Novak Djokovic / Foto: Profimedia

Novak Djokovic, criticat și jignit de la cel mai înalt nivel. Nole a pierdut la Banja Luka, în "sferturi"

articol scris de Digi Sport
29.04.2023, 11:15
  • Liga 2: Gloria Buzău - Unirea Slobozia, marți, 19:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

Novak Djokovic (35 de ani), liderul clasamentului ATP, a fost criticat într-un studio TV într-un moment în care invitații nu știau că sunt în direct.

Milorad Dodik (64 de ani), președintele Republicii Srpska, o entitate din cadrul Bosniei Herzegovina, a vorbit urât despre interacțiunea cu Novak și cu fratele acestuia, Djordje. Ba. chiar a folosit cuvinte jignitoare. Ulterior a revenit cu o declarație, fără însă să-și ceară scuze în mod explicit.

Dodik l-a acuzat pe Novak Djokovic după înfrângerea de la Banja Luka și i-a jignit pe Nole și pe fratele acestuia

Declarațiile lui Milorad Dodik au fost făcute când acesta credea că este pauză publicitară. Dodik era nemulțumit de Srpska Open, turneul de tenis din seria ATP 250 care este organizat la Banja Luka, cel mai mare oraș și centrul administrativ al Republicii Srpska.

Directorul acestui turneu este Djordje Djokovic, fratele tenismenului care conduce clasamentul ATP în acest moment. Milorad Dodik l-a criticat pe Novak Djokovic, dar și pe fratele acestuia. Nole traverseasă o perioadă slabă, cu eliminări rapide la Monte Carlo și la Banja Luka.

„Deși pot să-ți spun, acești Djokovici nu sunt de încredere. Poate la nivel sentimental este altceva, dar când intri în afaceri, nu sunt corecți pot să-ți spun. Asociații lor… Și apoi, Novak pierde în sferturi, când noi ne bazam totul…”, a declarat Milorad Dodik, implicat și el în organizarea turneului. Dodik a folosit și și termenul rasist de ”țigani” în declarațiile sale.

Nemulțumirea lui vine din faptul că deși s-au plătit sume importante pentru organizarea turneului, Novak Djokovic nu s-a întrebuințat serios pentru a juca finala sau chiar pentru a câștiga turneul.

În "sferturile" competiției de la Banja Luka, Djokovic a cedat în două seturi, scor 4-6, 6-7, contra conaționalului Dusan Lajovic (32 de ani, locul 40 ATP).

Dodik a reacționat după apariția afirmațiilor sale despre frații Djokovi

Sunt dezamăgit pentru ce s-a întâmplat la televiziune. Voi continua să îl apreciez și să îl respect pe Novak Djokovic, precum și pe familia lui.

Sunt bucuros că am descoperit capacitățile de organizare ale lui Djordje și sunt foarte recunoscător că turneul s-a ținut în Banja Luka. Ca un sincer admirator al lui Novak Djokovic, îi doresc tot binele din lume”, a declarat Milorad Dodic, conform Ziare.com .

https://twitter.com/SportalSrbija/status/1651136390195814401?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1651136390195814401%7Ctwgr%5Ecfe594e570bc51e66ae5bb8cba606628f7183ca3%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fpublish.twitter.com%2F%3Fquery%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2FSportalSrbija2Fstatus2F1651136390195814401widget%3DTweet

Etichete: atp , novak djokovic , dodik , republica srpska


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"

Un bărbat a fost transportat la spital în urma unei agresiuni grave într-o parcare din localitatea nord-irlandeză Bushmills, în primele ore ale dimineţii de duminică. Tânărul în vârstă de 20 de ani a fost găsit ţintuit de un gard, cu un cui în fiecare mână, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool

Real Madrid a pierdut locul 1! Liverpool, noua favorită la transferul așteptat pe Bernabeu

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Live Video&Text Universitatea Craiova - FCSB 1-0, ACUM, DGS 1. Oltenii conduc la pauză, grație reușitei semnate de Raul Silva

Pep Guardiola nu a ezitat nicio secundă, după ce a fost trecut pe lista lui Bayern

Plecat de la FCSB, Ianis Stoica a anunțat echipa la care va juca în sezonul următor

Oficial Chelsea ”a demis” un antrenor în Premier League: OUT după 5 ani!

Citeşte şi

Foto Știm câștigătorii de la ”Oscarurile” pentru sport! Cine a fost ales sportivul anului

”Cel mai frumos stadion din lume” a costat 1.760.000.000 €

PEROZO fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului

FILM NOWSuri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă

Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice! citeşte ştirea pe Prosport.ro

Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul? citeşte ştirea pe ziare.com

Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?

Digi World

O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?

Digi Animal World

Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”