:10
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Wimbledon 2019 | Bernard Tomic, locul 96 ATP, ar putea fi deposedat de premiul aferent primului tur de la Wimbledon (50.000 de euro). Australianul a avut o prestaţie "rușinoasă" și "înfiorătoare", potrivit comentatorilor BBC, în confruntarea cu Tsonga (2-6, 1-6, 4-6).

Un talent enorm, Tomic a devenit un sportiv extrem de controversat ca urmare a atitudinii din teren şi a declaraţiilor din afara acestuia. La Wimbledon, a pierdut în 59 de minute cu Tsonga, dând senzaţia în multe momente că nu vrea să lupte. Mulţi l-au acuzat de non-combat, iar organizatorii se gândesc chiar să îi retragă premiul pentru participarea în manşa inaugurală, considerând prestaţia sa drept una "incalificabilă".

De notat că Tomic a lăsat o senzaţie atât de pregnantă că nu îl interesează meciul încât Todd Woodbridge, fostul mare dublist de la Antipozi, a refuzat să analizeze prestația lui, în semn de protest pentru atitudinea avută.

Într-un interviu dat acum mulţi ani, Tomic spunea că el joacă strict pentru bani şi că, dacă ar avea suficienţi dolari în conturi, nu ar mai vrea să audă de tenis. O atitudine total neprofesionistă pentru un campion, dacă e să ne uităm la "monştri" ca Nadal, Federer sau Djokovic, care trag de ei pentru a seta noi şi noi recorduri.

Tomic, criticat şi de Cahill

Darren Cahill l-a pus la zid pe compatriotul Bernard Tomic înainte de debutul primului turneu de Grand Slam al anului, Australian Open.

Fostul antrenor al Simonei Halep l-a criticat dur pentru atitudine pe tenismanul în vârstă de 26 de ani, care a afirmat în mai multe rânduri că este interesat doar de bani şi se va retrage atunci când va ajunge să câştige 14 milioane de dolari din tenis. Tomic a adunat până acum peste cinci milioane de dolari din "sportul alb".

"E ultima şansă pentru el! Nu a muncit prea mult în întreaga carieră, a suferit înfrângeri dure şi a fost nevoit să joace în calificări la multe turnee mici. A dat mici semne de revenire, dar trebuie să muncească din greu. Are talent, putea intra în top 10 când era mai tânăr. Acum nu mai cred că poate intra în top 10. Jocul este atât de fizic în momentul de faţă, iar el nu este agresiv, nu se mişcă pe teren", spunea Cahill în iarnă pentru Sen Sa Breakfast.

Tomic are patru trofee ATP în carieră, toate pe hard: Sydney (2013), Bogota (2014 şi 2015) şi Chengdu (2018).

Cel mai bun loc ocupat în carieră de australianul născut la Stuttgart este 17, în ianuarie 2016.

Etichete: bernard tomic , wimbledon 2019 , tomic wimbledon


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare corporală, victima lor fiind o tânără din Republica Moldova. Bărbatul de 41 de ani și soția lui de 37 au fost reținuți după ce polițiștii au descoperit în telefonul femeii filmări cu agresiunile sexuale la care a fost supusă tânăra moldoveancă.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid

Lovitura primită de Petrolul Ploiești

Video Bayern - Real Madrid 2-2. Vinicius a reușit o ”dublă” și finalista Champions League se va decide în Spania!

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

”Amenințarea” lui Kylian Mbappe, după ce PSG a pierdut turul cu Dortmund din semifinalele UCL

Răsturnare de situație! Decizia luată de Real Madrid în cazul lui Luka Modric

Edin Terzic îi avertizează pe jucătorii lui Dortmund după victoria la limită cu PSG: ”Va fi o altă poveste în retur!”

Video Exclusiv Mihai Rotaru și Decebal Rădulescu, dialog încins la TV. ”Un mincinos patologic. Rapidist frustrat” / ”Nu vă e rușine?”

Citeşte şi

Video&Foto Halep - Siniakova 6-1, 2-6, 6-0. Start excelent de an pentru numărul 1 WTA

FABULOS!!!! Simona e în FINALĂ la Australian Open, după un meci epic cu Kerber

PEROZElizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"

FILM NOWPierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”

Dat afară de Gică Hagi, Constantin Budescu s-a refugiat în vila de peste 500.000 de euro pe care o are la Ploiești citeşte ştirea pe Prosport.ro

Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10 citeşte ştirea pe ziare.com

Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"

Digi World

Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci

Digi Animal World

Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă