Maria Sharapova / Foto: Instagram @mariasharapova

Galerie Foto Maria Sharapova și-a explicat decizia de a se retrage din tenis

articol scris de Digi Sport
17.12.2020, 14:20
  • SuperLiga: Poli Iași - UTA, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj - Sepsi, duminică, 21:00, DGS 1

Maria Sharapova (33 de ani), fosta "regină" a tenisului, a spus adio sportului alb în februarie 2020. "Masha" a explicat motivele care au făcut-o să se retragă din activitate.

Fost număr 1 mondial în circuitul WTA și câștigătoare a cinci titluri de Grand Slam, Maria Sharapova este una dintre imaginile de referință ale tenisului feminin din ultimii 15 ani. La aproape 10 luni de la retragerea din activitate, rusoaica a explicat de ce a luat decizia de a spune adio sportului alb.

Galerie Foto

"Este o întrebare pe care mi-am pus-o de mai multe ori în ultimele luni, înainte de a-mi anunța retragerea. Trebuie să te uiți în interiorul tău și să vezi ce simți, ce îți spune corpul tău și, de asemenea, ceea ce spune mintea ta.

Ai parte de sfaturi de la oamenii care îți sunt aproape și care vor să te ghideze în direcția corectă, dar până la urmă tu ești cel care decide în legătură cu cariera ta și trebuie să fii sută la sută sigur de decizia pe care o iei.

Mi-am dat seama că am continuat să apar pe teren, dar nu ca jucătoare de tenis și că am pierdut din vedere competiția. A fost un proces dificil de gestionat, dar, împreună cu echipa mea, mi-am dat seama că este necesar să merg mai departe pe drumul acesta", a declarat Maria Sharapova, citată de AS.

Maria Sharapova, probleme grave cu accidentările. Scandal cu dopajul

În ultima parte a carierei, Maria Sharapova a avut mari probleme cu accidentările. Totul a culminat după revenirea ei pe teren ca urmare a suspendării cauzate de dopaj, din iunie 2016, când a fost depistată pozitiv cu meldonium.

La acea vreme, Sharapova a recunoscut că a luat acea substanță timp de 10 ani, din cauza deficienței de magneziu, amețelilor pe care le avea și istoricului din familia sa în ceea ce privește diabetul. Meldoniumul este destinat pacienților suferinzi de boli de inimă, însă la acea dată, ea a susținut că nu știa că substanța a fost recent introdusă pe lista produselor interzise.

Suspendarea inițială de doi ani a fost ulterior redusă la 15 luni. În aprilie 2017 a revenit în circuit, însă n-a mai fost aceeași jucătoare. De atunci, cea mai bună performanță a reușit-o la Roland Garros, unde a ajuns în sferturi în 2018, an în care Simona Halep a câștigat turneul. Au urmat apoi probleme de sănătate, iar în februarie 2019 s-a operat la umărul drept. Nu s-a refăcut însă niciodată complet, spunând mereu că are dureri, care au continuat apoi la antebraț.

  • Sharapova a câștigat Wimbledon în 2004, când avea 17 ani, US Open în 2006, Australian Open în 2008 și Roland Garros în 2012 și 2014, ultimul dintre acestea chiar într-o finală cu Simona Halep.
  • În total, Sharapova a câștigat 36 de turnee WTA în proba de simplu, o medalie olimpică de argint în 2012 și Fed Cup, alături de naționala Rusiei, în 2008.
  • Rusoaica a ajuns pentru prima dată lider WTA în august 2005, acolo unde a rămas timp de 21 de săptămâni.

Etichete: maria sharapova , sharapova retragere , maria sharapova cariera


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au fost detectate semne de viață

Semne de viață extraterestră au fost observate pe o planetă îndepărtată. Potrivit astronomilor, ei au detectat un compus chimic „produs doar de viață” pe Planeta K2-18b, din constelația Leului. Descoperirea făcută acum un an a fost studiată, vineri, cu ajutorul telescopului James Webb, iar rezultatele vor fi aflate peste câteva luni.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video Gigi Becali a râs în hohote: ”Îmi dă 30 de milioane. Eu vreau 35! M-am săturat, plec”

Live Video&Text Poli Iași - UTA 0-0, LIVE VIDEO, ACUM, pe DGS 1. Meci important pentru echipa lui Tony da Silva

Bogdan Lobonț a rupt tăcerea, după conflictul cu Ermal Krasniqi

”Cea mai proastă din istorie. E șocantă”. O româncă a fost ”pusă la zid” pentru ce a făcut la Londra

Citeşte şi

Anunțul făcut de americani în cazul Simonei Halep cu aproape o lună înainte de Roland Garros

Foto Maria Sharapova a fost la "Oscarurile Științei" și i-a uimit pe toți! Kim Kardashian și Margot Robbie, eclipsate

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a dezvăluit ce mesaj a primit de la Dan Șucu și ce a făcut Cristi Borcea, după ce FCSB a luat titlul! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”