Coco Gauff la US Open / Foto: Getty Images

Noua senzație a tenisului mondial dezvăluie că a dus o luptă crâncenă cu depresia. "Eram confuză, plângeam"

16.04.2020, 14:02
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

Cori Gauff (SUA, 52 WTA) a mărturisit că a purtat o bătălie grea cu depresia, deși are doar 16 ani. Anul acesta, după ce a pătruns în optimile de la Melbourne, sportiva din Delray Beach (Florida) a devenit prima jucătoare în vârstă de 15 care urcă în Top 50 WTA. 

Americanca percepută de specialiști drept urmașa Serenei Williams a impresionat anul trecut, când atingea optimile la Wimbledon, performanță reeditată în acest an, la Australian Open. 

Celebritatea atinsă foarte devreme a apăsat însă greu pe umerii puștoaicei care are în palmare un titlu WTA și a câștigat doar din tenis peste 800.000 de dolari. 

Cori Gauff: "Colegii mei mergeau la liceu, mi se părea că duc o viață normală"

Cori Gauff susține că trecerea prin malaxorul performanței în sportul alb a purtat-o prin stări apăsătoare. "De-a lungul vieții, am fost mereu în lumina reflectoarelor, ceea ce mi-a provocat un mare entuziasm, ceea ce nu doream neapărat. Mulți dintre prietenii mei mergeau la liceu și mi se părea că duc o viață normală, că sunt fericiți", dezvăluie adolescenta, fost număr 1 mondial la junioare. 

Cori Gauff: "Eram pierdută, nu știam în ce direcție să o iau"

Ascensiunea rapidă pe scara performanței a determinat-o să-și pună mii de întrebări, dar susține că a depășit presiunea mentală și a redescoperit dragostea pentru tenis. 

"Eram pierdută, nu știam în ce direcție să o iau. Mi-a luat mult timp să stau, să mă gândesc și să plâng. Eram confuză. Înainte de Wimbledon, sezonul 2017-2018, încercam să-mi dau seama dacă asta vreau cu adevărat (n.r. - tenis). Eram învățată cu rezultatele, dar mi-am dat seama că trebuie să joc pentru mine, nu pentru prieteni sau pentru altcineva. Timp de un an am fost în depresie, a fost cea mai dificilă perioadă a vieții mele", a spus Gauff pentru Behind The Raquet. 

Gauff susține că nu-i place să fie comparată cu Serena Williams sau cu sora ei mai mare, Venus Williams. "Nu e corect să fiu comparată cu ele, ele sunt preferatele mele, dar nu sunt deocamdată la nivelul lor", a mai spus Gauff pentru sursa citată. 

Simona Halep, după ce a eliminat-o pe Gauff, la Wimbledon: "Are suficiente arme pentru a face față la cel mai înalt nivel"

Simona Halep și Cori Gauff s-au întâlnit în sferturile de finală de la Wimbledon 2019, unde jucătoarea din SUA a ajuns după un parcurs de senzație. Românca a învins-o fără emoții pe Gauff, scor 6-3, 6-3, și a vorbit în termeni laudativi despre tânăra sportivă.

”Cred că are un backhand puternic. De asemenea, serveşte bine şi se mişcă excelent, pentru înălţimea sa. E încă tânără, dar cred că poate să îşi îmbunătăţească forţa loviturilor. Dar are deja suficiente arme pentru a face faţă la cel mai înalt nivel”, a spus Simona, după care a continuat: ”Cineva mi-a zis, după acest meci, că e un semn că îmbătrânesc, că dacă mai stau trei ani în circuit voi avea din ce în ce mai multe astfel de meciuri.

M-am obişnuit să joc împotriva celor tinere, încerc să mă motivez şi să îmi demonstrez că pot să fiu la un nivel foarte ridicat. E dificil, pentru că ele nu au foarte multă presiune, nu au nimic de pierdut. De fiecare dată e o provocare să întâlnesc astfel de adversare”, a mai spus Simona Halep.

 

 

 

Etichete: tenis , sua , depresie , cori gauff


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O regină a frumuseții din Ecuador a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață

O fostă concurentă la Miss Ecuador, Landy Parraga Goyburo a fost împușcată mortal în restaurantul unde lua masa, după o postare în care anunța unde era. Numele ei fusese legat de un traficant de droguri care fusese ucis în închisoare.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model

OUT de la FCSB, după șapte ani! ”Roș-albaștrii” îi caută deja înlocuitor

Foto Dan Petrescu a reînceput treaba la CFR Cluj, soția, Adriana, a plecat la mii de kilometri. Cine a însoțit-o

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text CFR Cluj - Rapid 3-2, ACUM, în direct la Digi Sport 1. Giuleștenii au ratat penalty

Video CFR Cluj, iertată de un cartonaș roșu în meciul cu Rapid? ”Crampoanele pe gambă” / ”E grav, sincer!”

Ce a spus Postecoglou, după ce Radu Drăgușin a ajuns la 6 meciuri consecutive fără minut jucat

Exclusiv Verdictul specialistului, după ce Rapid a cerut penalty în derby-ul cu CFR Cluj

Citeşte şi

România și-a aflat adversara din ”optimile” Billie Jean King Cup

Statul plătește 138.000.000 $ din cauza ”celui mai înfricoșător monstru”, condamnat la 360 de ani de închisoare

PEROZCum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat

FILM NOWAnne Hathaway, superbă în roșu, într-o rochie fără bretele, cu crăpătură lungă pe picior. E trecută de 40 de ani, dar e neschimbată de două decenii

Fotbalistul dorit de Gică Hagi într-un transfer cu schimb de jucători între el și Gigi Becali a luat decizia! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Milionarul Arpad Paszkany, cadou de Paște de peste 100.000 de euro pentru noua iubită: ”A venit iepurașul” FOTO citeşte ştirea pe ziare.com

Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”