Novak Djokovic a ajuns şi el la Melbourne, în condiţii de securitate maximă / Foto: Profimedia

Plan ca-n filme pregătit la Australian Open! 15 avioane charter din 5 oraşe ale lumii îi duc pe tenismeni la Melbourne

articol scris de Digi Sport
16.01.2021, 09:34
  • SuperLiga: Poli Iași - UTA, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj - Sepsi, duminică, 21:00, DGS 1

Organizatorii primului Grand Slam al anului, Australian Open, au închiriat 15 avioane charter care în decurs de 36 de ore îi vor debarca pe participanţi în Australia.

Imaginile din galeria foto arată mai degrabă a scenariu de film decât pregătirea pentru un turneu de tenis

Galerie Foto

Avioanele au ca puncte de plecare oraşele Dubai, Doha, Singapore şi Los Angeles, iar aeronavele vor avea ocupate doar 25% dintre locuri pentru o distanţare optimă.

Australian Open se va desfăşura în perioada 8-21 februarie, la Melbourne, iar Simona Halep a ajuns la Antipozi pe 14 ianuarie.

Planul pus la punct de organizatorii Australian Open

Protocolul COVIDSafe pus la punct de australieni ciprinde mai multe obligaţii pentru cei care vor să participe:

  • Fiecare participant trebuie să prezinte un test negativ la urcarea în avionul spre Asutralia
  • Fiecare participant va fi testat la sosire şi izolat până la venirea rezultatului
  • După primirea rezultatului negativ, sportivul se va putea antrena într-un mediu sigur şi controlat până la cinci ore pe zi, cu acelaşi partener în prima săptămână.
  • Fiecare participant şi staff-ul său vor fi supuşi zilnic testului pe perioada carantinei de 14 zile.

Azarenka a remarcat planul pus la punct de australieni pentru eliminarea riscurilor de îmbolnăvire cu COVID-19

''Am ajuns la Melbourne! Mulţumesc tuturor care au făcut acest lucru posibil. Îmi pot doar imagina câte ore de muncă şi de compromis au fost necesare ca noi să fim aici'', a declarat Victoria Azarenka.

Cei care au fost infectaţi şi s-au vindecat vor trebui să aibă o autorizaţie de călătorie, dar accesul lor în Australia va depinde de autorităţi.

Americanca Madison Keys a fost nevoită să se retragă de la Australian Open din cauza unui test pozitiv înregistrat înainte de plecare. Andy Murray, testat de asemenea pozitiv şi în izolare la locuinţa lui, are şanse mici de a juca la Melbourne, pentru că va trebui să prindă una din cursele charter . Scoţianul a jucat cinci finale la Melbourne.

Primul Grand Slam al anului va începe pe 8 februarie, cu trei săptămâni mai târziu decât în mod normal, iar jucătorii îşi vor putea face încălzirea la turneele programate cu o săptămână înainte, tot la Melbourne.

Darren Cahill s-a alăturat Simonei Halep în Australia

La o zi distanţă de sosirea Simonei Halep în Australia, antrenorul Darren Cahill s-a întâlnit cu sportiva sa şi ceilalţi membri ai staff-ului.

"Nu ştiu dacă am voie să spun unde suntem cazaţi, dar condiţiile sunt excelente. Aceasta este prima cafea din cele multe pe care le voi consuma în următoarele 14 zile", a scris darren Cahill pe rețelele de socializare.

Australianul a primit imediat replica din partea antrenorului român al Simonei, Artemon Apostu Efremov: "Pregăteşte-te… Sosim… Îţi vom răpi liniştea".

Simona Halep, 14 zile de carantină înainte de Australian Open

După cele două săptămâni de carantină, Simona Halep va debuta oficial în noul sezon la Melbourne, în cadrul unui turneu de categorie WTA 500, programat în perioada 31 ianuarie - 6 februarie, transmis în direct de Digi Sport.

Cinci românce iau startul la Australian Open, dar a 6-a este şi ea la Melbourne şi aşteaptă

La finalul turneului de debut în an, Simona Halep va lua startul la Australian Open. La primul Grand Slam al anului, sportiva din România va fi a doua favorită, după reprezentanta țării gazdă și liderul mondial Ashleigh Barty.

Alături de Simo, pe tabloul principal se vor mai afla româncele Irina Begu, Sorana Cîrstea, Patricia Țig și Ana Bogdan. De asemenea, Mihaela Buzărnescu a zburat şi ea spre Australia din postură de Lucky Loser, şase la număr. 

În cazul în care vor apărea retrageri din rândul sportivelor calificate direct pe tabloul principal de la Australian Open, Miki va putea ocupa unul dintre aceste locuri. 

După ce va efectua carantina de 14 zile de la Melbourne, Buzărnescu va lua startul în calificările celor două turnee  WTA care vor avea loc în complexul Victoria Park, în perioadele 31 ianuarie - 6 februarie, respectiv 13-19 februarie. Ambele vor fi transmise în direct pe canalele Digi Sport.

Etichete: simona halep , mihaela buzărnescu , grand slam , australian open , darren cahill


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus, Vladimir Putin, probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi într-o tabără de prizonieri din Arctica în februarie, a relatat sâmbătă Wall Street Journal, transmite Reuters.

Descarcă aplicația Digi24
TOP ARTICOLE

S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia

A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”

Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului

Foto Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă

RECOMANDĂRILE REDACȚIEI

Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Foto Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul

Foto Mesajul controversat publicat de FCSB, după câștigarea titlului

Citeşte şi

Decizie finală! Simona Halep nu a primit wild-card la turneul unde spera să joace

Ce cotă a primit Simona Halep la câștigarea Roland Garros, după ce a jucat doar un meci de la revenire

PEROZAvea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar

FILM NOWMichael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”

Lista tuturor adversarelor pe care FCSB le va întâlni în preliminariile Ligii Campionilor, tur cu tur! citeşte ştirea pe Prosport.ro

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi citeşte ştirea pe ziare.com

Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie citeşte ştirea pe Playtech.ro

PROFM Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Comentarii
Ne rezervăm dreptul de a modera/bloca/elimina comentariile care nu respectă un limbaj civilizat, care conţin jigniri, injurii sau calomnii ori instigă la violență, la încălcarea legii sau îndeamnă la atacuri la persoane/instituții
Incarca mai multe comentarii...
ProFm

Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”

Digi World

O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină

Digi Animal World

Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”