Novak Djokovic a câștigat Australian Open 2023 / Foto Profimedia

Foto Novak Djokovic nu s-a putut abține! Cum a fost surprins după ce a câștigat Australian Open 2023

articol scris de Digi Sport
29.01.2023, 14:29
  • Premier League: Man. City - West Ham, duminică, 18:00, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - FCSB, duminică, 21:00, DGS 1

Novak Djokovic (35 de ani, locul 5 ATP) a câștigat Australian Open 2023, primul Grand Slam al anului, după o finală cu Stefanos Tsitsipas (24 de ani, locul 4 ATP) pe care a controlat-o de la început și până la final, scor 6-3, 7-6 (4), 7-6 (5).

Primul gest pe care Novak Djokovic l-a făcut imediat cum a triumfat la Australian Open 2023

Imediat după ce a devenit campion la Australian Open, Djokovic a urcat în tribune pentru a-și felicita familia. Acolo nu se afla și tatăl său, protagonistul unui conflict după ce a fost filmat în compania unor suporteri pro-ruși. De altfel, Srdjan Djokovic n-a fost în tribune nici la semifinala cu  Tommy Paul (25 de ani, 35 ATP), scor 7-5, 6-1, 6-2.

În schimb, au fost la meci mama sa, Dijana. și fratele Marko.

După ce i-a luat în brațe și pe membrii staff-ului său, Djokovic s-a prăbușit, copleșit de emoții, și a izbucnit în plâns. Marko Djokovic a avut o tentativă de a-l ridica de jos pe Nole, dar a renunțat destul de repede.

După câteva zeci de secunde, ”Nole” a revenit pe teren și s-a așezat pe scaunul său după care a început iar să plângă. Djokovic a băgat capul în prosop pentru a încerca să-și înăbușe emoțiile puternice.

Galerie Foto

Sârbul, care  a ajuns la al 22-lea trofeu de Grand Slam din carieră și l-a egalat astfel pe Rafael Nadal, s-a bucurat foarte tare pentru succesul de la Melbourne.

Ambiția lui Djokovic de a se impune în acest important turneu a fost foarte mare, mai ales că anul trecut el nu a fost lăsat să participe din cauza faptului că nu era vaccinat anti-Covid. De altfel, în 2022, Djokovic a fost protagonistul unui scandal uriaș în Australia.

Djokovic s-a impus la Australian Open 2023 după o partidă care a durat trei ore. Ambii jucători au comis câte trei duble greşeli, dar, în schimb, grecul a reușit nu mai puţin de 15 aşi. în timp ce Djokovic a bifat doar 7.

Odată cu acest succes, campionul sârb, care a cucerit pentru a zecea oară trofeul la competiţia de la Antipozi, a obţinut al 22-lea său titlu de Grand Slam, egalând astfel recordul rivalului său spaniol Rafael Nadal.

Reacția lui Novak Djokovic după triumful de la Australian Open

Nole a jucat a zecea finală la Australian Open și are un procentaj imaculat de reușită.

Victoria de la Melbourne a fost, pentru Djokovic, cea mai importantă a carierei, după cum chiar el a recunoscut.

"A fost unul dintre cele mai dificile turnee din viața mea date fiind circumstanțele, că nu am jucat anul trecut. Vreau să le mulțumesc tuturor care m-au făcut să mă țin confortabil. E un motiv pentru care am jucat mereu cel mai bun tenis al meu aici, la Melbourne.

Doar familia și echipa mea știu prin ce am trecut în ultimele săptămâni. Aș spune că e cea mai importantă victoria din viața mea. Țin să le mulțumesc organizatorilor pentru tot, sper să ne vedem din nou anul viitor", a spus Novak Djokovic, după meci.

Novak Djokovic i-a luat apărarea tatălui său: “Nu a fost vina lui”

Novak Djokovic susține că tatăl lui a confundat steagul Serbiei cu steagul Federației Ruse și a fost indus în eroare de către fani.

“El trecea pe acolo, a fost fotografiat, iar situaţia a escaladat. A fost folosit greşit în această situaţie de acest grup de oameni. Nu pot fi supărat pe el pentru că pot spune că nu a fost vina lui. A ieşit ca să se bucure cu fanii mei. Apoi, s-a simţit prost şi ştia că mă va afecta ce s-a întâmplat în ultimele 24-48 de ore.

Tata trecea pe acolo. Erau multe steaguri ale Serbiei. Asta a crezut el. Credea că se fotografiază cu cineva din Serbia. Atâta tot. A mers mai departe", a declarat Novak Djokovic, la conferința de presă.

Etichete: novak djokovic , djokovic australian open , stefanos tsitsipas , australian open 2023


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, să fie răpit, bătut și arestat

Aiden Pleterski a fost răpit din centrul orașului Toronto în mijlocul nopții în decembrie 2022. Răpitorii l-au eliberat pe cel poreclit „Regele Cripto” după trei zile, dar cu o condiție: trebuia să facă rost de bani cât mai repede. Nu era ultima dată – și nici prima – când tânărul canadian, care se dădea drept un geniu al afacerilor cu criptomonede și promitea „investiții inteligente”, avea să intre în încurcătură, relatează BBC.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

Foto Gestul lui Ronald Gavril față de Anamaria Prodan, după ce a câștigat centura WBC Latino

Foto Adrian Mutu s-a întâlnit cu ”my friend” Cristiano Ronaldo! Cadoul primit de la portughez

"A fost frânt!" Le-a cerut coechipierilor să nu-i paseze în meciul cu Manchester City și englezii au aflat totul

Exclusiv 36 de milioane €! Marius Lăcătuș e convins: ce urmează în ”războiul” FCSB - CSA Steaua, după verdictul în cazul palmaresului

Oficial Simona Halep, OUT! Fostul lider mondial a luat decizia

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Ce nebunie: cea mai titrată echipă din Europa vrea un jucător din SuperLigă! Prețul: 8.000.000 €

De neînțeles! Ce s-a întâmplat cu Ianis Hagi după ce a fost cel mai bun cu Real Madrid. A atins de 3 ori mingea

Primul transfer al FCSB-ului pentru Champions League! Când face vizita medicală + Salariul jucătorului

Și-a anunțat plecarea imediat după ultimul meci al sezonului: ”Mă duc undeva unde sunt dorit”

Citeşte şi

S-au despărțit, deși nimeni nu se aștepta, iar ea a decis să spună adevărul printr-o comparație total surprinzătoare

Andy Roddick a comentat faza în care Djokovic a fost lovit în cap cu o sticlă: ”Să vedem dacă asta îi va schimba felul!”

PEROZCe poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”

FILM NOWTom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani

Contractul ”beton” prin care Nelu Varga vrea să-l convingă pe Risto Radunovic să o trădeze pe FCSB pentru CFR Cluj citeşte ştirea pe Prosport.ro

Simona Halep s-a retras din nou! Românca a mai ratat un turneu important. Când poate reveni în circuit citeşte ştirea pe ziare.com

Cosmonautul rus uitat și abandonat în spațiu: Povestea neverosimilă a ultimului cetățean al URSS citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect

Digi World

Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent

Digi Animal World

Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această felină