Audieri în cazul lui Novak Djokovic / Foto: Captură Youtube: Federal Circuit and Family Court of Australia

News Alert Noi audieri, după ce i-a fost anulată viza lui Novak Djokovic | Filmul zilei de vineri, 14 ianuarie, și concluziile

articol scris de Digi Sport
14.01.2022, 14:05
  • EHF European League: Skjern - Dinamo, marți, 19:45, DGS 2

  • Champions League: Bayern Munchen - Real Madrid, marți, 22:00, DGS 1

Autoritățile australiene i-au anulat din nou viza lui Novak Djokovic (34 de ani), cu 3 zile înainte de startul Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.

Novak Djokovic, chemat la audieri | LIVE UPDATE

După decizia anunțată de ministrul Imigraţiei, Alex Hawke, liderul mondial a fost chemat la audieri, la ora 20:45 (ora Australiei - 11:45 ora României). digisport.ro te ține la curent, în timp real, cu ce se întâmplă în Australia.

UPDATE 14:05: Ședința s-a încheiat. Novak Djokovic va avea o audiere finală în cursul zilei de duminică. Dacă va primi un răspuns pozitiv, el va juca luni în primul tur de la Australian Open.

Programul lui Novak Djokovic, în acest weekend:

  • sâmbătă, ora 08:00 (ora Australiei) - întâlnire cu oficiali ai autorităţilor australiene de imigrare
  • sâmbătă, 10.00 - 14.00 - va fi plasat în detenție și va fi supravegheat de doi ofițeri de la Biroul de Imigrări
  • duminică, ora 09:00 - audierea finală, în urma căreia Novak Djokovic va afla dacă va putea participa la Australian Open


UPDATE 13:40: Ședința a fost reluată. Participanți:

  • Judecătorul Anthony Kelly - cel care a revocat decizia de anulare a vizei sârbului și în prima fază
  • Avocatul Nick Wood - reprezentantul lui Novak Djokovic
  • Avocatul Stephen Lloyd - reprezentantul ministrului Imigrării, Alex Hawke

UPDATE 13:10: Ședința a fos suspendată temporar și va fi reluată după o pauză.

Primele concluzii: sâmbătă, la ora 08:00 (ora Australiei), Novak Djokovic se întâlnește cu oficiali ai autorităţilor australiene de imigrare. Până atunci, nu va fi reținut. Ulterior, însă, sunt șanse mari ca el să fie plasat în detenție.

Cel mai probabil, audierea finală, alături de avocați, în fața judecătorului Anthony Kelly, va avea loc duminică.


UPDATE 12:50: Avocații sunt încrezători că acest caz va fi rezolvat rapid și că verdictul va fi din nou unul favorabil lui Novak Djokovic.

"Ne așteptăm ca argumentele pe care le formulăm să fie mai simple și mai puține decât cele prezentate înainte de prima decizie (n.r. de desființare a anulării vizei). Argumentele prezentate în noua decizie sunt în contrast cu cele care i-au fost prezentate liderului mondial la aeroport. Inițial, s-a spus că Novak ar putea infecta alte persoane. Acum, motivele sunt diferite.", a afirmat Nick Wood.


UPDATE 12:41: Novak Djokovic nu va fi reținut în această seară, cu condiția ca el să se întâlnească mâine dimineață, la ora 08:00, cu oficiali ai autorităţilor australiene de imigrare.


UPDATE 12:30: Nick Wood i-a cerut judecătorului să elibereze un ordin care să faciliteze o întâlnire între Novak Djokovic și avocații săi în cursul zilei de sâmbătă, pentru a pregăti următoarea audiere.

Avocații lui Novak Djokovic au propus ca audierea finală să fie făcută duminică, după ce va fi pregătită apărarea. Astfel, în cazul unei decizii pozitive, liderul mondial ar urma să fie pe teren la Australian Open.


UPDATE 12:18: Novak Djokovic a fost chemat sâmbătă pentru o întrevedere cu oficiali ai autorităţilor australiene de imigrare. Avocații liderului mondial au cerut ca până atunci acesta să nu fie pus în detenţie.

Nick Wood, avocatul lui Novak Djokovic, a confirmat că sportivul nu este încă în detenție.


UPDATE 12:12: "Am invitat părțile în ideea de a păstra comunicarea cu instanța și de a urma procedurile legale, așa cum este cazul acum. Sunt de părere că lucrurile ar trebui clarificate și decise acum", a declarat judecătorul Anthony Kelly.


UPDATE 12:00: În primele 15 minute ale ședinței a luat cuvântul judecătorul Anthony Kelly.


Novak Djokovic a mers în instanță alături de echipa sa de avocați. După aceste audieri, vom afla pașii care trebuie urmați în cazul lui "Nole", după decizia de azi.

Audierile de azi vor fi făcute în fața judecătorului Anthony Kelly, cel care  a revocat decizia de anulare a vizei sârbului și în prima fază. 

Viza lui Novak Djokovic a fost anulată. Comunicatul lui Alex Hawke

Viza de Australia a liderului mondial Novak Djokovic a fost anulată "din motive de sănătate şi ordine, pe baza faptului că este în interesul public o astfel de măsură'', a anunţat ministrul Imigraţiei, Alex Hawke.

Novak Djokovic a câştigat luni apelul la decizia de a-i anula viza de intrare în ţară. El a rămas însă în vizorul autorităţilor australiene, care au reexaminat documentele completate de numărul 1 mondial, nevaccinat şi cu scutire medicală pentru a ajunge la Melbourne.

“Mi-am exercitat astăzi puterea conform secţiunii 133C(3) din Legea Migraţiei pentru a anula viza deţinută de domnul Novak Djokovic pe motive de sănătate şi ordine, în baza faptului că era în interesul public să procedez astfel.

Această decizie vine după ce Curtea Federală a decis la 10 ianuarie 2022 anularea unei hotărâri prealabile din motive de echitate procedurală.

În luarea acestei decizii am luat în calcul cu atenţie informaţii oferite de Departamentul de Interne, Poliţia de Frontieră şi de domnul Djokovic.

Guvernul Morrison este dedicat ferm protejării graniţelor Australiei, în special în ceea ce priveşte pandemia de Covid-19.

Le mulţumesc reprezentanţilor Departamentului de Interne şi Poliţiei de Frontieră, care muncesc în fiecare zi pentru a servi interesele Australiei în condiţii din ce în ce mai dificile”, este comunicatul semnat de Hawke.

Novak Djokovic a recunoscut prezentarea unor documente greșite

Novak Djokovic a recunoscut, miercuri, că s-a întâlnit cu un jurnalist de la L’Equipe în decembrie 2021, deși ştia că are COVID-19, descriind acest fapt drept o "eroare de judecată".

Tenismenul sârb susține că nu ştia că este infectat cu noul coronavirus atunci când a premiat copiii de la academia lui din Belgrad, la o zi după data testului său PCR.

În privința declaraţiei prezentate autorităţilor australiene înainte de sosirea în ţară, referitoare la faptul că nu călătorise în afara Serbiei anterior, aceasta a fost completată greşit de către agentul său, a adăugat Djokovic.

În același timp, Novak Djokovic riscă până la trei ani de închisoare în Serbia, după ce a încălcat regulile de izolare în contextul pandemiei de coronavirus.

Etichete: novak djokovic , australian open , audieri , covid-19


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut

Un italian din Brescia, care a colecționat toate lozurile necâștigătoare pe care le-a cumpărat de-a lungul vieții, a calculat câți bani a pierdut și vrea astfel să contribuie la creșterea gradului de conștientizare asupra pericolului pe care îl reprezintă dependența față de jocurile de noroc.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Video Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”

”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra

Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Dan Petrescu, șase ani la CFR Cluj! Anunțul lui Ioan Varga

Cum a reacționat Paul Iacob, după ce a vrut să sară la bătaie cu un suporter. ”Vreau să mă văd cu el”

S-a rupt lanțul de iubire. Suporterii Rapidului au răbufnit după al 6-lea eșec din play-off. Ce au scandat

Citeşte şi

Foto Știm câștigătorii de la ”Oscarurile” pentru sport! Cine a fost ales sportivul anului

”Cel mai frumos stadion din lume” a costat 1.760.000.000 €

PEROZAre 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”

FILM NOWSofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger

Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant citeşte ştirea pe Prosport.ro

Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu” citeşte ştirea pe ziare.com

O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”