Foto: Instagram Alize Cornet

Mii de reacții după comentariul postat de o colegă de circuit pe pagina Simonei Halep

articol scris de Digi Sport
24.10.2022, 10:51
  • SuperLiga: Poli Iași - UTA, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj - Sepsi, duminică, 21:00, DGS 1

Simona Halep (31 de ani, 9 WTA) a fost testată pozitiv la Roxadustat și ulterior a fost suspendată provizoriu din tenis.

Mesajul lui Alize Cornet, cel mai apreciat de pe pagina Simonei Halep

Galerie Foto

Chiar sportiva noastră este cea care a făcut anunțul, printr-un mesaj postat vineri, 21 octombrie, pe rețelele sociale.

În secțiunea de comentarii a postării, a apărut și prima reacție din circuitul profesionist de tenis de după aflarea veștii, care îi aparține franțuzoaicei Alize Cornet.

Cu tine până la capăt, Simona! E nedrept, dar vei câștiga această bătălie”, a scris Alize Cornet.

Mesajul postat de jucătoarea din Franța a primit cele mai multe aprecieri la rubrica de comentarii de pe pagina Simonei Halep. 

Peste 2.500 de like-uri și peste 50 de alte comentarii a generat mesajul lui Alize Cornet, prima jucătoare din circuit care a sărit în apărarea Simonei Halep.

Foto: Simona Halep Instagram

Ruxandra Dragomir, atac dur la Halep: ”Cine vrea să păstreze pe piedestal un sportiv care trișează e liber să o facă!”

Ruxandra Dragomir (49 de ani), fost număr 15 în ierarhia WTA și fost președinte al Federației Române de Tenis, în perioada 2009-2013, nu a rămas indiferentă după ce a apărut scandalul legat de Simona Halep (31 de ani, 8 WTA).

Fosta sportivă nu a pomenit de clemență în cazul campioanei noastre și a spus că substanța administrată de Simona, roxadustat, nu putea fi ingerată din greșeală: ”cine vrea să păstreze pe piedestal un sportiv care trișează este liber să o facă!”.

Dragomir a mai spus că Halep riscă până la patru ani de suspendare. 

”Simona Halep a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă, din categoria EPO, unde pedeapsa este foarte aspră: 2-4 ani de suspendare. Din păcate și a doua analiză, testul B, a relevat prezența aceleiași substanțe interzise.

Roxadustat nu poate fi administrat din greșeală. Nu se regăsește în nurofen sau în alte medicamente. Din păcate, sportivii poartă responsabilitatea substanțelor pe care le iau sau li se dau”, a spus Dragomir.

Dragomir crede, însă, că Halep se poate alege cu o pedeapsă mai blândă dacă avocații ei își vor face treaba ca la carte.

”Simona poate fi suspendată pentru dopaj, categoria EPO. Dar poate primi o pedeapsă mai blândă, dacă va avea o echipă bună de apărare și dacă va invoca motive serioase. Dar chiar și o scurtă suspendare la vârsta ei îi poate afecta definitiv cariera.

În rest, putem reacționa sentimental și emoțional. Convingerea multora că ’și alții se dopează, dar nu sunt prinși’ nu scade vinovăția Simonei. Cine vrea să păstreze pe piedestal un sportiv care trișează este liber să o facă. Timpul va lămuri dacă Simona a trișat sau nu”, a completat Dragomir.

Ruxandra Dragomir a mai spus că, în acest caz, speculațiile nu-și au rostul și contează doar faptul că Halep a fost depistată pozitiv și la Testul A și la Testul B.

”Până atunci, Simona, pe care de altfel o iubesc, este o sportiva depistată pozitiv la două teste doping. Și căreia i s-a retras dreptul de a mai concura. În rest, cine dorește să-și consume energia și timpul cu speculații și conspirații e liber să o facă.

Eu o cunosc pe Simona de aproape 20 ani și nici mie nu-mi vine să cred că ar fi făcut așa ceva. Cum mulți nu și-ar fi închipuit niciodată că Sharapova sau Armstrong... sau mulți alții ar putea fi depistați pozitiv. Dar realitatea a arătat altceva...Din păcate pentru Simona”, a mai spus Ruxandra Dragomir, pentru cei de la Q Magazine.

Simona Halep riscă 4 ani de suspendare

Agenția de Integritate din Tenis a suspendat-o deja provizoriu pe sportivă, care va încerca în perioada următoare să demonstreze că nu a consumat conștientă un medicament care conține substanța. Dacă nu va reuși, va primi o suspendare sinonimă cu finalul carierei.

As.com scrie că WADA, Agenția Mondială Antidoping, plasează Roxadustatul în clasa substanțelor interzise al căror consum aduce o suspendare de nu mai puțin de patru ani!

Suspendarea este drastică pentru că folosirea substanței aduce sportivului beneficii de necontestat.

Medicamentul care conține Roxadustat este folosit în tratarea anemiei și stimulează producția de globule roșii, care facilitează circulația oxigenului în sânge. Mai simplu, în cazul sportivilor, Roxadustatul crește rezistența.

Etichete: alize cornet , dopaj , simona hallep , roxadustat


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au fost detectate semne de viață

Semne de viață extraterestră au fost observate pe o planetă îndepărtată. Potrivit astronomilor, ei au detectat un compus chimic „produs doar de viață” pe Planeta K2-18b, din constelația Leului. Descoperirea făcută acum un an a fost studiată, vineri, cu ajutorul telescopului James Webb, iar rezultatele vor fi aflate peste câteva luni.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Foto Giedrius Arlauskis a avut un mesaj savuros pentru Gigi Becali, după ce FCSB a câștigat titlul

Scandal la Bayern Munchen înainte de confruntarea de ”foc” cu Real Madrid

Live Score&Video Tottenham - Arsenal 2-3, ACUM, în direct la DGS 1. Nottingham - City e la 18:30, pe DGS 2

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

Citeşte şi

Cosmin Matei, pe teren la Sepsi - FCSB. Mijlocașul, suspect de dopaj

Exclusiv Simona Halep s-a "trezit" cu o echipă anti-doping la București! Ce mesaj a avut pentru ANAD

PEROZAmal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York

FILM NOWCum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul

Gigi Becali a dezvăluit ce mesaj a primit de la Dan Șucu și ce a făcut Cristi Borcea, după ce FCSB a luat titlul! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”