Nick Kyrgios, calificat în finală la Wimbledon / Foto: Profimedia

Nick Kyrgios iese la atac înaintea finalei de la Wimbledon. “Marii campioni australieni au o obsesie să mă doboare”

articol scris de Digi Sport
09.07.2022, 09:26
  • SuperLiga: U Cluj - Dinamo, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Voluntari, sâmbătă, 14:30, DGS 1

Sârbul Novak Djokovic (35 de ani, locul 3 ATP) și australianul Nick Kyrgios (27 de ani, locul 40 ATP) se înfruntă duminică în finala turneului pe iarbă de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului.

Nick Kyrgios: "Sunt cel mai neiubit printre jucătorii australieni"

Nick Kyrgios a ajuns în ultimul act al competiției după retragerea ibericului Rafael Nadal (locul 4 ATP), din cauza unei accidentări abdominale.

Nick Kyrgios va juca în premieră în finala unei turneu de Grand Slam. Până la Wimbledon 2022, australianul nu reușise să treacă de faza sferturilor de finală în Grand Slam-uri, la simplu.

Sportivul născut la Canberra a lansat un atac neașteptat asupra jucătorilor de legendă din Australia, pe care i-a acuzat că nu l-au susținut niciodată, ba mai mult l-au criticat.

Singurul care a scăpat de tirada lui Kyrgios a fost Lleyton Hewitt, campion la Wimbledon în 2002, în prezent căpitanul echipei de Cupa Davis a Australiei.

"Acești mari campioni australieni nu au fost niciodată prea simpatici cu mine. Nu prea m-au susținut. Nu m-au susținut în ultimele două săptămâni. E neplăcut să citești lucrurile pe care ei le spun despre mine.

Singurul campion australian care m-a susținut întotdeauna este Lleyton Hewitt. Este căpitanul nostru de Cupa Davis și știe că eu funcționez în felul meu.

Sunt fără îndoială cel mai neiubit printre jucătorii australieni. Lleyton știe să se distanțeze și să mă lase să fiu eu însumi. Îmi trimite doar din când în când mesaje ca să-mi spună “continua” sau “bine jucat”.

E mare păcat, fiindcă nu primesc niciun sprijin de la niciun alt fost campion australian. E ciudat, parcă au o obsesie nesănătoasă să mă doboare, să vrea să mă desconsidere. Nu știu de ce nu mă iubesc, dacă le e frică de mine…

Nu știu de ce e așa, dar nu contează, fiindcă dacă rolurile ar fi inversate, dacă (Alex) De Minaur ar fi în finală sau Jordan Thompson sau Thanasi (Kokkinakis), m-aș comporta ca un nebun...", a spus Nick Kyrgios.

  • Numele lui Nick Kyrgios se poate adăuga pe o listă selectă a australienilor care câștigă un turneu de Grand Slam: Margaret Court, Roy Emerson, John Newcombe, Evonne Goolagong, Rod Laver, Kenneth Rosewall, Pat Rafter, Lleyton Hewitt sau Ashleigh Barty.

“Trișează, manipulează, abuzează” Nick Kyrgios, pus la zid de australianul Pat Cash

Deși a impresionat prin jocul său la Wimbledon 2022, Nick Kyrgios și-a atras numeroase critici pentru comportamentul său în timpul partidelor.

După confruntarea cu grecul Stefanos Tsitsipas, din turul trei, Nick Kyrgios a fost amendat de organizatorii turneului, pentru că a făcut un gest obscen.

După meciul cu britanicul Paul Jubb, din primul tur, în care s-a certat cu oficialii și a scuipat către un spectator, Kyrgios a fost sancționat cu 10.000 de dolari.

Australianul Pat Cash (57 de ani), campion la Wimbledon în 1987, a lansat un atac dur la adresa conaționalului său Nick Kyrgios.

Pat Cash consideră că acest comportament al lui Kyrgios reprezintă un prejudiciu grav adus imaginii tenisului și ar trebui sancționat aspru.

“Nick Kyrgios a adus tenisul la cel mai josnic nivel pe care l-am văzut. Este un haos total, a fost norocos că a încheiat meciul cu Tsitsipas. Cineva trebuie să facă ceva! Este un circ absolut!

Kyrgios este nesportiv, trișează, manipulează, abuzează, are un comportament agresiv față de arbitri. Este un comportament care distrează? Da, posibil. Dar a depășit orice limită. Meciul cu Tsitsipas a fost fascinant pentru spectatori, dar pentru mine a fost prea mult. Cred că a scăpat de sub control”, a spus Pat Cash, citat de BBC.

Etichete: atp , wimbledon , novak djokovic , nick kyrgios , kyrgios


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare

La aproape 60 după comiterea unei crime brutale, poliția l-a găsit și arestat pe autor datorită tehnicilor criminalistice de ultimă generație.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină

Exclusiv ”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Foto Clasamentul din play-out, după ”U” Cluj - Dinamo: ”Câinii roșii” au urcat pe loc de baraj. Programul meciurilor rămase

Ahmed Bani a tras primele concluzii, după ”U” Cluj - Dinamo 3-3: ”Sunt foarte dezamăgit”

Real Madrid a câștigat titlul în La Liga! ”Galacticii”, campioni după ce Barcelona a pierdut pe terenul Gironei

Video Szabolcs Kovacs l-a enervat pe Alex Chipciu, iar căpitanul de la ”U” Cluj a răbufnit pe teren

Citeşte şi

Foto Știm câștigătorii de la ”Oscarurile” pentru sport! Cine a fost ales sportivul anului

”Cel mai frumos stadion din lume” a costat 1.760.000.000 €

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWMike Myers, greu de recunoscut la 60 de ani. Interpretul lui Austin Powers a renunțat să-și mai vopsească părul

Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane” citeşte ştirea pe Prosport.ro

Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”